GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

Cooomi, jok samo instaliras i cao znaci nema cimanja pregazis preko stare! ! Pogledaj PP!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Treba mi pomoc oko tom-toma pa vas molim da mi seneko javi na pp ako moze da mi pomogne.Hvala vam unapred
Note IV N9100 dual

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Igor88bg,
e ja imam verziju 4.10.80s60.9
jer moram da skidam prvo 5.00 pa onda update
ako treba plz mi link posalji od 5.00 i dal gazim ovu 4.10.80s60.9 ili da deinstaliram pa da 5.00 instaliram
Poslednja izmena od Cooomi u Ned, 09. Nov 2008. 23:05, izmenjeno 1 put ukupno.

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

koristim garmin 5.0 na n82 i jako sam zadovoljan, medjutim u poslednje vreme cesce putujem iz bg u kragujevac pa sam nesto primetio.
Nikako da me navigacija navede na batocinu autoputem pa da se tu odvojim za kg, kuda svi i idu, vec me daleko renije, mislim kod malog pozarevca(izlaz za mladenovac) iskljucuje sa autoputa pa onda sporednim putem za kg. probao sam i i 4.20 jer sam mislio da je neka greska na 5.0 znate ono sa hw1 hw3 ofroad itd. na 5.00.10 vidim da te dve opcije opet ne postoje kao i na 4.20 ali i dalje ne ide na batocinu.
Mislim, nije meni stalo do batocine nego cu sutra ici nekuda gde ne znam put.
I nevezano sa ovim gore, probao bih tomtom ako neko moze da mi na pp posalje neke smernice i savete
hvala

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Pa koja ti je vrzija mape koju koristis? Mislim da je do mape greska u navodjenju !

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

milkobgd, bolje se drži Garmina... za TomTom su mape mnogo lošije urađene od Garminovih... bar što se tiče našeg područja... :roll:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milkobgd »

1.8 al probao sam i 1.7. pazi, put kojim me garmin salje je drasticno kraci. tipa 140km i 100km (oko). mozda je u tome caka ali niko zivi (barem koga ja znam) tuda ne ide nego autoputem.

garmin naravno ostaje , hteo sam samo da vidim kako tomtom izgleda sada me zanima i igo mada sam njega video kao poseban uredjaj a naleteo sam na net na neki navigon

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati jedan post za drugim... koristi opciju Izmeni

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

milkobgd, pa imaš opciju u samom programu da pod Settings/ Routing/ Route Preference podesiš da li da te vodi najkraćom, najbržom ili off road rutom... Pokušaj da to promeniš ukoliko ti stoji izabrana najkraća ruta... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milkobgd »

za izmeni nisam znao, sad znam :)
za "Settings/ Routing/ Route Preference podesiš da li da te vodi najkraćom, najbržom ili off road rutom" probao. to je ono sto u 5.00 ima jos dve opcije, mislim da su hw1 i hw3 i sto nije radilo kako treba.
probao sam sve, verujte sve (jedno vece mi bilo dosadno a i tvrdoglav sam). vec sam i zaboravio na to nego citam vase poruke pa reko mozda neko ima objasnjenje.
ja ipak mislim da je drasticna usteda u kilometrazi uzrok. tipa brze cu preci 100km brzinom od 80km/h sporednim putem nego 145km brzinom 120km/h autoputem.

p.s. a tomtom i igo?

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

milkobgd,
TomTom, loše mape... a IGO još uvek nema za S60 V3.. a ukoliko koristiš neki drugi uređaj možeš i njega da probaš.. inače IGO je najbolji od ova 3 programa... 8)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Za TomTom ti je Ninolina odgovorila, a sto se tice iGo-a njega nema jos za symbian vec samo za WM !

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milkobgd »

hvala oboma, evo sedim ovde za ekranom ispale mi oci vise od trazenja. ustedeli ste mi sat, dva.
znaci da se opustim i cekam igo8 pa da vidim i sta ce garmin do tada uradi. laku noc.

sto ovaj satic iznad poruke pokazuje pogresno vreme

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

milkobgd, namesti u profilu u opciji Vremenska zona: da ti bude GMT - 5 sati... :roll:

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

>Evo da prokomentarisem Garmin 5.00.10, scg 1.8 i adriaroute 2.10

Ne znam kakva vi imate iskustva, ali ja sam pre neki dan isao do Bosne :), i nije se bas dobro pokazao.. Dosta štuca kako bi se to reklo, stalno menja putanju, samo se najdenom izgubi, a kad sam presao preko, i dok sam vozio uz granicu sa njihove strane nije mogao da se snadje, i da skonta dali sam sa nase ili njihove..Tad sam se iznervirao i OFF :)

Kad sam presao preko grane, da sam isao po njegovoj putanji, barem 100 Km, sreca pa sam imao put u glavi..

E sad bas gledam da sam pravio rutu preko MapSourc-a mnogo bibolje ispalo :)

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

meni je npr u Bosni Garmin radio odlicno dok drugaru iGO nikako al on izgleda nije imao dobre mape ...
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

Kad napravim rutu u MapSorce-u, i kad je posaljem na telefon, odem u tel i ne mogu da nadjem tu rutu sto sam na kompu napravio... Gde on nju posalje?

monk
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Apr 2008. 02:45
:: Nokia E61i

Post od monk »

darkonda, madness99, ja sam 5.0 sa istom mapom koristio dosta u Bosni. Pokazao sa ODLIČNO, čak i u malim gradovima(da ne kažem selima, sa 5-6 ulica)!!!
Nokia E61i - Blumax 101 GPS receiver - SonyEricsson T230i, P800
http://www.uredikutak.com/

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

darkonda, moraš da klikneš na import GPX tamo u opcijama, pa ce da "osveži" stanje i pojavit će se ono što si pravio na kompu.

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

monk, ja licno znam da nema jednog sela na mapama PRNJAVOR :-) a u bgdu sam nasao jedno 15gresaka!!!! kako da im posaljem komentar tj da ispreve to??

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

da li mozes precizno da kazes gde je ta import gpx opcija

Igore ja sam im na oficijalnom sajtu pisao neke ispravke, a oni rekose kao da ce to odraditi u sledecoj verziji. Ispravke mozes i da saljes na gps-srbija sajt, videces tamo i kako.

Zaključana tema