Nokia N82

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

zoreli, preskupo je to ja sam pre pola godine uzeo 4gb microSDHC6 4gb 1050 dinra :-) a tek ta sporija starija klasa treba da kosta oko 700-800

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Moze li mi neko pojasniti te klase na memorijskim karticama? Koja je klasa bolja? Veca ili manja? Nisam bas upucen pa zato pitam...... pozzzz

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

janka_88, pa class 6 su trenutno najbrze microSDHC6(class 6)i imaju brzi protok i ne usporavaju aparat :-) !

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Aha. Pa kod mene class 4 jer pise microSDHC 4, ali nadam se nece nesto znacajnije usporiti aparat u odnosu na tu class 6. Za sad radi kao sa 2GB, a poslije cemo vidjeti..... :) :) :)

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

janka_88, pa ona je svakako brza od fabricke nokijine :-) !

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 09:47

Post od oscar1980 »

Drugari,HELP :) Sinoć uzeo drugar N82,sivu sa full opremom,sve je bilo Ok dok nismo provalili da mu ne čita mem. kartice! Piše "memory card corrupted"!! Ovaj lik što je uzeo od njega se kune da je sve radilo,samo pre nego što mu je dao tf uradio je "hard reset". Da li postoji šansa da je softverski zeznut ili je hardverski tj da mu ne radi čitač mem. kartica? Update-ovao sam mu softver,uradio i ja "hard reset" (*#7370# ) i ništa,ni da čuje za mem. karticu!! Šta vi mislite,šta može biti? Sve ostalo radi u full-u.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Probaj formatirati memorijsku karticu iz samog telefona... Trebalo bi da upali... Meni se desilo slično na N70 jer sam karticu formatirao na kompjuteru, a ne na telefonu.

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Apsolutno treba formatirati memorisku karticu u telefonu i onda ce da radi! Ja sam imao isti takav problem tako sam ga rešio! 8)
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Moja preporuka je bolje da kupis neku dobru m.card one sada i onako dzabe.da ne mislis vise..ja sam tako uradio sa karticom koju sam ostetio prilikom formatiranja,kupio novu i sad je ok.
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

E ovako sad. Kupio sam neke Phillips slusalice za nekih 10 eura. Nisu neke extra ali eto.... Uglavnom bolje su od onih koje sam dobio uz telefon. Stvar je u tome sto kad sam ih spojio na racunar nisam mogao slusati koliko se jako culo, i jacina i kvalitet zvuka, kao i bass-ovi su bili nenormalno jaki a nije bilo nikakvih deformacija zvuka dok na telefonu te iste slusalice pruzaju mozda nekih 50% te jacine i kvaliteta. Znam da to nije neko poredjenje i da ne stoji da poredim racunar i telefon, ali ocigledno nece biti razlike da kupim i neke slusalice od 50 eura.... Na jednom drugom forumu mi je neki lik rekao da probam sa nekim drugim product code jer kaze da su neki ubacili i da se jace cuje sa tim. Kod mene je zadnja verzija softvera a product code 0560979 (taj code pise ispod baterije), a srpski jezik imam u telefonu). Ne znam da li da mijenjam product code i ubacujem softver. Onaj koji mi je receno pokusam staviti je 0558782. Moze li mi neko reci hoce li biti razlike sa razlicitim product kodovima??? pozz

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ne verujem da to ima ikakve veze sa product kodom jer verzija softvera je ista za sve.
Moguce je da slisalice potrazuju vise snage (mislim muzicke) nego sto telefon moze da isporuci pa ne mogu da rade u punoj snazi.
Znam kada sam trazio neke sluske za iPod i kada sam citao testove po netu naisao sam na takav neki opis da iPod ne moze da isporuci toliku snagu da se te sluske cuju u punoj snazi. E sad ako su mene pogresno informisali onda i ja tebe lazem!

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Hm.... moze biti ali cemu onda da kupujem slusalice od 25-30 eura i vise, tj. kvalitetnije ako on ne moze isporuciti dovoljno snage ni za ove od 10 eura??? Ne vidim svrhu da kupujem onda neke bolje slusalice. Jedna od stvari od koje sam najvise ocekivao uz kameru je muzika preko slusalica, a u najmanju ruku sam razocaran....
:smutny: :smutny: :smutny:

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

janka_88, ako se ne varam taj product code koji ti je rečen je za 5310, a ne za N82 :|

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Pa pazi nije bitno koliko eura kostaju slusalice nego koliko snage potrazuju i da li je telefon u stanju to da odradi, ali malo proguglaj ako imas vremena pa ces mozda naleteti na neku informaciju o tome .

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

janka_88, ja ne znam o cemu ti pricas,jedino da ti nesto ne radi dobro telefon,jer se kao prvo muzika cuje solidno i sa fabrickim slusalicama a kamoli sa nekim boljim nezavisnog proizvodjaca a kao drugo sigurno nije tako kao sto kazes slab zvuk za svaku pesmu.Losiji i stariji snimci ce se naravno losije cuti nego muzika sa novijih diskova.A ako vec oces bolji zvuk kupi neke koss,sennheiser ili creative slusalice.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 09:47

Post od oscar1980 »

Probao sam da formatiram mem. karticu u samom telefonu,ali nista :( Otisao u servis i kazu da je tf popio vlagu jer smo u medjuvremenu konstatovali da mu jos ne radi prednja kamerica.... Sto se tice kartice,citac kartice je crkao... Jbg... Hvala u svakom slucaju na savetima...

Darko01
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 07. Jan 2009. 16:05

Post od Darko01 »

Tacno Sale_M ja sam sebi priustio Sennheiser CX 300 i :o zvuk je :lol:
i ujedno naj kompaktnije za nosenje :wink:

Normalno nemojte da ubacujete 128kbps pesme sta ocekivati od toga pa to nije valjalo ni u 3650 a ne u N82 neki zadovoljavajuci standard je 224kbps inace ja u fonu drzim samo 320kbps MP3

re: OSCAR1980 jesi li probao neku drugu karticu u tvom fonu ili samo tu?

kamera nemora da znaci da je crkla - neka ti je samo Duvaljkom (podgreju kako treba) mozda proradi ako je vlaga upitanju isto vazi i za cip Citaca kartica :wink:
N82 Black + SanDisk 16 GB MicroSDHC + Sennheiser CX 300

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Darko01,ajde mi napisi koju verziju sw imas u tel,i kako ti radi ta kartica od 16gb? Jel se usporio tel i koliko ti je popunjena kartica?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Darko01
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 07. Jan 2009. 16:05

Post od Darko01 »

firmware v30.0.019 ukupno 5.8Gb podataka 122.4Mb C: slobodan Garmin 5.00.20 9sec otvoren 4GB muzika-video 1GB - igrice - ostalo u nekim podacima porukama....itd

pozdrav 8)
N82 Black + SanDisk 16 GB MicroSDHC + Sennheiser CX 300

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Jesu te memorijske kartice stvarno pojeftinile.Evo ja cu uzeti za pet/sest dana od 8gb a cena je stvarno povoljna-23 eura :)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Odgovori