Slike sa mobilnih telefona
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
Super slicice iako se ima u vidu da E71 nije camera phone i mislim da ova kamerica moze da posluzi u nekim ne preterano zahtevnim uslovima! 

● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
- tehno maniac
- Mobil manijak
vostezmaj, po cenu da se sad pravim pametan, probaću da ti objasnim. Laički to bi bila preosvetljenost blicem (probaj to da izbegavaš ako ti podešavanja telefona dozvoljavaju doziranje blica). A malo stručnije, ono što svi smatraju prednošću - veći broj megapixela, počinje da postaje mana. Kako? Sve boljim pakovanjem elektronike u sve manje dimenzije uslovljava da i senzori imaju sve veću rezoluciju a fizički ostaju istih dimenzija (mnogo je jeftinije razvijanje senzora nego optike). Senzor je analogna naprava i u određenom vremenskom intervalu skuplja količinu svetlosti u pojedinim tačkama i to izražava u naponima, odnosno bojama i nivoima osvetljenosti od 0 do 255. E sad sve manje dimenzije pojedinačnog pixela ulovljava da manja količina svetlosti (ovo posmatrati kao količinu svetlosti po jedinici vremena) dopire do njega, odnosno potrebno je više vremena za pravilnu osvetljanost. Ovom minijaturizacijom je i smanjena osetljivost, tj, dinamički opseg, i pri preosvetljenju kada se dostigne maksimalna vrednost lakše dolazi do "curenja viška napona" u susedne pixele, i to je taj efekat. Na žalost.
Ovo donekle može da ispravi softver, ali naravno ne uvek, a pomoći će i održavanje sočiva čistim, ali naravno ne stalnim brsanje da se ne izgrebe, nego čuvanjem da do prljanja i ne dođe
Jedina prava stvar je fizičko povećanje senzora, i naravno kvalitetna optika. I uprkos uvreženom mišljanju - Veće je bolje
Većina telefona ima 1x1mm senzor. Većina komercijalnih foto aparata ima 5x6mm, dok Nikon D80 ima oko 1,8x2,5cm. Tako da: kol'ko para ...

Ovo donekle može da ispravi softver, ali naravno ne uvek, a pomoći će i održavanje sočiva čistim, ali naravno ne stalnim brsanje da se ne izgrebe, nego čuvanjem da do prljanja i ne dođe

Jedina prava stvar je fizičko povećanje senzora, i naravno kvalitetna optika. I uprkos uvreženom mišljanju - Veće je bolje

Većina telefona ima 1x1mm senzor. Većina komercijalnih foto aparata ima 5x6mm, dok Nikon D80 ima oko 1,8x2,5cm. Tako da: kol'ko para ...

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- tehno maniac
- Mobil manijak
note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
napalm death, hehe
tu je negde
zezam se.nism jos merio obim.vracam se ponovo staom sportu.
ovo sto koristim je dobra kombinacija 

note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
- moonwalker80
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sub, 29. Mar 2008. 00:07
Ljudi, imam jedno pitanje, da ne bih sada trazio ovde po sajtu: nabavio sam neki k850i pa rekoh da vas pitam je postoji za njega budzenje tipa "ala" k750i
Hteo bih da mu promenim softver, mozda drajvere za zvuk, za kameru...Jel postoje programi za to, ili to ide preko SEUS-a? Ako postoje programi onda dajte linkove, mislim ako neko zna
Inace telefon je sa oznakom O2, a verzija softvera je R1CA037 pa se plasim da ga updejtujem preko SEUS-a da se ne bi zakljucao opet ili tako nesto. I jel R1CA037 novija ili starija verzija, jel ima neka novija od nje, ova mi se ponasa ko puz, mislim moj k750i ko zmaj za njega
Aj dajte neke linkove ako imate
Pozdrav.

- moonwalker80
- Entuzijasta
- moonwalker80
- Entuzijasta