Nokia 6120
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Imam 2 pitanja:
1) Drug je na 6120 instalirao na E operu mini,X-plorer i zipman.Zatim te uradio reset tel sa *#7370# i desilo se nesto cudno!Nestale su mu totalno app x-plorer i zipman tako da ih nije bilo ni u meniu tel ni u aplikac menageru,a operica mini je naravno pukla i ostala je samo mrtva ikonica u meniu tel i ostala je instalacija u aplikac menageru koja nije mogla da se obrise.Pitanje je to da li prilikom reseta tel sa *#7370# nestaju i sis app koje su instalirane na E memoriju?To sam prvi put sada video,a imam symbiane vec godinama unazad.Da li se ovo jos nekome dogodilo i da li je to normalno na 6120?Po meni je to veoma cudno i nelogicno.
2)Drugo pitanje se odnosi na taster olovku,tj znamo da je olovka na tarabi # ,ali nas imteresuje da li postoji neka app kojom bi moglo da se dodili ta funkcija olovke,tj markiranja na neki drugi taster?To nas interesuje jer npr u x-ploreru ne moze da markira nista tim tasterom # jer je on u samom x-ploreru systemski podesen da sluzi kao dugme za scroling,tj za lakse spustanje na dole.Da li imate neko resenje?Samo da znate da u x-ploreru ne postoji opcija da se tasteru # oduzme ta funkcija za lakse spustanje na dole
1) Drug je na 6120 instalirao na E operu mini,X-plorer i zipman.Zatim te uradio reset tel sa *#7370# i desilo se nesto cudno!Nestale su mu totalno app x-plorer i zipman tako da ih nije bilo ni u meniu tel ni u aplikac menageru,a operica mini je naravno pukla i ostala je samo mrtva ikonica u meniu tel i ostala je instalacija u aplikac menageru koja nije mogla da se obrise.Pitanje je to da li prilikom reseta tel sa *#7370# nestaju i sis app koje su instalirane na E memoriju?To sam prvi put sada video,a imam symbiane vec godinama unazad.Da li se ovo jos nekome dogodilo i da li je to normalno na 6120?Po meni je to veoma cudno i nelogicno.
2)Drugo pitanje se odnosi na taster olovku,tj znamo da je olovka na tarabi # ,ali nas imteresuje da li postoji neka app kojom bi moglo da se dodili ta funkcija olovke,tj markiranja na neki drugi taster?To nas interesuje jer npr u x-ploreru ne moze da markira nista tim tasterom # jer je on u samom x-ploreru systemski podesen da sluzi kao dugme za scroling,tj za lakse spustanje na dole.Da li imate neko resenje?Samo da znate da u x-ploreru ne postoji opcija da se tasteru # oduzme ta funkcija za lakse spustanje na dole
Note IV N9100 dual
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
¸jako cudno bi bilo da u opste ostanu programi kada instaliras na karticu pa posle resetujes fon.. ti snimas na karticu ali systemski fajlovi idu u memoriju telefona, obrati malo paznju pre nego sto ista instaliras koliko u opste ima mem telefona i kada instaliras par aplikacija pogledaj ponovo i videces da se mem smanjila za par kb
meni recimo od 30 programa ostanu samo 2 aktivna, 3-4 kojima ostane samo ikona a ne mogu se pokrenuti i ostanu mi sve teme... ono ostalo nema nista
meni recimo od 30 programa ostanu samo 2 aktivna, 3-4 kojima ostane samo ikona a ne mogu se pokrenuti i ostanu mi sve teme... ono ostalo nema nista
Aplikacija je magickey_beta, mozeš je ovde skinuti. Potrebno je da se sertifikuje.toda81 napisao:2)Drugo pitanje se odnosi na taster olovku,tj znamo da je olovka na tarabi # ,ali nas imteresuje da li postoji neka app kojom bi moglo da se dodili ta funkcija olovke,tj markiranja na neki drugi taster?
ja upravo danas uzeo fon i onak, zadovoljan sam, ali se malo teze snalazim jer zadnji sam smartphone (6630) imao prije 2 godine..
Verzija softwarea mi je bila 3.81 sad sam stavio 4.21..
Ali imam jedan problem. naime sve sam kontakte imao na sim kartici i kopirao sam ih na mob. ali problem nastaje kod recimo kontakta "Ljubica". stisnem L i nalazi mi kontakte koji sadrze slovo L na pocetku imena i prezimena ali ljubice nema. Onda pritisnem L i J=LJ i onda mi kaze da nema takvih stavki.. To mi se dogadja kad mi je stavljken hrvatski meni, a kad stavim engleski onda sve radi ok.. jel se moze to kako rijesit?
sad sam tek skuzio, tlefon mi je brandiran od T-mobilea, kako da ga rijesim da nebude vise? ja sam mislio da upgradeom sa 3.81 na 4.21 to bude rijeseno, ali jos uvijek imam ona sranja od t mobilea, web n walk i one screensavere?
hvala
Verzija softwarea mi je bila 3.81 sad sam stavio 4.21..
Ali imam jedan problem. naime sve sam kontakte imao na sim kartici i kopirao sam ih na mob. ali problem nastaje kod recimo kontakta "Ljubica". stisnem L i nalazi mi kontakte koji sadrze slovo L na pocetku imena i prezimena ali ljubice nema. Onda pritisnem L i J=LJ i onda mi kaze da nema takvih stavki.. To mi se dogadja kad mi je stavljken hrvatski meni, a kad stavim engleski onda sve radi ok.. jel se moze to kako rijesit?
sad sam tek skuzio, tlefon mi je brandiran od T-mobilea, kako da ga rijesim da nebude vise? ja sam mislio da upgradeom sa 3.81 na 4.21 to bude rijeseno, ali jos uvijek imam ona sranja od t mobilea, web n walk i one screensavere?
hvala
-
- Novajlija
- Pridružio se: Pet, 04. Jan 2008. 20:08
- Kontakt:
Ljudi, ako moze pomoc... Kupio sam mem. karticu Apacer 2GB ali sam tek kasnije procitao da je potrebno da kartica bude kompatibilna sa modelom i ubedacio sam se posto nigde nisam nasao da je Apacer kompatibilna kartica za Nokia...
Da li ovo sve ima veze i sta ce se desiti ako ubacim karticu? Da li neko ima iskustva sa Apacer karticama i da li moze Apacer kartica za 6120?

Da li ovo sve ima veze i sta ce se desiti ako ubacim karticu? Da li neko ima iskustva sa Apacer karticama i da li moze Apacer kartica za 6120?
Pod kompatibilnosti se misli da ako telefon ima MICROSD slot da takva mora biti i kartica tj MICROSD card! I recimo ne mozes staviti 8gb karticu ako telefon to ne podrzava! Na nokiinom sajtu kad nadjes svoj telefon treba da pise do koliko GB podrzava tvoj fon! Tako da, ako recimo podrzava max 2GB neceti raditi kartica od 4, 8...GB
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
Slucajno ako ne nadjes na Nokiinom sajtu do koliko Gb podrzava pogledaj ovde!
>>MEMORIJA<<
Maximum Memory:2 GB
Expansion: 1 Slot for microSD (TransFlash)
>>MEMORIJA<<
Maximum Memory:2 GB
Expansion: 1 Slot for microSD (TransFlash)
E ako radi onda sibaj! 
Nakrkaj mjuzom i uzivaj!
Nema na cemu!
Pozdrav!

Nakrkaj mjuzom i uzivaj!
Nema na cemu!

Pozdrav!
Imam jedno pitanje! Danas sam kupila ovaj prelep fon! Ali ne mogu da instaliram cd! Nikako! Skinula sam i sa sajta najnoviju verziju pc suite-a, ali nista! Samo mi izlazi ovo:
This operating system is not supported. Installation will not continue. Please refer to the user's guide for supported operating systems!
Sta da radim, please help!!!!!!
This operating system is not supported. Installation will not continue. Please refer to the user's guide for supported operating systems!
Sta da radim, please help!!!!!!

QUOD ME NUTRIT ME DESTRUIT
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Bez veze ti je ta app koju imas fabricki.Skini java app bing jer ubedljivo najmanje skida kredu.Bing podrzava sve chat protokole,a ima i svoj nezavisni chat koji podrzava i slanje slika,a meni npr za 1h intenzivnog dopisivanja na 64 mrezi skine jadnih 30kb.Super je i MMIM.Windows.Live.Messenger.v1.00.Uopste nemas nikakva posebna podesavanja za obe app osim sto na 64 moras da napravis poseban HTTP profil,tj bez ip adrese i porta.To ti je za bing i sve java app,a ova druga app je sis i cini mi se da moze i klasican wap profil.
Note IV N9100 dual