HTC touch diamond, Samsung omnia ili nokia 5800
HTC touch diamond, Samsung omnia ili nokia 5800
Koji bi od modela (i zasto) uzeli? Trenutno sam najblizi Omniji, pre svega zato sto ima wm, koji nikada nisam koristio i koga se istovremeno plasim i voleo bih da ga probam. 5800 mi je opet nekako opcija jer sam do sada koristio samo symbian telefone pa znam sta mogu da ocekujem od os-a, ali opet ne znam sta mogu od samog telefona da ocekujem, jer vidim da se ljudi vec zale na los kvalitet izrade (sto je meni jako bitno i zbog cega sam opet blizi samsung-u). Diamond mi je neplanirano uleteo u ponudu, zato sto me nesto zezaju za omniju, a za 5800 cekam da padne cena, pa sam razmisljao mozda i o njemu, mada kod njega mi se ne svidja losa kamera, manji ekran i nekako je previse fensi za moj ukus.
Omnia. Kompletniji telefon od prethodna dva, po mom mišljenju ljepše dizajniran. Razlika u odnosu na 5800 je drugi OS, pa zavisi koji ti se više sviša, 3,5" ulaz za slušalice na kućištu kod Nokije, ali jača kamera kod Samsunga. Ostalo su manje više slični, naravno kad zanemariš razlike. Diamondova prednost je TouchFLO (ljepši, korisniji, bogatiji i intuitivniji UI) i veća rezolucija displeja, koji je opet fizički manji. Moraš tu odrediti šta ti je važno, pa birati. Ja bih uzeo Omniju. Izgleda mi ozbiljnije urađena, bolje dizajnirana, ljepša i kvalitetnija od ostala dva modela. Glasao sam za Omniju!
Pozdrav!
Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Omnia definitivno.
Jos jedan veliki minus kod Dijamnta je jako slaba baterija .

Jos jedan veliki minus kod Dijamnta je jako slaba baterija .
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
TouchPro iskreno nisam ni uzimao u obzir, pre svega jer je preskup. Omniju cu, ako je ikada dobije, dobiti oko 100 eur ispod cene ( u odnosu na najjeftiniej radnje), tako da bi razlika izmedju nje i TouchPro-a bila bas velika. Dakle budzet mi je oko 400 eur (+- 20 eur) i za te pare treba da kupim sto bolji phone, sa os-om obavezno. Tadkoje mislio sam da predjem na taj wm, mada me malo strah jer sam do sada koristio samo symbian pa ne znam sta da ocekujem od wm-a. Moguce da bih uzeo i opet neki symbian telefon, ali koji? Nokija je poslednjih godina opasno pocela da fusari sa kvalitetom izrade, a i cene su im astronomske. Poslednja dva nokia telefona, oba iz visoke klase su mi se pokvarila i to hardverski kvar, nicim izazvan, a znam i gomilu ljudi sa slicim primedbama. Ova 5800 mi se svidja na prvi pogled, ali opet imam taj strah kakav ce biti kvalitet izrade, a vec sam procitao jedan review gde je tipu poslet ri dana koriscenja pukla maska, tako da mi to bas ne uliva neko preterano poverenje. Tadkoej nokija tvrdi da ce telefon ksotati 250 eur, pa ne bih da se zalecem sada da kpujem to za 400 pa da posle za mesec dana cena padne duplo. Opet tu imamo ta symbian koji je s'jedne strane dobar i pouzdan, znam sve sa njim, ali s;druge strane nekako voleo bih da probam nesto drugo, novo, jer mi je ovo vec pomalo dosadilo.
Omnia nekako mi deluje kao all in one telefon, sto ja i trazim. Znaci zaokruzen proizvod. Ima sve i moze sve i sve je na prosecnom ili nadprosecnom nivou. Pritom kazu da je kvalitet izrade odlican sto mi je takodje vrlo vazno i zato je nekako isplivala u prvi plan.
Dakle mislim da sam posle ovog glasanja jos blizi omniji, ali ipak ako imate jos neki prdlog da ispunjava ove moje uslove, slobodno napisite.
Omnia nekako mi deluje kao all in one telefon, sto ja i trazim. Znaci zaokruzen proizvod. Ima sve i moze sve i sve je na prosecnom ili nadprosecnom nivou. Pritom kazu da je kvalitet izrade odlican sto mi je takodje vrlo vazno i zato je nekako isplivala u prvi plan.
Dakle mislim da sam posle ovog glasanja jos blizi omniji, ali ipak ako imate jos neki prdlog da ispunjava ove moje uslove, slobodno napisite.
Sto se tice Nokie mozes pogledati E71 jer je telefon extra odradjen, a opet ako si se zasitio symbiana mozes pogledati Samsung i780 (imas temu o njemu u podforumu Samsung i Tomas je odlicno izlozio svoje misljenje o njemu), dalje imas nesto iz HP palete kao sto je HP iPAQ 914c koji je oko 400-430e ili mozda HP iPAQ 614c u istom cenovnom rangu (zavisi od prodavnice do prodavnice).
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
MilanDC, nije nista strasno kad predjes sa Symbiana na WM. Ja sam to ucinio pre nekih 7-8 meseci i mogu ti reci da sam se izuzetno prijatno iznenadio. Koliko god da mi je Symbian bio logican i lagan za upotrebu toliko mi je WM jos bolje legao i jos vise logicniji. Definitivno se neces razocarati sa njim, to ce ti reci svako ko je koristio oba OS-a i ko moze da povuce paralelu tako da nemas brige u vezi toga. Aplikacija imas u najmanju ruku isto koliko i za Symbian ako ne i vise, nemas cimanja oko sertifikovanja ili hakovanja telefona, imas daleko bolji gps u smislu softvera itd. Jedino oko izrade tj utegnutosti telefona ces morati da se sam potrudis i ispipas svaki od potencijalnih pa da odlucis.
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Ljudi, pa jel' sam nešto slagao u toj rečenici?
Omnia me, inače, oduševila kvalitetom izrade! Tako izgleda bogato urađena i kao da je sva od jako kvalitetnih metalnih legura, takav utisak odaje. Uf, mnogo mi je skupa, a tako mi se sviđa! Što nisam paraš.
Pozdrav!

Omnia me, inače, oduševila kvalitetom izrade! Tako izgleda bogato urađena i kao da je sva od jako kvalitetnih metalnih legura, takav utisak odaje. Uf, mnogo mi je skupa, a tako mi se sviđa! Što nisam paraš.

Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.