Evolucija mobilnih telefona!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Evolucija mobilnih telefona!

Post od McLaren F1 »

Evo jos jednog zanimljivog teksta sa video snimkom o evoluciji mobilnih telefona,znaci pocev od onih prvih,najstarijih,pa do ovih danasnjih,savremenih! ;)

Prevod:

"U obavezi ste da prepoznate par mobilnih telefona iz vase proslosti dok vas vodimo od 1985. god. do danasnjih dana,a usput mozete cak i nauciti nekoliko zanimljivih stvari.
Na primer,da li ste znali da je prvi telefon sa kamerom bio Sharp J-SH04,predstavljen u Japanu 2001. Ili da je milijardita Nokia bila 1100,kupljena u Nigeriji,model koji je inace dizjniran da bude otporan na prasinu, i slicne uslove za zemlje u razvoju.
Krenuvsi od prvih Nokia i Motorola,zavrsavamo sa nokiom N95 i IPhone-om. Takodje vam dajemo pogled u buducnost, odnosno par koncepta koji ce vas telefon uciniti starim i zastarelim za par godina."

Video snimak kao i originalni tekst mozete videti >>OVDE<<
;)

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

veoma zanimljiv klip, slabo su prikazivali sony ericsson modele, visu su tu bili nokia i seimens i motorola.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Pa da izvines ali SE je najmladja firma tu nastala spajanjem Sony i Ericsson proizvodjaca telefona. Mada su Sony modeli meni uvek bili perverzija.
5130+Koss the plug....

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ne znam bas... Jesu dugo trajali al me je ona njihova melodija do ... kolena nervirala... ono pistanje... A to za SE jeste... tek kad je Sony imao probleme,spojise se sa Ericssonom. A koje tacno godine ne znam... mislim da ni 10 god nemaju...
Nokia E71... Elegant, but deadly

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 24. Mar 2008. 23:45

Post od grinskrin »

First one with the "flick", and first one with the WAP :)
Kada bi "u NOKII" napravili model identicnog oblika i sa ovakvim otvaranjem "vrata", koje je bez stvarno ozbiljne namere i zelje za lomljenjem i savijanjem gotovo nemoguce pokvariti, ali dodali kameru od 5mpx, i ekranom od meni dovoljnih 262.000 boja, naravno kao i sve ove nove fensi ciganije da ima memorijsku karticu, mislim da bih bio medju prvih 10 kupaca.

Je l' ima jos neki telefon kome se ovako otvara ovaj "poklopac" ? Nebitno da li je stari ili novi. Jos bolje ako ima neki novi. Ja nisam video ni na snimku, a ni u zivotu. Inace, imam i 8110, koji NEMA NIKAKVU OPRUGU i potpuno se manuelno otvara.
Na svakoj zemlji raste korov, samo sto se u Srbiji zaliva.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

A 8110 u matrixu ima oprugu :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

samo nisu prikazali Ericksson onaj sto je bio otporan na udarce :) taj telefon je obelezio kompaniju....i dan danas moj prijatelj ga koristi doduse samo za lov i ribolov ali baterija mu traje 6-7 dana da ne poveruje covek......... :wink:
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od grinskrin »

ta u matrixu je kao neki unikat, bas namenski "modifikovana za film" pa su se ljudi masovno palili da svaka 8110 ima oprugu, cak i za ovaj moj 7110 kazu da je iz Matrixa. Sad mogu da tvrdim da nije tako jer oba modela posedujem.
Na svakoj zemlji raste korov, samo sto se u Srbiji zaliva.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Stvarno jako važna stavka. Jel sad ja treba da tražim neki mator model koji neki lik nosio u nekom filmu i da se hvalim: "ali taj model je imao......... u .........." Što niko ne iskopira fore iz 2. dela Matrixa? (treći nisam ni gledao).
A i zašto je tako užasno važno da telefon ima tu zaštitu tastature? Ne razumem :? Ne kažem, dobar je telefon, ali stvarno ne razumem šta je tako genijalno u tom mehanizmu. Ericsson je na početku stavljao ta vratanca (meni užasno iritirajuća), od T10 na kome je to bio bukvalno poklopac, i Motorola na nekim užasnim modeima, do T28 gde je bio i mikrofon i otvaranje na dugme (koje se vremenom izliže pa smara), a Nokia je smislila malo inteligentniji, ali ne pretarno potreban sistem. Već je uveliko postojalo softversko zaključavanje. Kako ja razmišljam na tu temu: štampana ploča može na bilo kom telefonu da rikne, mikrofon, ekran ili tako nešto takođe, ali mehanički delovi još mnogo lakše, samo na modelima koji ih nemaju to ne može da se desi. Smanji rizik na minimum. Samsunzi i ostali slajderi i preklopnici imaju mnogo više mehaničkih kvarova nego monoblokovi, a ljudi se i dalje lože na to. Ok, stavr ukusa (i mirisa) :)
grinskrin, razumem, tebi je 7110 super model, ali ne moraš nas dalje ubeđivati u to, i svaki dalji razvoj posmatrati iz te uske prizme. Open your mind :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od grinskrin »

Samo me je zanimalo da li postoji mozda jos neki telefon koji se slicno otvara, jer ja nisam video jos nijedan. Mada ne smatram 7110 nesto specijalno interesantnim i misterioznim zbog tog preklopnika, ono sto sam naveo sam prepisao sa onog snimka odozgo. A to sto nije bio u nekom glupom filmu i mnogi ljudi ga cesto mesaju sa ovim sto jeste bio, stvarno ne moze biti moj problem, ma koliko ja to hteo i trudio se da bude tako. Moj telefon je mnogo pouzdan, i zato mi je super.

Sto se tice modernih sveobuhvatnih multimedijalnih uredjaja:

mp3 me ne interesuje, kao ni 3gp snimci, a ni video pozivi(jer ja imam utisak da vise lazem svoju "lepsu polovinu" nego ona mene, mada su svakakve perverzije ovih dana popularne :lol: tako da nijedna mogucnost nikada nije u potpunosti iskljucena), blutut... Internet smatram jednim od najboljih covekovih izuma ikada, tako da o tome necu preterano komentarisati, samo mislim da "to u Srbiji ne radi kako bi moglo, ili trebalo", i naravno da se jos uvek nerealno naplacuje, ali i paradajz kosta 4 puta vise na samo 3 kilometra od kvantaske pijace, tako da se jos uvek slobodno mozemo smatrati primitivnom nacijom, i naravno, nebeskom; tako da cu naredni trosak 99% sigurno napraviti u nekoj prodavnici fotoaparata, a muziku slusam vecim delom sa gramofona, ako ste ikada culi za tu zemaljsku napravu ili nedaj Boze videli, pa jos pipnuli. U je :lol:

A sto se tice brojnih fanova fensi telefona koji se gadjaju nekim silnim megapikselima, media layerima, verzijama Symbiana, blutut snajperima i ostalim elektronskim pomagalima... mogu samo da ih pitam:

Ljudi, jeste li culi nekada za monopol ?

Toliko. Ako nesto nije jasno, slobodno pitajte. Ionako nemam pametnija posla danas, tako da cu jos nekoliko sati provesti za kompujterom.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

grinskrin potpisujem :wink: 7110 je bas zbog matrixa stekao veliku popularnost dok je zbog tih noviteta i kvaliteta izrade stekao kasnije jos vecu...i dan danas ima svoje fanove kao i jos neki legendarni modeli iz nokijine kuhinje, ali to je sve retro fazon i ko voli nek izvoli,ja pored Trea kao sekundarnu opciju koristim 7110 i savrseno mi odgovara tako.
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ja sam katastrofa poceo da se lozim na stare modele...

hteo sam da kupim jednu 7110 na buvljaku, u extra stanju sve super al lik je trazio 2000 reko mozda ih i dobijes :lol:

sad jurim neki r520, t39 ili t18 to su po meni bili legendarni telefoni... bio je jedan t18 u ok stranju samo je bila kartica u njemu pa mi se to nije ba svidelo...

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Kartica? kako mislis? mislis koristio ga? ja bih sad rado uzeo T28 kad bih nasao... i 8910... al mi se ne daje 100 eura za nju,koliko traze po oglasima... jbg...

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

t28 je bio trash, u to vreme mi je stric radio u eriksonu i kazhe da je promenio 5-6 sluzhbenih t28, jednostavno su crkavali .

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

ne znam bas... moj je preziveo pad u WC solju,i dobio sam lepe pare za njega posle... nema veze,uzeo bih ga cisto fore i nostalgije radi :D

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od grinskrin »

Na T28 je problem taj sto se dve zice, + i - naravno, koje idu od mikrofona do stampe, nazalost kroz "vratanca", jednostavno pokidaju od preklapanja "vratanaca", jer se vremenom istezu sve vise i vise. A moz' misliti tek u kakvom stanju mogu biti sad posle 10 godina. Inace, dok ne upadne u vatru ne crkava. E da, zajebava i antena ako je ona sto je "na klik" jer posle nekoliko meseci izgubi kontakt jer jednostavno oksidira, a opet ona sto je vezana lemljenom zicom moze da ispadne i pokida zicu, pa onda zajebanciji nikad kraja. Mnogo me smarao i onaj klizac sa strane za proveravanje baterije i datuma, sto ispada. I da, plastika se od trenja izlize, kao i sve ostalo na planeti pa sve slabije i slabije se vratanca hvataju za masku. Inace, telefon je za moj neki ukus medju najlepsih 5 ikad vidjenih.

Na primer, ovaj mi se cini da je kvalitetan, ali mu je cena bas onako srpsko - ciganski nerealna:

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-slik ... lassic/17/

Ovaj je bas lep, samo sto ga niko ne prodaje ocuvanog, ili prodaje sa gumiranom maskom, sto je opet ciganija.

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-slik ... a/6681/10/

Ovaj je "do mudiju", bio pre 2-3 godine, sad ce neki N9x da se pojavi, pa ce biti 1500 eura, pa tako u krug. Ako ga dobijem od firme, rado cu ga koristiti, a ovako mislim da jos dugo necu menjati telefon, ali ako mi bas bude trebao neki sa word-om, excel-om i jos nekim office i adobe cuda-mudima za usput, onda cu dati pare u zamenu za takav u nadi da ce biti pouzdan.

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-slik ... ia/E90/13/

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Dobro al budi realan,ako vec oces da das pare,smisli do koliko pa to gledaj... A slazem se da su super telefoni

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

pa bilo je ono ja ukljucio telefon i on uhvatio mrezu... i onda prodavac, "Ne zezaj da ima kartica u nutra, jaoo vadi"...

inace tih telefona imate subotom u Bubanj potoku kolko ocete ujutru od 8-12

EDIT:

danas sam uzeo 7110

cena: 1000 din

stanje: EXTRA

Odgovori