Nokia N82

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
stevancha
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 11. Maj 2009. 00:46

Post od stevancha »

mam ovaj telefon par nedelja i imam par problema, prvi nece da mi zvoni alarm kada je telefon ugasen, a drugi je vise pitanje, da li vam se rotira ekran u standby modu, jer meni se ekran rotira tek kada udjem u meni ili neku aplikaciju.

Mobimaniak
Banned
Pridružio se: Pon, 11. Maj 2009. 00:13

Post od Mobimaniak »

to za alarm je problem do softwarea,bug,a samo u meniju treba da se rotira...

sada ja imam problem,da li kada radim hack preko helloOX 1.03,koliko da cekam da se zavrsi applying patches,meni traje ve 5 min,sta da radim?

edit:jos mi pise,ljudi upomoc

:smutny:

stevancha
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od stevancha »

Hvala na informacijama, a jel softver mora da se reinstalira, posto imam garanciju jos uvek a ne bih da je izgubim, an e bih ni mnogo da cekam da mi stigne mob ako dam da mi oni to urade. Jel postoji neki laksi nacin?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

stevancha, pogledaj upustvo za apdejt sw >>OVDE<< ili >>OVDE<<

Pa sam proceni jel mozes sam da odradis apdejt ili ces ipak nositi u servis.

Mobimaniak, sto se tice hakovanja evo ti tema KLIK pa pogledaj prvu poruku u njoj imas neke stvari objasnjenje i prelistaj nekih 5 str u nazad u toj temi mozda ima odgovor na tvoje pitanje.

Starday
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 22. Jun 2007. 15:57

Post od Starday »

Pokusavam da hakujem ovaj veseli telefon, ali ne ide.
KAZE OVAKO:
---------------------------------------S60 3rd (stara metoda)----------------------------------

1. Instalirati i pokreni X-plore,u podesavanjima cekirati prve 4 opcije.Ostaviti aplikaciju da radi u pozadini.
2. Instalirati HelloCarbide.sisx na mem telefona,pokrenuti je,a zatim levi soft taster/menu1 i pritiskajte na yes dok se program ne zatvori.
3. Pokrenuti x-plore (koji je ostao u pozadini) i imate pristup sistemskim folderima
4. Kopirajte installserver.exe y c/sys/bin
5. Instalirati rompatcher (za ukljucivanje i iskljucivanje zastite - caps off/on)

----------------------------------------S60 3rd (nova metoda)----------------------------------

1. Sertifikuj,instaliraj,a potom pokreni HelloOX v1.03
2. Instalirati RomPatcher i prekopirati Open4All patch u E:\Patches
3. Kada zelite pristup sistemskim folderima samo pokrenite Open4All patch preko RomPatchera (mozete koristiti bilo koji file manager)

Probao sam i jednu i drugu metodu, ali na prvom koraku (instaliranje X-plore u prvom i instaliranje HelloOX u drugom slucaju) mi kaze "greska certifikata, obratite se isporuciocu aplikacije".
Gdje grijesim? :?

Takodje, skinuo sam program Advanced_Device_Locks_Pro_v2.00.37 i uz njega dobio potrebne fajlove za instaliranje, sa uputstvom, ali kada pokusam da instaliram s60_3_0_app_trk_2_8_6, kaze da se ne moze instalirati i da je komponenta ugradjena. Tako da i tu u startu ne uspijevam nista da uradim.

Probao sam i ovaj nacin:

http://www.finestfones.com/2008/05/new- ... n95-3.html

I uspio sam instalirati HelloCarbide, a Y-browser sam vec imao na telefonu. Ali poslije navedene procedure mi se nije pojavio folder c:/sys. :ohmy:

Telefon sam kupio polovan, i u aplikacijama vidim da ima program Phyton for s60, a vidio sam da se on pominje kod ovog hakovanja. Da li je moguce da vec nesto ima u njemu sto mi ne da da uradim ovo gore?

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Starday napisao: Gdje grijesim? :?
Ниси одрадио потписивање HelloOX.
Слобода или смрт

stevancha
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od stevancha »

Imam jedno pitanje, hocu da kupim memorijsku karticu od 8gb, jer sam cuo da ona radi na ovom mobu, e sada ima microSDHC klasa 2, a nasao sam i jednu samo klasa 4, sta je bolje ili ako neko moze da mi preporuci karticu koja njemu radi bez problema da kaze koja je?

Starday
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Starday »

bestboy napisao: Ниси одрадио потписивање HelloOX.
Kako to da odradim?

I zanima me da li postoji neka opcija koja ce da mi telefon vrati na pocetno stanje, kao kada je kupljen. Znaci da je na njemu samo ono sto se dobije kada se telefon kupi. Volio bih da krenem ispocetka, jer nemam pojma za sta sluze i trebaju li mi sve ove aplikacije koje imam na njemu ...

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Starday , a da ti malo prelistaš ovu temu od početka :?
16 godina na forumu MOBILNISVET

Starday
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Starday »

Uh ... ok.
Hvala puno.

>>Pravila otvaranja tema i davanja odgovora<<

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Starday Овде имаш све одговоре. :wink:
viewtopic.php?t=12736&start=200
Слобода или смрт

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Starday, evo ti tema u kojoj se prica o sertifikatima procitaj je i bice ti jasno kako da potpises aplikaciju: viewtopic.php?t=14568
Dalje tema o hakovanju: viewtopic.php?t=12736&postdays=0&postorder=asc&start=0

Da vratis telefon u pocetno stanje trebas da formatiras memoriju telefona i memorijsku karticu. Naravno onda gubis sve podatke u tellefonu (imenik, sms...).
Nacini za formatiranje telefona:
Kucaš *#7370#, Lock Code je 12345 (ako ga nisi menjao)

ili Green Dial + * (zvezdica) + broj 3 i zatim taster za on/off, držiš tako sva četiri tastera dok se telefon ne uključi

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

ne radi blic.. :S.. sta raditi? kako da saznam da li je mehganicki kvar?
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Starday
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Starday »

Formatirao sam tel (preko *#7370#) i karticu.
Registrovao sam se na onu kinesku stranicu i sad cekam da mi pozeleni ono crveno ... )

U medjuvremenu sam probao staru metodu, ali opet ne mogu da instaliram X-plore. Zasto??? I on je unsigned?
Instalirao sam y-browser, pa probao onda, kao na ovom linku
http://www.finestfones.com/2008/05/new- ... n95-3.html
, ali nista. :( Zasto, zasto, zasto??? Znaci sve sam uradio kako treba, ali ne mogu da vidim fajl c:/sys.
Najbolji odmor na Jahorini
http://www.apartmanimaja.com

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Starday,ne verujem da je X-plore nepotpisan nego je verovatno potpisan sertifikatom koji je istekao pa bi za njegovu instal. morao da se vrati datum na samom tel.
Uzgred koji ti je sw na tel.?
Pomocu HelloCarbide-a mogu da se hackuju samo starije ver sw,u slucaju N82-ojke do v.20,dok v.30 i 31 moraju da se hackuju uz pomoc HelloOX-a.
Predlog: procitaj detaljno teme o dobijanju sertifikata,hackovanju...,jer na sva ova pitanja vec postoje odgovori.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Starday
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Starday »

@fox
Verzija je 31.0.016

Vidio sam da MilanceBGD pravi i daje certifikate, pa sam ga zamolio da i meni odradi ... sada cekam.
Hvala na infu. Ja 2 sata pokusavam ovaj Carbide, posto HelloOX nisam mogao da instaliram.
Najbolji odmor na Jahorini
http://www.apartmanimaja.com

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Gallee.., pa pretpostavljam da ako ne bude i dalje radio kad mu uradis reset onda je vjerovatno kvar hardverske prirode.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Starday da ti nije kojim slucajem tel made in china/sta pise ispod baterije/isti probl.ima i moj brat koji ima noviji softwer na n73 nemogu nikako da mu inst.hellox ne znam sta bi mogao da radis..mada mislim da sam tel ima dovoljno funkcionalnih programa..pozZ
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

Jel moze neko da mi kaze kako da instaliram mapu srbije za Nokia Maps ,imao sam je u telefonu kad sam kupio telefon ,medjutim formatirao sam karticu i mape su se izbrisale ......Kako to ponovo da vratim ,na koji nacin........
Forever !!!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Evo ti mape, prebaci na mem. karticu.

Kod: Obeleži sve

http://rapidshare.com/files/232267042/Nokia_mape.zip
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White