Servisiranje - pitajte
Imam problem sa w200 koji odnedavno imam:
Baterija koja je u njemu, veoma kratko traje (oko 6 sati, ako se malo slusa radio), a kad bateriju iz w200 prebacim u bratov k750, ona drzi normalno (evo treci dan, pokazuje 50 % baterije).
Nek mi neko kaze, sta moze ovde biti problem?
edit: Probao sam bateriju iz k750 u w200, i isto mi drzi (6-7 sati). Kad sam tu bateriju ponovo napunio, nije hteo da se upali w200, a baterija se malo "naduvala". Sa bratovom "naduvanom" baterijom nece vise da se upali ni k750
Baterija koja je u njemu, veoma kratko traje (oko 6 sati, ako se malo slusa radio), a kad bateriju iz w200 prebacim u bratov k750, ona drzi normalno (evo treci dan, pokazuje 50 % baterije).
Nek mi neko kaze, sta moze ovde biti problem?
edit: Probao sam bateriju iz k750 u w200, i isto mi drzi (6-7 sati). Kad sam tu bateriju ponovo napunio, nije hteo da se upali w200, a baterija se malo "naduvala". Sa bratovom "naduvanom" baterijom nece vise da se upali ni k750

- markosvaba
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33
Zdravo!
Vidim da ovde ima poznavalaca mobilnih telefona i servisa istih, pa cu okusati svoju srecu da mi neko pruzi bilo kakve informacije o problemu i moguca resenja za moj telefon.
imam nokiu 7390 i pre 10ak dana jednostavno nije hteo da se upali. tacnije upali se ali na glavnom displeju se ne pojavi nista, ili se samo pojavi gore baterija i mreza a sve je belo, i ne reaguje ni na kakve tasterei ne moze da se iskljuci nista!
isto tako na malom ekranu, samo stoji kao da je sve normalno, a ne reaguje.
jako mi je bitno da mi bilo ko da neki savet jer su mi na telefonu i kartici (koja je pri tome zakljucana lozinkom koje se ne secam) sve slike i podaci i kontakti koje nemam nigde drugde!!
pomisljam da ga nosim u servis, ali brinem za svoje podatke, da li ce mi oni tamo sve obrisati, i da li je to mozda neki kvar koji se i ne isplati popravljati?
da, pardon, instalirao sam PC Suite, ali kad telefon povezem na racunar, on posle nekog vremena ga prepozna, instalira, ali PC Suite ga ne prepoznaje da je ukljucen i ne mogu nista da radim, HAOS!
pozdrav i hvala unapred
---------------------------------
Izmena:
u medjuvremenu sam odneo telefon u servis, rekli su da je bio softverski problem, i sad je ok, cini mi se da su reinstalirali/unapredili softver, sta ti ja znam.
tako.
A Dios!
Vidim da ovde ima poznavalaca mobilnih telefona i servisa istih, pa cu okusati svoju srecu da mi neko pruzi bilo kakve informacije o problemu i moguca resenja za moj telefon.
imam nokiu 7390 i pre 10ak dana jednostavno nije hteo da se upali. tacnije upali se ali na glavnom displeju se ne pojavi nista, ili se samo pojavi gore baterija i mreza a sve je belo, i ne reaguje ni na kakve tasterei ne moze da se iskljuci nista!

jako mi je bitno da mi bilo ko da neki savet jer su mi na telefonu i kartici (koja je pri tome zakljucana lozinkom koje se ne secam) sve slike i podaci i kontakti koje nemam nigde drugde!!

pomisljam da ga nosim u servis, ali brinem za svoje podatke, da li ce mi oni tamo sve obrisati, i da li je to mozda neki kvar koji se i ne isplati popravljati?
da, pardon, instalirao sam PC Suite, ali kad telefon povezem na racunar, on posle nekog vremena ga prepozna, instalira, ali PC Suite ga ne prepoznaje da je ukljucen i ne mogu nista da radim, HAOS!
pozdrav i hvala unapred
---------------------------------
Izmena:
u medjuvremenu sam odneo telefon u servis, rekli su da je bio softverski problem, i sad je ok, cini mi se da su reinstalirali/unapredili softver, sta ti ja znam.
tako.
A Dios!
Poslednja izmena od marhaba u Pet, 06. Feb 2009. 14:35, izmenjeno 1 put ukupno.
DXC, utišaj spiker na prvi nivo ako tako možeš da se navikneš ( zasad mi to pada na pamet ), ali ipak sačekaj bolji odgovor
Bekra, jel to neće W200 da se upali sa njegovom baterijom ? Ako je tako, nisi trebao da eksperimentišeš sa naduvanom baterijom jer čini mi se još neko sa 4uma imao isti slučaj sa nekom Nokiom. Moja sestra je imala takođe naduvanu bateriju, srećom, nije fon imao tada zadnju masku, pa je ona sama ispala i naravno, kupio sam joj drugu bateriju ( nije bila skupa, original BL-5C za 600 dinara - sve je provereno, kod i hologram - ok )

Bekra, jel to neće W200 da se upali sa njegovom baterijom ? Ako je tako, nisi trebao da eksperimentišeš sa naduvanom baterijom jer čini mi se još neko sa 4uma imao isti slučaj sa nekom Nokiom. Moja sestra je imala takođe naduvanu bateriju, srećom, nije fon imao tada zadnju masku, pa je ona sama ispala i naravno, kupio sam joj drugu bateriju ( nije bila skupa, original BL-5C za 600 dinara - sve je provereno, kod i hologram - ok )
Nokia Lumia 630
djolex, naduvala se baterija od k750, i nece da radi ni u jednom telefonu, a bateriju od w200 trenutno koristi brat u k750.
Video sam tu temu za naduvanu bateriju, ali njemu je tu potpuno normalno trajala baterija. Meni ne.
Ma nije mi problem sa baterijom, kupicu ja novu, nego je problem sto baterija koja na k750 drzi 5 dana, kad se ista prebaci u w200, ona drzi 6 sati, sto mislim da nije normalno
Video sam tu temu za naduvanu bateriju, ali njemu je tu potpuno normalno trajala baterija. Meni ne.
Ma nije mi problem sa baterijom, kupicu ja novu, nego je problem sto baterija koja na k750 drzi 5 dana, kad se ista prebaci u w200, ona drzi 6 sati, sto mislim da nije normalno
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
Imam Samsung G810 nekih mesec dana, baterija je drzala minimum 2 dana, nekad i 3. U petak sam instalirao Garmin, za vikend isprobavao isti, cesto drzeci telefon na punjacu jer naravno ne moze bas dugo da izdrzi kad je GPS u upotrebi. Od nedelje uvece GPS nisam ukljucivao a baterija mi sad izdrzi jedva jedan ceo dan uz minimalnu upotrebu... evo tako je vec treci dan zaredom. Dali je neko imao slicnih problema i sta bi tu u stvari mogao biti problem?
kod burazera na Samsungu E590,kad ativiras kameru pojavi se onaj crni ekran sa belom slicicom fotoaparata kao i pre, ali stoji par sekundi duze nego ranije i onda kaze "preview error" i vrati se na stand by ekran umesto da aktivira kameru...
i drugi problem- ne radi zvucnik uopste, ne slusalica za razgovor (ona radi) nego zvucnik... vibracija isto radi. uradjen onaj totalni reset telefona pomocu koda ali problemi i dalje ostaju.
Sta to moze da bude i koliko moze da kosta popravka ova 2 kvara? nije valjda crkla kamera? koji servis preporucujete?

Sta to moze da bude i koliko moze da kosta popravka ova 2 kvara? nije valjda crkla kamera? koji servis preporucujete?
Nije kupljen u roamingu vec u nekoj STR radnjici- koja je uz to i menjacnica
ili je cak pod 1 menjacnica a telefone prodaje onako usput
, ali ima nekim cudom roaming garanciju od 2 godine... valjda je ta radnja gde je kupljen njihov distributer... medjutim na broj telefona njihovog servisa danas poslepodne se niko nije javljao
nego ono sto mi je cudno jeste da tel. na bateriji ima nalepnicu gde je rukom napisan neki broj a ispod baterije ima neku jako malu "roaming" nalepnicu koja kao da je zavlacena ispod srafcica od telefona koji se tu nalazi...
a srafcic je malo ostecen, deluje kao da da su ga odvrtali, stavili nalepnicu i onda zasafili ponovo buseci pri tome njime nalepnicu... tu ima ispod neka plastika preko koje je nalepnica presavijena pa je tu malo kao i pokidana nalepnica...
tako da sumnjam da tel nije npr. otvaran,popravljan, pa onda opet prodat kao nov u toj STR radnjici koje inace nema na roaming sajtu na spisku...

nego ono sto mi je cudno jeste da tel. na bateriji ima nalepnicu gde je rukom napisan neki broj a ispod baterije ima neku jako malu "roaming" nalepnicu koja kao da je zavlacena ispod srafcica od telefona koji se tu nalazi...

tako da sumnjam da tel nije npr. otvaran,popravljan, pa onda opet prodat kao nov u toj STR radnjici koje inace nema na roaming sajtu na spisku...

Poslednja izmena od ilkebgd u Pet, 20. Feb 2009. 00:48, izmenjeno 4 puta ukupno.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
ilkebgd, Mozes uvek da kontaktiras Roaming i da proveris da li je ta radnja njihov distributer (nisu sve radnje na navedene na njihovom spisku) i da pitas za telefon Roaming "glavnog" servisa. Ako je garancija validna onda ce ti primiti telefon.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
osim toga kod E590 se zvucnik nalazi pozadi gde i kamera na onom izbocenom delu pa nije iskljuceno da se to shebalo prilikom padanja, nista sutra ce ici u taj roaming glavni servis u Trise Kaclerovica, ali ja iskreno nisam optimista i mislim da nece priznati garanciju... ili zbog te unutra male roaming iskrzane nalepnice i ostecenog srafcica ili zbog prcvarnice-menjacnice gde je kupljen ili jer su mozda zvucnik i kamera prestali da rade zbog ta 2-3 puta kad mu je ispao telefon... imaju potencijalnih opravdanja koliko hoces
ali ajde vredi pokusati.

Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby