kolicina zracenja

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Samsung d880 duos sa 2 kartice ima SAR o,27 W/kg .
Nokia C6

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

E evo malo sam guglao i nasao ,podaci za sar za svaku nokiu od nastanka pa naovamo :D

http://sar.nokia.com/sar/index.jsp

koliko mogu da primetim i ova e66 ima veliku sar vrednost,ali mislim da nisu ludi ovi iz nokie...realno me zanima kolika je to vrednost mislim , ajd 0,27 je malo u odnosu na 1,36,ali ako je 0,27 bas zanemarljivo onda mu dodje i 1,36 da je malo,a ako je 0,27 veliko onda je 1,36 bas veliko,mislim do koliko ide sar na telefonima i uopste? Mada mislim da je ovo sve naduvavanje i da ce tesko to da me spreci da uzmem jedan e71,samo cekam da izadje u Beloj varijanti!
:D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

o,27 je jako malo Andrijano :wink: .
Nokia C6

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

E pa onda i ovo nije veliko,tako da....,a sad sam procitao da je do 2 ok,preko je mnogo tako da je ok :D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

n82 od 1 do 1,3. Mozda je i mnogo .
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

sava92ns
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 17. Sep 2008. 06:18

Post od sava92ns »

pa ne znam da li su bluetooth slusalice pametno resenje....koliko ja znam vise zraci bluetooth nego phone...pre ces od toga da dobijes rakove i ta sra*a... :)

cuo sam da ne treba drzati upaljen bluetooth u dzepu zato sto postoji rizik da se smanji pokretnost spermatozoida....tj smanji plodnost muskaraca.... :dry: :? ....tako kazu...ali nisam bas siguran
Nokia 7500 Prism + 512 mb

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

To je od samog zracenja telefona... Ma meni stoji ceo zivot u dzepu, pa nemam tih problema :lol: :lol: :lol: :lol: Inace, ako je SAR vrednost prejaka, tel nece uci u upotrebu. Zamisli da ih neko tuzi. Uzeo bi im sve pare...
Nokia E71... Elegant, but deadly

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ma kao bilo je neke polemike i nekih kritika sto E71 ima znatno vecu kolicinu zracenja od E61i (mislim 3x vecu) pa su ga pustili u prodaju!

Da li steti ili ne cucemo za jedno 100 god kad nam utiske prenesu vlasnici E71! :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

sava92ns, bas obrnuto, bluetooth ne zrachi jer su u pitanju RF talasi, dok mobilni telefon emituje mikrotalase. Znachi mnogo je bezbednije razgovarati putem bluetooth sluski, nego sa telefonom.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sava92ns
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od sava92ns »

miodrage....znao sam da je to neka zabluda. KAO STO JE MOJA BABA U TRIPU DA KOMP STRASNO ZRACI....NEMA POJMA A LUPETA...(ciste predrasude)!! :lol: :lol: ....hvala za info.. :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Tha_Maddog, naravno da ne, odakle ti ta glupost i pade na pamet? Zica ide od sluski do fona, prenos je zicani, i nema nikakve emisije i imisije zracenja. Znachi zicane sluske su najbezbednije.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Znaci, ako ces vec nesto da turas u gace, nek to budu zicane slusalice, neces se "obogaljiti" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Za ostalo nismo sigurni... Osim osecaja koji mozda pruza vibracija telefona :lol: :lol: :lol:
Nokia E71... Elegant, but deadly

sava92ns
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od sava92ns »

miodrage....svugde gde postoje NAELEKTRISANE cestice koje se KRECU postoji ELEKTROMAGNETNO POLJE koje zraci...manje ,vise (u zavisnosti od jacine)....znaci da i slusalice sa 'zicom' zrace..(elektroni su naelektrisane cestice koje se krecu...kroz 'zicu')...tako da ima emisije..

kapoerista90...bolje da u gace ne turamo nista.. :lol: :lol: :lol: :lol:

(btw...idem u elektrotehnicku skolu...mozda se vidi.. :wink: )

Odgovori