HTC touch diamond, Samsung omnia ili nokia 5800

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Koji bi ste model uzeli?

HTC Touch Diamond
4
10%
Samsung Omnia
27
69%
Nokia 5800
8
21%

Ukupno glasova: 39

MilanDC
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 19. Dec 2008. 01:18

HTC touch diamond, Samsung omnia ili nokia 5800

Post od MilanDC »

Koji bi od modela (i zasto) uzeli? Trenutno sam najblizi Omniji, pre svega zato sto ima wm, koji nikada nisam koristio i koga se istovremeno plasim i voleo bih da ga probam. 5800 mi je opet nekako opcija jer sam do sada koristio samo symbian telefone pa znam sta mogu da ocekujem od os-a, ali opet ne znam sta mogu od samog telefona da ocekujem, jer vidim da se ljudi vec zale na los kvalitet izrade (sto je meni jako bitno i zbog cega sam opet blizi samsung-u). Diamond mi je neplanirano uleteo u ponudu, zato sto me nesto zezaju za omniju, a za 5800 cekam da padne cena, pa sam razmisljao mozda i o njemu, mada kod njega mi se ne svidja losa kamera, manji ekran i nekako je previse fensi za moj ukus.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Omnia. Kompletniji telefon od prethodna dva, po mom mišljenju ljepše dizajniran. Razlika u odnosu na 5800 je drugi OS, pa zavisi koji ti se više sviša, 3,5" ulaz za slušalice na kućištu kod Nokije, ali jača kamera kod Samsunga. Ostalo su manje više slični, naravno kad zanemariš razlike. Diamondova prednost je TouchFLO (ljepši, korisniji, bogatiji i intuitivniji UI) i veća rezolucija displeja, koji je opet fizički manji. Moraš tu odrediti šta ti je važno, pa birati. Ja bih uzeo Omniju. Izgleda mi ozbiljnije urađena, bolje dizajnirana, ljepša i kvalitetnija od ostala dva modela. Glasao sam za Omniju!
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Vincent napisao: Ostalo su manje više slični, naravno kad zanemariš razlike.
Ovo si lepo srocio :lol:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

MilanDC, Sta reci posle clana Vincent, covek sve rece.Glas za Omniu. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Omnia definitivno. 8)
Jos jedan veliki minus kod Dijamnta je jako slaba baterija .

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Jos jedan glas za Omniu. Iskreno, ja bih pogledao i TouchPro na tvom mestu pa ti vidi. Ali u izboru ova 3 dileme skoro i da nemam.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

I ja bih prvo pogledao TouchPro, a ako bih morao da se odlucim za jedan od ova tri, izabrao bih definitivno Omniu! :roll: :wink:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Omnia, već napucana potrebnim aplikacijama, ubaciš GPS softver i vozi. 5800 ima dosta svojih prednosti, mene jedino brine što neki korisnici jedva čekaju novu verziju softvera za apdejt. Pozz

MilanDC
Novajlija
Novajlija

Post od MilanDC »

TouchPro iskreno nisam ni uzimao u obzir, pre svega jer je preskup. Omniju cu, ako je ikada dobije, dobiti oko 100 eur ispod cene ( u odnosu na najjeftiniej radnje), tako da bi razlika izmedju nje i TouchPro-a bila bas velika. Dakle budzet mi je oko 400 eur (+- 20 eur) i za te pare treba da kupim sto bolji phone, sa os-om obavezno. Tadkoje mislio sam da predjem na taj wm, mada me malo strah jer sam do sada koristio samo symbian pa ne znam sta da ocekujem od wm-a. Moguce da bih uzeo i opet neki symbian telefon, ali koji? Nokija je poslednjih godina opasno pocela da fusari sa kvalitetom izrade, a i cene su im astronomske. Poslednja dva nokia telefona, oba iz visoke klase su mi se pokvarila i to hardverski kvar, nicim izazvan, a znam i gomilu ljudi sa slicim primedbama. Ova 5800 mi se svidja na prvi pogled, ali opet imam taj strah kakav ce biti kvalitet izrade, a vec sam procitao jedan review gde je tipu poslet ri dana koriscenja pukla maska, tako da mi to bas ne uliva neko preterano poverenje. Tadkoej nokija tvrdi da ce telefon ksotati 250 eur, pa ne bih da se zalecem sada da kpujem to za 400 pa da posle za mesec dana cena padne duplo. Opet tu imamo ta symbian koji je s'jedne strane dobar i pouzdan, znam sve sa njim, ali s;druge strane nekako voleo bih da probam nesto drugo, novo, jer mi je ovo vec pomalo dosadilo.

Omnia nekako mi deluje kao all in one telefon, sto ja i trazim. Znaci zaokruzen proizvod. Ima sve i moze sve i sve je na prosecnom ili nadprosecnom nivou. Pritom kazu da je kvalitet izrade odlican sto mi je takodje vrlo vazno i zato je nekako isplivala u prvi plan.

Dakle mislim da sam posle ovog glasanja jos blizi omniji, ali ipak ako imate jos neki prdlog da ispunjava ove moje uslove, slobodno napisite.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Sto se tice Nokie mozes pogledati E71 jer je telefon extra odradjen, a opet ako si se zasitio symbiana mozes pogledati Samsung i780 (imas temu o njemu u podforumu Samsung i Tomas je odlicno izlozio svoje misljenje o njemu), dalje imas nesto iz HP palete kao sto je HP iPAQ 914c koji je oko 400-430e ili mozda HP iPAQ 614c u istom cenovnom rangu (zavisi od prodavnice do prodavnice).

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

MilanDC, nije nista strasno kad predjes sa Symbiana na WM. Ja sam to ucinio pre nekih 7-8 meseci i mogu ti reci da sam se izuzetno prijatno iznenadio. Koliko god da mi je Symbian bio logican i lagan za upotrebu toliko mi je WM jos bolje legao i jos vise logicniji. Definitivno se neces razocarati sa njim, to ce ti reci svako ko je koristio oba OS-a i ko moze da povuce paralelu tako da nemas brige u vezi toga. Aplikacija imas u najmanju ruku isto koliko i za Symbian ako ne i vise, nemas cimanja oko sertifikovanja ili hakovanja telefona, imas daleko bolji gps u smislu softvera itd. Jedino oko izrade tj utegnutosti telefona ces morati da se sam potrudis i ispipas svaki od potencijalnih pa da odlucis.

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Vincent napisao: Ostalo su manje više slični, naravno kad zanemariš razlike.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Omnia!
Nokia C6

MilanDC
Novajlija
Novajlija

Post od MilanDC »

Hvala svima. Mislim da cu ipak uzeti omniju. Ipak sam i ja bio najblizi njoj, a i ovde je ubedljivo pobedila. Takodje i po razno raznim review-ovima skoro da ni jednu ruznu rec o omniji nisam procitao, tako da mislim da nema razloga da je ne kupim.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Omnia - ima jedan poznanik u bajmoku (selo pored Subotice), mesec dana stara, prodaje je za cca400 jura, ali je poslednja cena, 350, pa ako nekoga zanima...PP.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

MilanDC, nećeš pogrešiti, kvalitet izrade je na strani Omnie, n5800 je midrange kako po ceni tako i po upotrebljenim materijalima (utegnut, ali i dalje "plastično jeftin", po korisnicima).

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Rezultat glasanja je sve rekao...Omnia fina spravica :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

glasao sam za 5800 jer me kod omnie odbija windows a kod diamonda, koji sam imao, jaaako slaba baterija pa su mu samim tim i opcije koje nudi skoro beskorisne... 8) 8) 8)

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

izvini, sta fali win-u?! Bolji je od symbian-a, to je sigurno...
ddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
Nokia E71... Elegant, but deadly

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Ljudi, pa jel' sam nešto slagao u toj rečenici? :roll: :oops: :P 8) :lol:
Omnia me, inače, oduševila kvalitetom izrade! Tako izgleda bogato urađena i kao da je sva od jako kvalitetnih metalnih legura, takav utisak odaje. Uf, mnogo mi je skupa, a tako mi se sviđa! Što nisam paraš. :smutny: :unsure:
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Definitivno OMNIA :roll:
Ne znam da li je uopšte potrebno navoditi razloge.
Bio bi to duuuuug post.
8)

Odgovori