Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Jorgovan, ko je bre kome ukiuo prenosenje minuta / poruka ? :o ja sam podpisao danas ugovor sa Telenorom, i imam prenosenje.. :D
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Prenosenje kod Telenora nije ukinuto, niti ce biti, jer postoji jako puno korisnika "Prenesi" paketa koje bi Telenor sigurno izgubio ako bi uradio tako nesto. A Norvezani nisu ludi. I to nije pitanje perspektive vec pitanje ozbiljnosti i razumnog odlucivanja.

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Upravo o tome i pričam ... nije Telenor bio jedini koji je imao "prenošenje minuta" kao opciju. Kada je ponudio Telenor, naravno da je posle par meseci isto to ponudio i MT:S, a onda kada im se nije dopalo (da, baš tako, nije im se dopalo!), onda su ga ukinuli (kao što su hteli da ukinu i one SMSove posle nove godine i tako to ... ima primera, kol'ko 'oćeš ...).

Dakle, kada potpisuješ ugovor na dve godine, bitna ti je perspektiva, u smislu - koliko će ono što si potpisao danas biti validno u naredne dve godine. Kod nekih je validno, kod nekih i nije baš ...

I tako ...
Samsung Omnia HD 8GB

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Dolaskom Telenora uvedene su brojne usluge, servisi i novi paketi. Nesto od toga je kasnije ukinuto a nesto je ostalo. Jednostavno, nova kompanija je uvodila sve i svasta da bi privukla korisnike i ispitala trziste, tako da su prethodne dve godine bile vrlo dinamicne. Isto vazi i za MTS jer je i on morao da se prilagodjava promenama. Ono sto je posledica toga je velika zbunjenost korisnika jer mnogi nisu uspeli da sve te promene pohvataju. Medjutim, mislim da se danas polako stvari stabilizuju.

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Razgovarajte i bez kredita

Telenorovi pripejd korisnici više ne mogu da ostanu bez kredita zahvaljujući usluzi „SOS kredit“. Telenor je jedini mobilni operator u Srbiji koji pruža mogućnost da se i u minusu razgovara.

Pored besplatnih poziva hitnim službama, kao što su hitna pomoć, policija i vatrogasci, ova usluga doprinosi tome da se Telenorovi korisnici osećaju sigurnije. Telenorov SOS kredit može se koristiti za razgovore, slanje SMS i MMS poruka, i GPRS usluge.

U situaciji kada na računu imaju 13 ili manje dinara, korisnici Telenorove mreže mogu da uđu u minus do 40 dinara. Ova usluga se aktivira slanjem poruke na 1717 ili pozivanjem broja 9863, a kredit se može koristiti narednih pet dana.

Pošto iskoristi SOS kredit i dopuni račun, korisniku će biti obračunata fiksna nadoknada u iznosu od četiri dinara, kao i potrošeni kredit. Tada ponovo može da aktivira ovu uslugu slanjem nove poruke. Ukoliko korisnik ne iskoristi aktiviranu uslugu, ona mu neće biti naplaćena.

Bonuse i promocije u vidu besplatnog saobraćaja korisnici privremeno ne mogu da koriste dok na svom broju imaju aktiviranu uslugu SOS kredit.

(Economy, 28. januar 2009.)

http://www.economy.rs/elektronsko-poslo ... edita.html
Poslednja izmena od evolution u Sre, 28. Jan 2009. 21:42, izmenjeno 1 put ukupno.
iPhone 6 Plus

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Klasično zelenaštvo. 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Mnogo dobra fora, i sto je jos vaznije- dzabe :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Aliti naplate 4 dinara, što je od 10 do pa do preko 100 procenata kamate, zavisno koliko potrošiš, + poruka ili poziv call centru. 8)

Nema džabe ni kod stare babe, a pogotovo ne kod telenora.

Kao što rekoh zelenaštvo. 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ma daj bre... Preterujes. To ti je SOS kredit, urgent, za vanredne situacije, kad ti je hitno, prakticnija alternativa onom 'pozovi me'... nije za svaki dan.
Ti bi da ti daju da odes u minus za dz, da trosis vise nego sto platis? Mozda i neka besplatna poruka da padne. Ne razumem...

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

E ako na ovome pare ne zarade nigde nece,prvo mali broj ljudi ce cuti za ovo,a jos manji koristiti,ali lepo je sto postoji,tipujem da ce to osnovci najvise da koriste,a malo sto se ugrade ovi pa to je normalno,nema nista za dz.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Detaljne informacije o usluzi SOS kredit: http://www.telenor.rs/?section=private&page=141 i na besplatnom broju 063/9636
Aktivaciona poruka je besplatna.

Startovao je novi portal Telenor Muzika: http://www.telenor.rs/muzika/

;)
iPhone 6 Plus

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Lepo je urađeno, ali mi stvarno nije jasno ko je toliko lud da plaća po 70dinara+PDV za melodiju!? :o
Pa na internetu ima milijarde besplatnih melodija, a onaj ko ima neka osnovna znanja u radu sa kompjuterom, može da skine jedan od mnogobrojnih programa za rad sa mp3 i drugim audio datotekama, i da napravi melodiju kakvu želi.

valdevit
Banned
Pridružio se: Pon, 25. Apr 2005. 09:33

Post od valdevit »

Mene samo nije jasno,zašto svi operateri,pa i Telenor isključivo imaju promocije za pripejd korisnike,a nas postpejd,su ostavili po strani :? :angry:

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Pa zato sto smo mi sigurna dobit,svaki mesec,racunaju na nas fiksno,i boli ih uvo,jel retko ce ko da se vrati sa post na pri paid,a oni kao da su se dogovorili ponudili svi operateri iste pakete i nema tu mnogo da se bira,ako hoces postpid to ti je to ili idi po trafikama svaki dan i dopunjuj racun,evo ja se cudim zasto ne uvedu u sklopu prenesi paketa neki sa npr 500 min i 200 poruka sa istom cenom kao 325/325,jer nekad potrosim minute,a poruka koliko hocu,e sad presao bih ja na 700 npr,ali sta ce mi 700 poruka nisam neki osnovac,ali to je ili ne mastovitost ili sta vec.mada i ja se ponekad bas nerviram! a borba ostaje za pri paid jer tu ljudi nisu vezani uopste za operatera,jedan mesec kod jednog,dva kod drugog i tako to ide....a zanemaruju one koji ih ustvari hrane!
:D

valdevit
Banned

Post od valdevit »

To je samo u našoj zemlji tako.Mesto da o nama vode najviše računa,jer im donosimo najviše para,oni vode računa o onima koji daju 200,300 dinara mesečno :uhuh: to je strašno.
Ja sam hteo da pređem na 700 minuta,al mi je pretplata mnogo skupa,a i sumnjam da bih uspeo toliko da potrošim.
Najviše bih vole da uvedu neki među paket,za 1500 dinara,u prenesi fazonu...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa imate uvek mogucnost da dokupite minute, poruke, Internet... Sve po zelji. Kad bi uvodili pakete kako se kome digne, uskoro bi se i sami pogubili. Ja sam svojevrfemeno na Telenorovom sajtu kad je bila ona akcija da sami predlozimo sta biu uveli rekao da predlazem FLAT tarifu za sve, za neku vecu nadoknadu, tipa 5000 din mesecno, ali onda ne razmisljas... imas SVE!!! Naravno da nije prihvaceno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

E i meni bi taj od 1500 bas odgovarao,ali jbg. Sta da se pogube pa to je jedan obican program,mozes da imas tarifa koliko hoces,sta kome odgovara neka plati za to,pa kako se onda ne pogube kod ovih pripaid akcija treba ti da budes dr kod nekih da bi razumeo. A ovo za flat je ok ponuda ja bi je uveo,imao sam neki period free broj,bez rominga da zovem koga hocu i koliko i mesecno je bilo oko 15000din mesecno nije moglo vise,a slao sam poruke i za gladnu decu sa kosova bar nekoliko na dan!
:D

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Da, isto mislim da kad bude flat rata uvedena, ima da bude revolucija u telekomunikaciji :wink: Samo da ne preteraju sa nadoknadom. Ja mislim da je to neminovno da se desi. Kad tad. Jer i sirokopojasni internet bi sada imali mnogo manje ljudi da je ostalo iskljucivo da se obracunava po minutazi provedenoj na netu ili po kolicini saobracaja. A paralela je identicna sa sadasnjim nacinom obracuna potrosnje u mobilnoj komunikaciji.

Ko to prvi uradi, garantovano ima da privuce mnogo korisnika. Ima ljudi koji su spremni da imaju takav paket i koji ne zele da razmisljaju i da mere i proveravaju koliko su pricali, koga su sve zvali, koliko im je ostalo, koju mrezu su vise zvali itd. Ali to ce da bude revolucija jedino ako u to bude ukljucena i fiksna mreza a ne samo mreza tog operatera. To je po meni vrlo vazno. Da vazi za sve.

Sto se tice nove usluge, mislim da je vrlo korektna. Kad ti zafali kredita, podneses besplatan zahtev putem sms-a i ukljuce ti dodatnih 40 dinara da udjes u minus, i obavis sta ti je bitno i hitno, i normalno je da posle naplate tu mogucnost sa 4 dinara. Sto kaze Daddy Yankee nema dzabe ni kod babe. Sve je to normalno. Tako fukncionise sistem kreditiranja svuda. I u bankama i bas svuda. Uzmite kredit na primer kod banke pa izracunajte kolike procente placate pri vracanju duga :shock: , pa ce sve biti jasno. Ova usluga omogucava da se snadjes u nezgodnoj situaciji kad si bez kredita i sasvim je normalno da ti to naplate. Mnogo je vise korisna nego "pozovi me..." usluga, kad ja ne znam ni da li je prijatelj dobio poruku, ni da li ima kredita da me okrene, ni ne zna da li se zezam ili trazim da me pozove jer mi je vazno da saznam rezultate zavrsene utakmice :lol: a stipsa sam da uplatim bar 50 dinara kredita na primer, i to sve na njegovu dobru volju. Zavisim od prijatelja skroz tada.

Ovde sve placas sam i nikome nisi duzan, i naravno koristices bas kad ti treba.

8)

valdevit
Banned

Post od valdevit »

u tarifi prensei nema dodataka.To je ogromna mana u odnosu na mts. :P kad bi to uveli,onda bih bio u potpunosti zadovoljan 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Kad bi uveli dodatke za poruke i razgovore, nastimao bih se samo tako. Obicno probijem poruke.
Za sad imaju samo dodatke za net, nadam se da ce smisle neku foru i za poruke i razgovor.

Odgovori