Nokia N78
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
ma ok to da se igrice placaju i sve...razumem taj aspekt...
nego pitam da li je moguce instalirati samo n-gage installer bez hack-a, kao korisnicki interfejs, sam program koji skidas sa nokia sajta...
posto meni za sve aplikacije pise"unable to install", ne uspevam nikako da ih instaliram, pa me zanima to...
ne razumem se u symbian nikako...
nego pitam da li je moguce instalirati samo n-gage installer bez hack-a, kao korisnicki interfejs, sam program koji skidas sa nokia sajta...
posto meni za sve aplikacije pise"unable to install", ne uspevam nikako da ih instaliram, pa me zanima to...
ne razumem se u symbian nikako...
n78-not hacked...
Pozdrav svima. Kupio sam n78 prije par dana i veoma sam zadovoljan, ali me muci par sitnica. Uzmedju ostalog, kako da nastimam da mi je sat na telefonu vidljiv i u vrijeme mirovanja, tj. dok je telefon zakljucan. To bi mi bila prednost, da ga ne moram svaki put otkljucavati, da bi vidio koliko je sati. Da li se zadnja maska i kod vas pomjera dok koristite telefon?
- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
Interesantno pitanje.
Obicno je po default-u "Power Saver" bio clock/date.Medjutim,koliko vidim,to se promenilo.
Izgleda da ces biti "uskracen" za proveru vremena,bez otkljucavanja.Jedino da ga ne zakljucavas,vec samo jednom pipnes bilo koje dugme,i pogledas vreme.
Taj problem sa poklopcem se javlja u 98% slucajeva kod N78,tako da vise niko i ne obraca paznju na to.
allex3m Odradi "hack",i problem resen.

Obicno je po default-u "Power Saver" bio clock/date.Medjutim,koliko vidim,to se promenilo.
Izgleda da ces biti "uskracen" za proveru vremena,bez otkljucavanja.Jedino da ga ne zakljucavas,vec samo jednom pipnes bilo koje dugme,i pogledas vreme.
Taj problem sa poklopcem se javlja u 98% slucajeva kod N78,tako da vise niko i ne obraca paznju na to.
allex3m Odradi "hack",i problem resen.

-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
- :: Samsung galaxy Ace 2
Kod mene prilikom svakodnevne upotrebe i ne mrda, mozda i ne primecujem
A raso1 koja ti je verzija softvera? Ako je zadnja(21.002) moze da se namesti u power saver-u "Now playing" i kad prodje neko vreme(koje ti podesis u displey/power saver time-out) izadje datum i vreme. A ako ti radi musi player umesto datuma pisace ti ime numere. Ali meni se to ne pojavljuje uvek, ustvari kad ga ja zakljucam ne pojavi se, a kada se sam zakljuca pojavi se
A zasto moras da ga skroz odkljucavas? Pritiskom levog selekcionog tastera se pali svetlo sto je dovoljno da pogledas sat.Btw, cestitam na kupovini raso1 !
Dugo da te sluzi! 

Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10
ljudi, ja ne mogu ni da odradim hack...ne da mi da instaliram aplikacije potrebne za hack...sertifikovao sam i sve...
a i dalje mi nije jasno sto nece da mi instalira n-gage...napominjem da nece da mi instalira n-gage installer, za koji ne bi trebalo da bude problema oko sertifikata, zar ne...
sve mi smrdi na neki hard problem, ali nisam primetio bas nikakav problem u radu, za ovih 8 meseci...znam da smaram, ali ispada je je ovo suvise veliko cimanje za moj ukus...ako neko ima konkretan odgovor, zahvalan sam...
a i dalje mi nije jasno sto nece da mi instalira n-gage...napominjem da nece da mi instalira n-gage installer, za koji ne bi trebalo da bude problema oko sertifikata, zar ne...
sve mi smrdi na neki hard problem, ali nisam primetio bas nikakav problem u radu, za ovih 8 meseci...znam da smaram, ali ispada je je ovo suvise veliko cimanje za moj ukus...ako neko ima konkretan odgovor, zahvalan sam...
n78-not hacked...
da...treba li tako ili...
a izgleda da su pogasili sve sajtove za sertifikate,a...
ili se meni cini...
cale...xvala u svakom slucaju, slazem se da je najlogicnije da odnesem tel u servis, ali radoznalost je prevelika...meni vise zanima sto nece da radi nego sto ne radi...to je problem, nisam imao nikakvih problema sa funkcionalnoscu telefona, pa se ne bih cimao sa servisom, morao bih da ga saljem u bg, preko alpha copy-ja,itd...a fon je uzet legalno, nije skidan i trte-vrte...
a izgleda da su pogasili sve sajtove za sertifikate,a...
ili se meni cini...
cale...xvala u svakom slucaju, slazem se da je najlogicnije da odnesem tel u servis, ali radoznalost je prevelika...meni vise zanima sto nece da radi nego sto ne radi...to je problem, nisam imao nikakvih problema sa funkcionalnoscu telefona, pa se ne bih cimao sa servisom, morao bih da ga saljem u bg, preko alpha copy-ja,itd...a fon je uzet legalno, nije skidan i trte-vrte...

n78-not hacked...
@bestboy mogu da instaliram samo java aplikacije...to mi je jedino uspelo...ostalo ne,teme nisam probao, mada je uz fles ubacio neku temu koja radi ok...
to mi je i logicno, jer java je nezavisna od os-a, mislim, ne upisuje podatke u registri symbian-a, i tako to,kako vec ide, ne znam tacno...dok *.sis ucita, prodje par obavestenja i ta klasika, isamo izbaci "unable to install", bez obavestenja, itd...isto imam problem da iscita memoriju telefona, kad pozovem iz menija...predugo traje, i ne uradi nista, pa pretpostavljan da je to vezan problem kao za *.sis...nemam pojma, nisam bas iskusan sa symbian-om kao platformom...
@wassup...jednog sam ga vec vracao na fabricka podesavanja, doduse iz setting-sa, pa je ostalo isto...
inace, flesovao sam ga skoro, ne pravi nikakve probleme itd...
kad sam to prvi put primetio ovaj problem, par dana nakon kupovine, odneo sam ga u servis, gde sam detalno objasnio liku problem, na sta je on slegao ramenima, i rekao da moze samo da ga posalje u bg na servis, i da cu cekati par nedelja itd, sto meni nije odgovaralo itd...
to mi je i logicno, jer java je nezavisna od os-a, mislim, ne upisuje podatke u registri symbian-a, i tako to,kako vec ide, ne znam tacno...dok *.sis ucita, prodje par obavestenja i ta klasika, isamo izbaci "unable to install", bez obavestenja, itd...isto imam problem da iscita memoriju telefona, kad pozovem iz menija...predugo traje, i ne uradi nista, pa pretpostavljan da je to vezan problem kao za *.sis...nemam pojma, nisam bas iskusan sa symbian-om kao platformom...
@wassup...jednog sam ga vec vracao na fabricka podesavanja, doduse iz setting-sa, pa je ostalo isto...
inace, flesovao sam ga skoro, ne pravi nikakve probleme itd...
kad sam to prvi put primetio ovaj problem, par dana nakon kupovine, odneo sam ga u servis, gde sam detalno objasnio liku problem, na sta je on slegao ramenima, i rekao da moze samo da ga posalje u bg na servis, i da cu cekati par nedelja itd, sto meni nije odgovaralo itd...
n78-not hacked...
Imas ovde http://mobilni.startstrana.rs resenje svojih problema.Treba samo procitatijocozr93 napisao:araphel hvala ti,ali ipak ne bi da se bakćem tim stvarima![]()
Mogu nešto da zaj**em,iako je sve u principu lako.
Odneću ga lepo u servis,i tražiti i da mi urade update i da mi poprave zvučnik,verovatno je to izvodljivo?
wasssup, A raso1 koja ti je verzija softvera?
Wassup softver mi je 20.149, pa sad ne znam da li je to dobro ili lose. Da li se izmjenom softvera gubi garancija na telefon. Inace telefon je super, u pocetku mi je baterija trajala 1 do 1,5 dan, ali je bilo konstantno koristenje, dok mi je sada uz umjereno korstenje dostigla cak do 4 dana, cime sam jako zadovoljan, jer iskreno to nisam ocekivao. Moze li mi neko pojasniti da li je moguce ubaciti srpski jezik, i kako, prevashodno radi koristenja T9 prilikom kucanja poruka, jer dosta olaksava. araphel gdje si kupio futrolu CP 292 i koliko kosta, ako nije tajna?
Wassup softver mi je 20.149, pa sad ne znam da li je to dobro ili lose. Da li se izmjenom softvera gubi garancija na telefon. Inace telefon je super, u pocetku mi je baterija trajala 1 do 1,5 dan, ali je bilo konstantno koristenje, dok mi je sada uz umjereno korstenje dostigla cak do 4 dana, cime sam jako zadovoljan, jer iskreno to nisam ocekivao. Moze li mi neko pojasniti da li je moguce ubaciti srpski jezik, i kako, prevashodno radi koristenja T9 prilikom kucanja poruka, jer dosta olaksava. araphel gdje si kupio futrolu CP 292 i koliko kosta, ako nije tajna?
-
- Mobil fan
20.149 je predposlednja verzija, zadnja je 21.002. Naravno da je dobro! Jer sa novijim firmware-ima ispravljaju bugove i popravljaju stabilnost telefono itd. I ne gubis garanciju jer se sve to radi legalnim putem preko nokijinog sajta, uprostili su to i omogucili da "obican" korisnik moze sam da updateuje softver! A OVDE procitaj kako da ubacis srpski, tj da promenis product code za balkan u kojem ima srpski jezik.
Pozdrav svima. Zanima me vase misljenje i vasa iskustva sa ovim telefonom posto sam zainteresovan da ga kupim. Na pocetku me zanima da li je ovo dobra kupovina i da li postoji neki model koji bi bilo bolje da pazarim u ovom cenovnom rangu? Zanima me jos i kakav je zvuk na ovom telefonu,mislim na ova dva "spoljna" zvucnika npr kada me neko pozove,i upste postoji li neki problem zbog kojeg bih trebalo da razmislim jos pre nego sto ga uzmem. Planiram da kupim telefon na duze vreme odnosno da ga koristim dok bukvalno ne umre
tako da sam otvoren za sver sugestije. Inace kamera mi je nebitna,ali mi je kvalitet izrade bitan i izdrzljivost,cisto dsa znate ako mi neko bude predlagao neki drugi telefon kao bolju soluciju .Hvala unapred

-
- Mobil fan
cale, a sto si ti nezadovoljan sa N78
Ja sam vrlo zadovoljan i svakom bi ga preporucio
A kvalitet izrade sa 6220c ne moze ni da se poredi! Ja sam vrlo nemaran prema telefonima uopste pa tako i sa n78, i evo da kucnem u drvo posle 7-8 meseci nista mu ne fali
Ako se nekom svidja i nema zamerku na tastaturu, samo napred!