Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
jaca_85
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 15:21

Post od jaca_85 »

ok,zasto mi se desava kada zelim da stavim neku app na today screen kao npr.pocet music izbaci mi ovako" samung widget is not compatible with other today items,so it will be displayed only samsung wiget"' :oops: 8) :smutny:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Iskljuci Samsung Widget u Start-->Settings-->Today-->Items
A izaberi Today Screen po zelji.
Slika

jaca_85
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 15:21

Post od jaca_85 »

uspjela sam,uspjela sam..i onaj player je extra.odusevljena sam,vala super je nemam rijeci :D :D :D :D

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

Setajuci po dvoristu firme, pojavi mi se poruka: File is received. I tako nekih 20-ak razlicitih fajlova sa ekstenzijom sis. (Npr. qi8dabh_.sis) Sve je to u nekom FTP folderu koji je naj verovatnije kreirao ObexInbox. Ne mogu da se setim da li mi je bio ukljucen bluetooth. Odakle mogu da poticu ovi fajlovi i sta je to? Naj manji problem ih je obrisati, al me zanima ako neko zna, koje im je poreklo i svrha.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

.sis je instalaciona extenzija koju koristi nokia.
BT ti je morao biti ukljucen da bi ti se desavale takve neprijatne stari.
Moraces da pogledas u BT Settings u vezi permission setovanja.
Ukoliko si "dozvolio" nehotice,"Alow all incoming transfer",to je razlog problema.
Idi na Start-->Settings-->Conn.-->BT-->Smart Pairing i chekiraj "Enable smart pairing".
Slika

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

banelaki napisao: (Npr.qi8dabh_.sis) Sve je to ?
Вероватно вирус за s60(6,7,8 ).
Слобода или смрт

Miloske83
Banned
Pridružio se: Pet, 17. Avg 2007. 18:44

Post od Miloske83 »

Drugari hitno mi treba odgovor!! treba da kupim omniu e sad na masci pise vodafon i kad se upali fon ima vodafon logo!! sve ostalo je ok! jel mu smeta nesto ako je sa mreze????

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

Evo i danas sam zaradio 4 fajla. Interesantno je to da su svi kao i prethodni velicine 26.5kb. Bravo bestboy, virus jeste. Prebacio sam ih u komp. i proterao Avast preko njih. Sve ih je prepoznao kao virus. E sad da li su ovi virusi opasni za WM 6.1 videcemo. Nisam primetio neki problem.
Poslednja izmena od banelaki u Čet, 12. Mar 2009. 21:55, izmenjeno 1 put ukupno.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Evo i review-a koji sam obecao.... :)

Dakle, druzim se sa ovim telefonom oko 2 nedelje sad, i moram priznati, i dalje me odusevljava... NE samo mene, vec i ljude koji se u to ne razumeju...

Sam izgled telefona je elegantan, i za aparat te klase, tanak je... Nema previse metala, samo na nekim delovima, ali dovoljno da telefon izgleda ekstremno lepo i ozbiljno... I za razliku od npr HTC Diamonda, ne ostaju previse otisci, a i oni koji ostanu, ne smetaju toliko (na oko mislim) :)

Iako mi je ovo prvi WM telefon, snasao sam se solidno... Ok, neke stvari treba provaliti, i malo su zabiberene, ali generalno je telefon jako prost za koriscenje... Sve je na dohvat ruke, i mozete ga namestati kako god pozelite... SVE vam moze biti nadohvat ruke...

Ekran: Ocekivao msa posle N82, koji je ima 16 mil boja, i super ekran, da se malo razocaran sa omnijinim TS-om... Iskren da budem, nisam. Kvalitet je na nivuo, slike izgledaju odlicno, ostre, i cak i na jakoj dnevnoj svetlosti se vrlo lepo vidi...

Telefon odlicno reaguje na prst, i zahvaljujuci tome, upotreba stylusa se svodi na minimum... ( za neke stvari se zaista mora koristiti, ali njih je malo)

Sa multimedijalne strane, nije toliko potkovan kao N82, ali ruku na srce, nisam to ni ocekivao... Kamera je losija od N82 (po danu, nocu necu ni da pominjem), ali nije za bacanje... za neke situacije, moze vrlo lepo da se iskoristi... Inace, face recognition funkcija je apsolutno odlicna... Ljudi na slikama izgledaju odlicno sa tom opcijom... Zoom nije bas najsrecnije resen, ali to mu se moze oprostiti...
Zvuk je na slusalicama vrlo pristojan, kad se uzme u obzir da nista nisam menjao po tom pitanju... dakle, default :) Mislim da su mogli da ubace 3.5 mm jack, al shvatam da bi to donekle narusilo izgled aparata... Verovatno je trebalo odvojiti zvucnik, tj da postoje zasebni, a ne na slusalicu da se cuje, al sta je tu je... Ni tako, telefon nije bas tih... Neprijatna stvar jeste kad vam u toku razgovora stigne poruka, jer onda prosto pored sagovornika, cujete i ton poruke... tiho, ali se cuje...

Baterija mi u proseku traje oko 2 dana (ne moze do kraja), ali to je sa nekih 200 poruka poslatih, isto toliko primljenih, i oko pola sata razgovora, i abnormalnu kolicinu igranja solitera i bubble breaker-a :D :D Jbg, zarazne su igrice... :)

Telefon je izuzetno brz, cak i sa bezbroj pokrenutih aplikacija :) Stvarno radi kao munja :D Sto me i ne cudi, s obzirom sta sve ima u sebi... :D

Kucanje je losa i dobra strana ovog telefona... Dobra: mnostvo tastatura, pa birate sta vam odgovara. A i fensi je :D Losa strana: Morate gledati u nju dok kucate, posto nemate osecaj kao sa mehanickom tastaturom, sto moze biti problem u neku ruku...

Otprilike, to je to... Nadam se da sam sve pokrio, i ako vas jos nesto zanima, slobodno pitajte. :D :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

Miloske83
Banned

Post od Miloske83 »

Jel moze neko da mi odg, na pitanje stvarno mi je hitnoooooooooo :unsure: :unsure:

:unsure: plizzzzzzz

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

Miloske83, procitaj ovo viewtopic.php?p=185088&highlight=&sid=d ... 67bffca06d 17-i post. Znaci moze da bude problema (a ne mora). Moj savet: Nadji cistu sa fabrickim softverom i to je to. Zasto da se zezas posle sa flesovanjem (rizicno)...

Nikola gr
Banned
Pridružio se: Čet, 19. Feb 2009. 19:39

Post od Nikola gr »

banelaki, meni je sa t-mobile,made in finland,naravno da je isto,ako kupi kod dobrog prodavca,nema problema...stvarno ne kapiram,pa sta ako je sa mreze?mozda losiji kvalitet?hahah :lol: a ne moze da pogrese u dekodiranju,danas to rade strucnjaci,Miloske83, kupuj slobodno,veruj mi 8)

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

sada si ti ovo citirao i sta sada?ne kapiram?omfg cega sve ima na forumu ... :shock:
:lol: :lol: :lol:

Miloske83
Banned

Post od Miloske83 »

AloOOO umesto da se zezate i svadjate ja vas molim da mi ako mozete pomognete a ne da samo nagadjate!! kazite mi kako radi gprs i mms na omni koja je sa neke mreze t-mobile, fodafon...

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

ja sam ti Miloske83, rekao da uzmes,i ne svadjam se,gde si to video?ti uzmi,ako neces ok,a garmin ce ti radi isto kao i na obicnoj omnii,ti odluci

pozdrav!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

banelaki, Nikola gr, Zamolio bih Vas da ne remetite izgradjenu atmosferu ove teme besmislenim komentarima.
A Modove molim da intervenisu.

Miloske83, Zaista neznam koliko i da li bi imao problema sa OMNIA-om skinutom sa mreze.Mada bih je ja iskreno uz razumnu cenu uzeo.
Da ne nagadjam,sacekaj tomas.hokenberi, mislim da ce ti on objektivnije pojasniti.
Slika

komsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 07. Jan 2007. 09:15

Post od komsa »

....kao prvo to sto pise logo neke mreze na telefonu ne znaci da je telefon zakljucan na doticnu mrezu.pretpostavljam da ima neke predefinisane linkove za mms sms gprs ali to i dalje ne znaci
da telefon nece primiti nasa podesavanja i da nece raditi na nasim mrezama.inace iz iskustva znam da
telefoni iz skupljeg cenovnog ranga sa zapada uglavnom nisu zakjlucani na mrezu tako da ih ne treba dekodirati vec samo podesiti i koristiti,,,,vrlo bitan detalj je da li je "SIM free" ili ne......pozdrav

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Miloske83, cale, telefoni skinuti sa neke strane mreze se hardverski ne razlikuju od onih koji se prodaju u "slobodnoj prodaji", osim naravno firmvera i natpisa na masci.

Problemi nisu verovatni ali su moguci. Windows mobile telefoni koji imaju firmver prilagodjen regionu u kom se prodaju su cesto unapred sadrze sve potrebne parametre za mreze iz regiona, tako da npr. konfigurisanje gprs-a i mms-a uopste nije potrebno, dovoljno je samo ubaciti karticu. Ovo je, verujem, iskustvo svih kupaca legalno uvezenih Omnia i i780 aparata. Ako firmver nije prilagodjen regionu moze biti problema ali oni nisu neresivi. Moj primer: izvrsio sam upgrade legalno kupljenog i780 sa WM 6.0 firmverom predvidjenim za nas region, na singapurski WM 6.1 firmver. Sve je proslo OK, osim sto gprs nije hteo da proradi. Srecom sam napravio bekap registry baze pre apgrejda, tako da sam mogao da "uvezem" odgovarajuce kljuceve posle cega je sve proradilo bez problema.

Daklem ako se desi da ti na toj verziji ne funkcionise gprs, trebalo bi da bude dovoljno da zamolis nekog sa legalnom verzijom da ti eksportuje potrebne kljuceve, da ih uvezes u svoju registry bazu i posle toga bi sve trebalo da radi OK.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

x3mer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 13. Mar 2009. 20:58
Kontakt:

Post od x3mer »

MOLIM za pomoc!!!!
Imam prokletu nemacku verziju i900XGHJ7/ANHJ2 i nikako ne mogu da ubacim neki engleski rom!

...instaliram active sync, skinem rom sa samsungovog sajta (za singapur regiju) kad probam da ga instaliram izbaci mi "incorrect software version" poruku i nece dalje!
na par linkova sam nasao upustvo koje KAO resava ovaj problem:
*#1546792*#
preconfigure
*#81230*#
izabrati singapure
hard reset.
Probao sam sve to, ponovo pokusao instalaciju, PONOVO mi pokazuje "incorrect software version". Sta jos da probam? Ima li mu pomoci? Telefonce inace radi extra, ubacio sam mu i garmina i sva ostala propratna cuda, ali ovo me ubija... ne bih da ga prodajem u bescenje da bih posle dodao i kupio englesku omniu:( -a posle 10odnevnog iskustva sa ovim telefonom, nista osim omnie naravno ne dolazi u obzir - zato PREKLINJEM sve napredne i upucene korisnike omnie za pomoc!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

x3mer, pogledaj sta sam ja uradio u slucaju i780 - slican metod bi trebalo da funkcionise i za i900:

viewtopic.php?t=15810&postdays=0&postorder=asc&start=80
[Edit 3]: Uspeo sam da instaliram ovaj "singapurski" (i780DX) firmver preko originalnog "bugarsko-hrvatskog" (i780XF) na sledeci nacin:
  • 1. EXE update fajl sam raspakovao pomocu 7zip-a
    2. Datoteku DXHL2_XP.EXE sam otvorio pomocu hex editora.
    3. String i780DX sam zamenio sa i780XF.
    4. Setup je odradio update na WM 6.1 - ovim sam verovatno ponistio garanciju.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Odgovori