Evo i review-a koji sam obecao....
Dakle, druzim se sa ovim telefonom oko 2 nedelje sad, i moram priznati, i dalje me odusevljava... NE samo mene, vec i ljude koji se u to ne razumeju...
Sam izgled telefona je elegantan, i za aparat te klase, tanak je... Nema previse metala, samo na nekim delovima, ali dovoljno da telefon izgleda ekstremno lepo i ozbiljno... I za razliku od npr HTC Diamonda, ne ostaju previse otisci, a i oni koji ostanu, ne smetaju toliko (na oko mislim)
Iako mi je ovo prvi WM telefon, snasao sam se solidno... Ok, neke stvari treba provaliti, i malo su zabiberene, ali generalno je telefon jako prost za koriscenje... Sve je na dohvat ruke, i mozete ga namestati kako god pozelite... SVE vam moze biti nadohvat ruke...
Ekran: Ocekivao msa posle N82, koji je ima 16 mil boja, i super ekran, da se malo razocaran sa omnijinim TS-om... Iskren da budem, nisam. Kvalitet je na nivuo, slike izgledaju odlicno, ostre, i cak i na jakoj dnevnoj svetlosti se vrlo lepo vidi...
Telefon odlicno reaguje na prst, i zahvaljujuci tome, upotreba stylusa se svodi na minimum... ( za neke stvari se zaista mora koristiti, ali njih je malo)
Sa multimedijalne strane, nije toliko potkovan kao N82, ali ruku na srce, nisam to ni ocekivao... Kamera je losija od N82 (po danu, nocu necu ni da pominjem), ali nije za bacanje... za neke situacije, moze vrlo lepo da se iskoristi... Inace, face recognition funkcija je apsolutno odlicna... Ljudi na slikama izgledaju odlicno sa tom opcijom... Zoom nije bas najsrecnije resen, ali to mu se moze oprostiti...
Zvuk je na slusalicama vrlo pristojan, kad se uzme u obzir da nista nisam menjao po tom pitanju... dakle, default

Mislim da su mogli da ubace 3.5 mm jack, al shvatam da bi to donekle narusilo izgled aparata... Verovatno je trebalo odvojiti zvucnik, tj da postoje zasebni, a ne na slusalicu da se cuje, al sta je tu je... Ni tako, telefon nije bas tih... Neprijatna stvar jeste kad vam u toku razgovora stigne poruka, jer onda prosto pored sagovornika, cujete i ton poruke... tiho, ali se cuje...
Baterija mi u proseku traje oko 2 dana (ne moze do kraja), ali to je sa nekih 200 poruka poslatih, isto toliko primljenih, i oko pola sata razgovora, i abnormalnu kolicinu igranja solitera i bubble breaker-a

Jbg, zarazne su igrice...
Telefon je izuzetno brz, cak i sa bezbroj pokrenutih aplikacija

Stvarno radi kao munja

Sto me i ne cudi, s obzirom sta sve ima u sebi...
Kucanje je losa i dobra strana ovog telefona... Dobra: mnostvo tastatura, pa birate sta vam odgovara. A i fensi je

Losa strana: Morate gledati u nju dok kucate, posto nemate osecaj kao sa mehanickom tastaturom, sto moze biti problem u neku ruku...
Otprilike, to je to... Nadam se da sam sve pokrio, i ako vas jos nesto zanima, slobodno pitajte.

Nokia E71... Elegant, but deadly