Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
besni
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 24. Jan 2009. 15:58

Post od besni »

hvala na opsirnom objasnjenju!!
samo jos jdno pitanje.da li mogu bilo kakav kes da izvucem od telefona(maska,baterija,diskplej)posto je radio samo 20ak dana i original je iz mtsa?

kushja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 17:02

Post od kushja »

postavio bih pitanje koje vam vjerovatno moze biti i smijesno ali ja tek ulazim u to pa nisam siguran koristio sam tornado iliu8fs3 a sada bi trebalo da uzmem hwk box za bb5 i jeli istia procedura flesovanja i imali neko kakvo upustvo pozdrav

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

kushja,

HWK je samo hardverski dodatak za UFS,znaci samo nastavljas sve isto,ista procedura.
Ako mislis na Micro hwk to je to isto samo sto je vec spakovan ufs+hwk u jednu kutiju :wink:

pozz

kushja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 17:02

Post od kushja »

hvala ipak nije suvisno pitati jer su i sami prodavci te opreme pomalo konfuzni to jeste prodaju ti opremu za koju neznaju da objasne ponekad ni svrhu

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

Imam problem sa w200 koji odnedavno imam:

Baterija koja je u njemu, veoma kratko traje (oko 6 sati, ako se malo slusa radio), a kad bateriju iz w200 prebacim u bratov k750, ona drzi normalno (evo treci dan, pokazuje 50 % baterije).

Nek mi neko kaze, sta moze ovde biti problem?

edit: Probao sam bateriju iz k750 u w200, i isto mi drzi (6-7 sati). Kad sam tu bateriju ponovo napunio, nije hteo da se upali w200, a baterija se malo "naduvala". Sa bratovom "naduvanom" baterijom nece vise da se upali ni k750 :smutny:

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

hehe. pa ocigledno da w200 trosi dosta vise od k750i :uhuh:

DXC
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 17:10

Post od DXC »

imam n80, vec nekoliko dana mi slusalica ne funkcionise.kad me neko zove ja njih nista ne cujem a oni mene sve tako da mi je privremeno resenje razgovor preko spikera :( dal neko zna koliko je popravka slusalice?

marhaba
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 31. Jan 2009. 04:26

Post od marhaba »

Zdravo!

Vidim da ovde ima poznavalaca mobilnih telefona i servisa istih, pa cu okusati svoju srecu da mi neko pruzi bilo kakve informacije o problemu i moguca resenja za moj telefon.

imam nokiu 7390 i pre 10ak dana jednostavno nije hteo da se upali. tacnije upali se ali na glavnom displeju se ne pojavi nista, ili se samo pojavi gore baterija i mreza a sve je belo, i ne reaguje ni na kakve tasterei ne moze da se iskljuci nista! :( isto tako na malom ekranu, samo stoji kao da je sve normalno, a ne reaguje.

jako mi je bitno da mi bilo ko da neki savet jer su mi na telefonu i kartici (koja je pri tome zakljucana lozinkom koje se ne secam) sve slike i podaci i kontakti koje nemam nigde drugde!! :smutny:

pomisljam da ga nosim u servis, ali brinem za svoje podatke, da li ce mi oni tamo sve obrisati, i da li je to mozda neki kvar koji se i ne isplati popravljati?

da, pardon, instalirao sam PC Suite, ali kad telefon povezem na racunar, on posle nekog vremena ga prepozna, instalira, ali PC Suite ga ne prepoznaje da je ukljucen i ne mogu nista da radim, HAOS!

pozdrav i hvala unapred

---------------------------------
Izmena:

u medjuvremenu sam odneo telefon u servis, rekli su da je bio softverski problem, i sad je ok, cini mi se da su reinstalirali/unapredili softver, sta ti ja znam.

tako.

A Dios!
Poslednja izmena od marhaba u Pet, 06. Feb 2009. 14:35, izmenjeno 1 put ukupno.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

DXC, utišaj spiker na prvi nivo ako tako možeš da se navikneš ( zasad mi to pada na pamet ), ali ipak sačekaj bolji odgovor :oops:
Bekra, jel to neće W200 da se upali sa njegovom baterijom ? Ako je tako, nisi trebao da eksperimentišeš sa naduvanom baterijom jer čini mi se još neko sa 4uma imao isti slučaj sa nekom Nokiom. Moja sestra je imala takođe naduvanu bateriju, srećom, nije fon imao tada zadnju masku, pa je ona sama ispala i naravno, kupio sam joj drugu bateriju ( nije bila skupa, original BL-5C za 600 dinara - sve je provereno, kod i hologram - ok )
Nokia Lumia 630

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

djolex, naduvala se baterija od k750, i nece da radi ni u jednom telefonu, a bateriju od w200 trenutno koristi brat u k750.
Video sam tu temu za naduvanu bateriju, ali njemu je tu potpuno normalno trajala baterija. Meni ne.

Ma nije mi problem sa baterijom, kupicu ja novu, nego je problem sto baterija koja na k750 drzi 5 dana, kad se ista prebaci u w200, ona drzi 6 sati, sto mislim da nije normalno

mrxfon
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:04

Post od mrxfon »

Pozdrav,
da li neko zna gde mogu da kupim masku za k800i? Koliko je otprilike zamena joystick-a, poceo je malo da zeza na dole.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Vidim da se pominje pojam naduvane baterije.Isti slucaj mi se dogodio,baterija se naduvala ali jos radi.Zanima me koliko je ona bezbedna i smem li je drzati u telefonu dok ne nadjem drugu da kupim?U pitanju je baterija za benqsiemens ef 81.
LG G2 Black,16GB

dragan13
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 18. Feb 2009. 05:21

Post od dragan13 »

Imam Samsung G810 nekih mesec dana, baterija je drzala minimum 2 dana, nekad i 3. U petak sam instalirao Garmin, za vikend isprobavao isti, cesto drzeci telefon na punjacu jer naravno ne moze bas dugo da izdrzi kad je GPS u upotrebi. Od nedelje uvece GPS nisam ukljucivao a baterija mi sad izdrzi jedva jedan ceo dan uz minimalnu upotrebu... evo tako je vec treci dan zaredom. Dali je neko imao slicnih problema i sta bi tu u stvari mogao biti problem?

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od djolex »

AnGeL oF LoVe, vadi tu bateriju što pre da ti ne ošteti kontatke na telefonu. Može da radi baterija, al jednom članu foruma je otišla 1110 ( ako se dobro sećam ) zbog takve baterije
Nokia Lumia 630

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

dragan13, pogledaj u komentrima ispod g810,mislim da je rec o tome sto garmin kada je instaliran ima neke procese koje rade u pozadini i njih moras da ubijes ( :D )...tako nesto je u pitanju...
Sve u svemu pogledaj tamo!
D500&E71

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

kod burazera na Samsungu E590,kad ativiras kameru pojavi se onaj crni ekran sa belom slicicom fotoaparata kao i pre, ali stoji par sekundi duze nego ranije i onda kaze "preview error" i vrati se na stand by ekran umesto da aktivira kameru... :unsure: i drugi problem- ne radi zvucnik uopste, ne slusalica za razgovor (ona radi) nego zvucnik... vibracija isto radi. uradjen onaj totalni reset telefona pomocu koda ali problemi i dalje ostaju.

Sta to moze da bude i koliko moze da kosta popravka ova 2 kvara? nije valjda crkla kamera? koji servis preporucujete?

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od djolex »

Sumnjam da je crkla kamera jer smrdi na nešto softverske prirode pa bi bilo dobro da nadogradiš softver na tom telefonu ( ako je kupljen u Roamingu onda to spada u garanciju )
Nokia Lumia 630

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

Nije kupljen u roamingu vec u nekoj STR radnjici- koja je uz to i menjacnica :D ili je cak pod 1 menjacnica a telefone prodaje onako usput :D , ali ima nekim cudom roaming garanciju od 2 godine... valjda je ta radnja gde je kupljen njihov distributer... medjutim na broj telefona njihovog servisa danas poslepodne se niko nije javljao :unsure:

nego ono sto mi je cudno jeste da tel. na bateriji ima nalepnicu gde je rukom napisan neki broj a ispod baterije ima neku jako malu "roaming" nalepnicu koja kao da je zavlacena ispod srafcica od telefona koji se tu nalazi... :unsure: a srafcic je malo ostecen, deluje kao da da su ga odvrtali, stavili nalepnicu i onda zasafili ponovo buseci pri tome njime nalepnicu... tu ima ispod neka plastika preko koje je nalepnica presavijena pa je tu malo kao i pokidana nalepnica...

tako da sumnjam da tel nije npr. otvaran,popravljan, pa onda opet prodat kao nov u toj STR radnjici koje inace nema na roaming sajtu na spisku... :unsure:
Poslednja izmena od ilkebgd u Pet, 20. Feb 2009. 00:48, izmenjeno 4 puta ukupno.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

ilkebgd, Mozes uvek da kontaktiras Roaming i da proveris da li je ta radnja njihov distributer (nisu sve radnje na navedene na njihovom spisku) i da pitas za telefon Roaming "glavnog" servisa. Ako je garancija validna onda ce ti primiti telefon.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

osim toga kod E590 se zvucnik nalazi pozadi gde i kamera na onom izbocenom delu pa nije iskljuceno da se to shebalo prilikom padanja, nista sutra ce ici u taj roaming glavni servis u Trise Kaclerovica, ali ja iskreno nisam optimista i mislim da nece priznati garanciju... ili zbog te unutra male roaming iskrzane nalepnice i ostecenog srafcica ili zbog prcvarnice-menjacnice gde je kupljen ili jer su mozda zvucnik i kamera prestali da rade zbog ta 2-3 puta kad mu je ispao telefon... imaju potencijalnih opravdanja koliko hoces :D ali ajde vredi pokusati.
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

Odgovori