Samsung i900 Omnia
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Imam iste probleme sa Omniom kao dvojica predhodnika...Naime,ekran zna da mi se ugasi,a telefon nastavlja normalno da radi,i u glavnom mi se to desava posle punjenja baterije,a drugi problem je sto mi se nekada telefon samostalno konektuje na net,i to uglavnom putem 3G-a...Zna li mozda neko kljuc ovih misterija?Hvala unapred,pozz
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
kasperr, gasenje ekrana nije misterija vec normalno ponasanje, pod uslovom da se gasi posle perioda neaktivnosti a ne u trenutku kada ga koristis.
Ako ti se telefon "samostalno konektuje" najverovatnije imas neku aplikaciju koja povremeno zeli da se konektuje na internet. Npr proveri u email klijentu da li ti je zadato da povremeno proverava da li imas poste.
Ako ti se telefon "samostalno konektuje" najverovatnije imas neku aplikaciju koja povremeno zeli da se konektuje na internet. Npr proveri u email klijentu da li ti je zadato da povremeno proverava da li imas poste.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sre, 28. Jan 2009. 23:01
Da li je neko instalirao IGO8 na omniju? Pronasao sam negde da je bilo problema zbog nestandardne rezolucije!
"The display resolution can also be considered somewhat of a problem at times. Wide QVGA might be great for watching widescreen movies, web browsing and viewing photos but it does bring up some compatibility issues. For example, we had quite a hard time starting the iGO 2008 navigation software on the Omnia. We guess similar issues will arise with other applications too."

- tomas.hokenberi
- Moderator
miroslav78, o tome je vec pricano na prvih par stranice ove teme. Naravno da je moguce instalirati iGO na Omniu. Samo treba imati verziju sa podrskom za wQVGA (240x400) rezoluciju a takva odavno postoji.
tomas.hokenberi , ja imam IGO na Omniji i radi fantasticno. Rezolucija je 240x400. U pravu si kada kazes da sve postoji i da sve moze da se namesti. Sve je u full screen-u u landskape modu. Na srpskom uz glasovnu podrsku nekog zenskog prijatnog glasa. Za navigaciju sto se tice rada nemam nikakvih zamerki sem jedne. Nisu mape uradjene za manja mesta. Po selima znaci nemas ulice ali to mozda i nije neki problem jer se po selima mnogo lakse snaci nego po gradovima.
Ja ne znam sta vec nema za omniju. Na hiljade programa se vrti na netu za WM sa kojima mozete sve, kao na kompjuteru.
Ja ne znam sta vec nema za omniju. Na hiljade programa se vrti na netu za WM sa kojima mozete sve, kao na kompjuteru.
Poslednja izmena od banelaki u Pet, 30. Jan 2009. 01:23, izmenjeno 1 put ukupno.
- tomas.hokenberi
- Moderator
banelaki, a gde ja kazem da ne radi?
Citaj pazljivije poruke pre nego sto odgovoris i komentarises neciju "neobavestenost".
Da citiram sebe:

Da citiram sebe:
Naravno da je moguce instalirati iGO na Omniu. Samo treba imati verziju sa podrskom za wQVGA (240x400) rezoluciju a takva odavno postoji.
Ljudi pomagajte....
Imam omniu legalno kupljenu kod nas ali na njoj stoji vodafone i to madjarski. Imam i instaliran Garmin mobile xt. Svaki put kad hocu da pokrenem gps pojavljuje mi se poruka da se telefon konektuje na gprs i internet.vodafone.net i da je konekcija nemoguca. Kako da se konektujem na gps i moze li to bez internet konekcije i sta da radim sa vodafone internet podesavanjem. Da li da ga brisem sa telefona?

Imam omniu legalno kupljenu kod nas ali na njoj stoji vodafone i to madjarski. Imam i instaliran Garmin mobile xt. Svaki put kad hocu da pokrenem gps pojavljuje mi se poruka da se telefon konektuje na gprs i internet.vodafone.net i da je konekcija nemoguca. Kako da se konektujem na gps i moze li to bez internet konekcije i sta da radim sa vodafone internet podesavanjem. Da li da ga brisem sa telefona?
- tomas.hokenberi
- Moderator
zokalenon, apsolutno je NEMOGUCE da si LEGALNO kupio Omniu kod nas a da je na njoj madjarski Vodafone softver.
Ako zelis da imas legalnu Omniu najbolje je da je vratis onima koji su ti je prodali i trazis pare nazad i potrazis zaista legalan primerak.
Ako to nije moguce jedino onda pokusaj da madjarski Vodafone softver zamenis verzijom predvidjenom za nase trziste.
Mozes da probas jos nesto. Otkucaj na telefonu *#1546792*# . Pojavice se administratorski meni.
Jedna od opcija je “Preconfiguration“ u kojoj se bira za koju zemlju i operatora se podesava telefon. Lozinka za tu opciju je *#81230*# . Probaj da izaberes naseg operatera.
Ako zelis da imas legalnu Omniu najbolje je da je vratis onima koji su ti je prodali i trazis pare nazad i potrazis zaista legalan primerak.
Ako to nije moguce jedino onda pokusaj da madjarski Vodafone softver zamenis verzijom predvidjenom za nase trziste.
Mozes da probas jos nesto. Otkucaj na telefonu *#1546792*# . Pojavice se administratorski meni.
Jedna od opcija je “Preconfiguration“ u kojoj se bira za koju zemlju i operatora se podesava telefon. Lozinka za tu opciju je *#81230*# . Probaj da izaberes naseg operatera.
- tomas.hokenberi
- Moderator
zokalenon, zavisi sta znaci "uredno kupio". Ako si ga kupio kod zvanicnog uvoznika ili njegovih partnera, platio dinarima, dobio ispravan fiskalni racun, uredno overenu dvogodisnju garanciju sa hologramom, dobio kompletno pakovanje namenjeno nasem trzistu u originalnoj kutiji onda si ga uredno kupio. Ako si kupio u "radnji" u kojoj si ga dobio u neoriginalnoj kutiji, sa garancijom od 6 meseci i rukom pisanim racunom onda si ga "neuredno" kupio i sad imas telefon koji je u najboljem slucaju samo skinut sa madjarske mreze i prosvercovan, a mozda je i ukraden.
Kada tako kupujes telefon normalno je da dobijes firmver koji nije namenjen nasem trzistu i da imas probleme.
Po svemu sudeci najbolje resenje je da nadjes firmver koji je predvidjen za Omnie koje se LEGALNO prodaju kod nas (daklem ne za tvoj telefon) i da ga instaliras umesto madjarskog firmvera.
Kada tako kupujes telefon normalno je da dobijes firmver koji nije namenjen nasem trzistu i da imas probleme.
Po svemu sudeci najbolje resenje je da nadjes firmver koji je predvidjen za Omnie koje se LEGALNO prodaju kod nas (daklem ne za tvoj telefon) i da ga instaliras umesto madjarskog firmvera.
- tomas.hokenberi
- Moderator
agdaco, jezik Windows Mobile telefona najcesce nije moguce menjati bez promene firmvera. Resenje tvog problema je da zamenis nemacki firmver sa "engleskim". Npr. firmver predvidjen za nase trziste je na engleskom.