Nokia N73

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

dzudisimo, potreban ti je PC Suite koji mozes da skines sa oficijalnog sajta i dalje bi trebalo da ti bude lako

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

shta tje mu pc suite, ja imam fon godinu i po i nisam ni instalirao pc suite. samo kad povezhesh kablom stavi mass storage .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Preglednije je i lakse je manipulisati sa fajlovima... Barem meni... :)

dzudisimo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 23:10

Post od dzudisimo »

Nisam uspjeo!Skino sam ga ali ne funkcionise!Ne znam sta je u pitanju!
A ni to mi nije jasno sto ti govoris Darkado!

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

nishta nije preglednije od total commandera .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

dzudisimo, darkado ti je rekao da mozess to da odradis tako sto ces ici u meni>connectivity>data cable i tu stavi ask on connection pa pri svakom konektovanju telefona i racunara ce te pitati kako zelis da ih povezes i onda biras mass storage. A mozes i da odaberec PC Suite ako vec imas instaliran doticni program pa i tako... Jednostavno je, igraj se malo sa telefonom :)

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

Lomnica_city napisao:Ja sam dobio u zamenu za 6680 nesto kesa i nov MSI F200,sasvim dobar uredjaj,lepo hvata i drzi signal,prosecne preciznosti (5-10 metara po lepom vremenu i cistom vidiku,nesto losije kad je lose vreme ....

....... nije los a u Pakomu recimo nov kosta svega 70-ak eura!
Ok, mislim da cu kupiti taj. 8)
pozdrav

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Imas taj u Pakomu stvarno jeftino,a imas na jednom domacem online shopu i Nokia LDW-3 za nesto ispod 7k dindzi (dok derikoze sa oglasa isti prodaju za 105 eura+postarina),sa postarinom izadje do 90 eura,ne vise,mada ima isti chip kao MSI i,naravno,takodje Nokia baterije pa jedino ako ti ne smeta da na nesto malo lepsi dizajn Nokia GPS-a potrosis 20-ak eura vise onda uzmi njega!?
Pozdrav 8)

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 17:39

Post od presvega »

E treba informacija u vezi sledeceg problema. Trebao bih da ubacim najnoviji firmware u N73 classic. Telefon je uzet iz Telenora (postpaid). Vec ima srpski jezik ubacen. Znate i sami da su takvi telefoni zakljucani za ostale mreze, ali meni to nije bitno posto ce se telefon koristiti na istoj sim kartici na kojoj je i sad. Ali zanima me da li moze da dodje do neke greske ili ne daj Boze do nekog ostecenja prilikom ubacivanja softvera posto je telefon zakljucan. I da li ima potrebe menjati product code ili ce on automatski ubaciti srpski jezik, posto je na starom firmveru vec imao? Hvala unapred.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

presvega, situacija je sto se toga tice ista kao kad ubacujes najnoviji firmware u telefon koji nije zakljucan.U principu ne bi trebalo nikakvih problema da imas,samo ne smes dirati tj. diskonektovati kabl tokom update-a.Jedino sto ces mozda updateom izgubiti garanciju.Mislim da ne treba da menjas product code obzirom da ti je fon na srpskom. :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od presvega »

Telefon je star oko 2 god tako da je garancija istekla...Jedino sam bio u nedoumici da li ce prihvatiti ubacivanje firmvera, sta znam, mozda su i tu opciju ''zakljucali''. Probacu veceras, pa cemo da vidimo. Hvala.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

telefon ne moze biti star 2 godine jer pre 2 godine telenor nije jos radio i nije imao ovaj tel u ponudi. pre 2 godine se tek pojavila 73jka
::luv phonez::

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od presvega »

Otkud znam, lik mi je rekao da ga je otprilike tada uzeo, moguce da je bio mobtel ili sta vec...Sta je toliko bitno...Bio je placen u paketu oko 25 000 din. Ae
P.S. Uspesno odradjeno. Pozz.

sibela
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 21. Feb 2008. 06:00

Post od sibela »

dzudisimo napisao:telefon je savrsen!Ja ga stalno koristim,baterija je fenomenalna!Zaista sam prezadovoljan!Ljudi moze li mi ko objasniti kako da prebacujem preko usb-a na n73?Nesto mi to ne ide
Prebacivanje možeš učiniti tako što odeš na My Computer i ako si instalirao N73 cd trebalo bi da ti se odmah prikaže Nokia Phone Browser, klikneš tu i prikaže ti se naziv telefona opet uđeš tu i ideš na phone memory, pa data i željene filove copy u pripadajuče foldere!! Bar ja tako radim. Vrlo je jednostavno... ;) :) 8)
Sale_M napisao:sibela, n73 ne podrzava graficke smajlije kao nijedan drugi s60 fon,ali taj problem mozes resiti skidanjem dodatnog programa.Sto se kartice tice sve zavisi od radnje do radnje,po pravilu uz obican n73 dolazi beznacajnih 128mb.
Sale molim te mi reci gdje da skinem taj dodatni program za smilie jer sam ga trazila ali bezuspješno. :shock: A za karticu nema veze, kupit ću je. Mobi je prava zvjerka :lol:

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od presvega »

Cini mi se da se pojavio novi update. Aj da probamo i to :-)

http://img144.imageshack.us/img144/9935/n73nn2.jpg

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

presvega, koji product code se koristi za tu novu verziju? Sa balkan code pise da je i dalje 4.0735.3.0.2. Nestrpljiv sam da ga opet vratim na obicnu jer mi se muzicka verzija vise smucila. :wacko:
Poslednja izmena od milann u Čet, 06. Mar 2008. 06:42, izmenjeno 1 put ukupno.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja imam ovu verziju koja pise kao current na slici i bas sam pokusao da uradim update ali javlja da vec imam najnoviju verziju i pita da li zelim da reinstaliram softver???

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od presvega »

E neam pojma, prilikom ubacivanja pretposlednje verzije firmvera sam koristio onaj prvi balkan product code koji se nalazi na listi product codova na 8 str. teme ’’Nokija zvanicno izbacila...’’ . Inace moj originalni product kod koji se nalazi na nalepnici je 0539335. Evo proverio sam ponovo i opet pokazuje da postoji nova verzija. Ne znam sta da vam kazem. Puno uspeha.

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Sad sam probao sa tvojim originalinim kodom i prepoznaje novi update. Ali sa balkan code prijavljuje da imam vec novu. Morace jos da se ceka na novi update sa srpskim :dry:

Inace, stigao je novi update i za muzicku, i to sa balkan code (4.0808.4.2.2)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Jutros sam instalirao najnoviju verziju softvera za music edition v 4.0808.4.2.2 To je za sada najstabilnija verzija jos od v. 3.0638... Softver je prilicno brz,nema kocenja skoro uopste.Ulaz u sistemske foldere i je vrlo brz,nema onoliko cekanja kao sa starijim verzijama.Napominjem da mi je memorijska 95 % popunjena.Napravio sam jednu fotku cisto radi probe i deluje mi i da su na kamera softveru malo poradili.Video snimak jos nisam probao.Sve u svemu ja sam vise nego zadovoljan,preporuka svima.
N73 rules :D 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Odgovori