Cini mi se da,iako ja nemam animozitet ni narocite simpatije ni prema jednom proizvodjacu, vec svaki put ih odmjeravam ni po babu ni po stricevima, ali mi se sad ponovo kazem cini da Nokija sije uz duz i poprijeko SE, i to u segmentu u kome je SE prosle sezone bio lider, a to je omjer ulozeno-dobijeno.
Meni je prosto nevjerovatno da je nokija uspjela da izbaci jedan fantastican proizvod, kao sto je n82, sa super kamerom, GPS,wifi-jem,novim ultra brzim procesorom, komotnom RAM memorijom, direktim 3,5 mm izlazom, i to sve po cijeni od 375 evra i to jos stoji mjesec dana unazad.
A SE za isto vrijeme nudi svoj top proizvod u foto klasi, bez operativnog sistema, wifi-ja, sa manjim displejom, bez GPS-a, itd i to sve za 300 evra.
Ili opet problem sa iporukom w960, jer ga do skora nije ni bilo, i opet cijena 440 evra, a stari procesor, slabija kamera u odnosu na N82, itd. itd. a neki clanovi su se iskreno radovali ovom fonu.
Jer opet mi se cini da je prosle i pretprosle godine SE u prezentaciji proizvoda isao linijom revolucije a nokija evolucije.
Eto pade mi na pamet u vrijeme kada se pojavio p990, to je bio bas onako revolucionaran proizvod, znaci on na prom mjestu pa onda 9 praznih pa tek onda nok. 9300i.
To je sto se tice biz klase.
Isto tako i u foto klasi K800 je prosle godine sa performansama i cijenom bio daleko konkurentniji.
E sad jedino ova xperia, moze da nesto uradi, ali i to opet zavisi od brzine realizacije plasmana, jer sigurno i nokija nece mirovati.
A mozda cemo, kao posljedicu ovakve politike, pred kraj ove godine vidjeti ponovo rasprodaju kakva je bila sa w950 i M600, sto meni nikako ne smeta