Nokia 6120

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Imam 2 pitanja:
1) Drug je na 6120 instalirao na E operu mini,X-plorer i zipman.Zatim te uradio reset tel sa *#7370# i desilo se nesto cudno!Nestale su mu totalno app x-plorer i zipman tako da ih nije bilo ni u meniu tel ni u aplikac menageru,a operica mini je naravno pukla i ostala je samo mrtva ikonica u meniu tel i ostala je instalacija u aplikac menageru koja nije mogla da se obrise.Pitanje je to da li prilikom reseta tel sa *#7370# nestaju i sis app koje su instalirane na E memoriju?To sam prvi put sada video,a imam symbiane vec godinama unazad.Da li se ovo jos nekome dogodilo i da li je to normalno na 6120?Po meni je to veoma cudno i nelogicno.
2)Drugo pitanje se odnosi na taster olovku,tj znamo da je olovka na tarabi # ,ali nas imteresuje da li postoji neka app kojom bi moglo da se dodili ta funkcija olovke,tj markiranja na neki drugi taster?To nas interesuje jer npr u x-ploreru ne moze da markira nista tim tasterom # jer je on u samom x-ploreru systemski podesen da sluzi kao dugme za scroling,tj za lakse spustanje na dole.Da li imate neko resenje?Samo da znate da u x-ploreru ne postoji opcija da se tasteru # oduzme ta funkcija za lakse spustanje na dole
Note IV N9100 dual

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

¸jako cudno bi bilo da u opste ostanu programi kada instaliras na karticu pa posle resetujes fon.. ti snimas na karticu ali systemski fajlovi idu u memoriju telefona, obrati malo paznju pre nego sto ista instaliras koliko u opste ima mem telefona i kada instaliras par aplikacija pogledaj ponovo i videces da se mem smanjila za par kb

meni recimo od 30 programa ostanu samo 2 aktivna, 3-4 kojima ostane samo ikona a ne mogu se pokrenuti i ostanu mi sve teme... ono ostalo nema nista

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

toda81 napisao:2)Drugo pitanje se odnosi na taster olovku,tj znamo da je olovka na tarabi # ,ali nas imteresuje da li postoji neka app kojom bi moglo da se dodili ta funkcija olovke,tj markiranja na neki drugi taster?
Aplikacija je magickey_beta, mozeš je ovde skinuti. Potrebno je da se sertifikuje.

srale7
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 16. Jun 2007. 14:15

Post od srale7 »

ja upravo danas uzeo fon i onak, zadovoljan sam, ali se malo teze snalazim jer zadnji sam smartphone (6630) imao prije 2 godine..

Verzija softwarea mi je bila 3.81 sad sam stavio 4.21..
Ali imam jedan problem. naime sve sam kontakte imao na sim kartici i kopirao sam ih na mob. ali problem nastaje kod recimo kontakta "Ljubica". stisnem L i nalazi mi kontakte koji sadrze slovo L na pocetku imena i prezimena ali ljubice nema. Onda pritisnem L i J=LJ i onda mi kaze da nema takvih stavki.. To mi se dogadja kad mi je stavljken hrvatski meni, a kad stavim engleski onda sve radi ok.. jel se moze to kako rijesit?

sad sam tek skuzio, tlefon mi je brandiran od T-mobilea, kako da ga rijesim da nebude vise? ja sam mislio da upgradeom sa 3.81 na 4.21 to bude rijeseno, ali jos uvijek imam ona sranja od t mobilea, web n walk i one screensavere?

hvala

sleep`walker
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 04. Jan 2008. 20:08
Kontakt:

Post od sleep`walker »

Mene zanima je l neko probao da stavi memorijsku karticu od 4 ili 8 GB? Radi li? Usporava li u radu?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Glupo je da pricam kad nisam probao,ali 2gb pise u specifikaciji da je najveca mmc za menja.Mozda bi i prihvatio vecu,ali kako bi radio... Nasao sam drugu X-plorer v1.22 u kome su sredili da # na 6120 moze da se koristi kao olovka
Note IV N9100 dual

zeldi
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 31. Maj 2008. 19:05

Post od zeldi »

Ljudi, ako moze pomoc... Kupio sam mem. karticu Apacer 2GB ali sam tek kasnije procitao da je potrebno da kartica bude kompatibilna sa modelom i ubedacio sam se posto nigde nisam nasao da je Apacer kompatibilna kartica za Nokia... :smutny:

Da li ovo sve ima veze i sta ce se desiti ako ubacim karticu? Da li neko ima iskustva sa Apacer karticama i da li moze Apacer kartica za 6120?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Pod kompatibilnosti se misli da ako telefon ima MICROSD slot da takva mora biti i kartica tj MICROSD card! I recimo ne mozes staviti 8gb karticu ako telefon to ne podrzava! Na nokiinom sajtu kad nadjes svoj telefon treba da pise do koliko GB podrzava tvoj fon! Tako da, ako recimo podrzava max 2GB neceti raditi kartica od 4, 8...GB

zeldi
Novajlija
Novajlija

Post od zeldi »

E super... Hvala mnogo na brzom odgovoru. Ja sam mislio da to ima veze za proizvodjacima... Onda je sve ok. Hvala jos jednom.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Slucajno ako ne nadjes na Nokiinom sajtu do koliko Gb podrzava pogledaj ovde!

>>MEMORIJA<<

Maximum Memory:2 GB

Expansion: 1 Slot for microSD (TransFlash)

zeldi
Novajlija
Novajlija

Post od zeldi »

Ok, ok.... Skontao... Malo sam imao problema dok sam je stavljao ali sad je sve ok... Sljaka za sad... Hvala i pozdrav...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

E ako radi onda sibaj! ;)
Nakrkaj mjuzom i uzivaj!

Nema na cemu! ;)

Pozdrav!

redgirl
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 08. Jul 2008. 01:25

Post od redgirl »

Imam jedno pitanje! Danas sam kupila ovaj prelep fon! Ali ne mogu da instaliram cd! Nikako! Skinula sam i sa sajta najnoviju verziju pc suite-a, ali nista! Samo mi izlazi ovo:

This operating system is not supported. Installation will not continue. Please refer to the user's guide for supported operating systems!

Sta da radim, please help!!!!!! :cry:
QUOD ME NUTRIT ME DESTRUIT

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

redgirl, pa koji operativni sistem imas na kompjuteru? XP, Vistu ili neki stariji?
To sto ti pise znaci da pc suite ne podrzava tvoj sistem.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

redgirl
Novajlija
Novajlija

Post od redgirl »

Imam XP! Ali rece drug da mi treba reinstal windowsa! Sta da se radi! :blinky:

Sutra nosi komp, da zavrsi to! Mucim samo muke!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Pa ok javi da li ti radi posle reinstalacije, inace moras da imas minimum service pack 1 na xp-u da bi mogao da ti radi pc suite preko usb kabla.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

redgirl
Novajlija
Novajlija

Post od redgirl »

Eeeee sada je sve ok! Malo mi je bio prso komp, ali sada je sve ok! U svakom slucaju! Hvala

Koristicu fon sa zadovoljstvom! Pozdrav

pekiworld
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 20. Maj 2007. 17:20

Post od pekiworld »

zop! jel bi mi rekao neko kako da na nokiji 6120 namestim msn,kakva podesavanja da izvrsim u opciji chat/caskanje?hvala!hitno jeeeeeeee!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Bez veze ti je ta app koju imas fabricki.Skini java app bing jer ubedljivo najmanje skida kredu.Bing podrzava sve chat protokole,a ima i svoj nezavisni chat koji podrzava i slanje slika,a meni npr za 1h intenzivnog dopisivanja na 64 mrezi skine jadnih 30kb.Super je i MMIM.Windows.Live.Messenger.v1.00.Uopste nemas nikakva posebna podesavanja za obe app osim sto na 64 moras da napravis poseban HTTP profil,tj bez ip adrese i porta.To ti je za bing i sve java app,a ova druga app je sis i cini mi se da moze i klasican wap profil.
Note IV N9100 dual

redgirl
Novajlija
Novajlija

Post od redgirl »

Imam jedno pitanje! Postoji li mogucnost da se blic iliti led dioda koristi stalno ili bude non stop ukljucena? Ima li takvog programa?

Odgovori