Nokia N78

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
allex3m
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 26. Maj 2009. 22:43

Post od allex3m »

ma ok to da se igrice placaju i sve...razumem taj aspekt...
nego pitam da li je moguce instalirati samo n-gage installer bez hack-a, kao korisnicki interfejs, sam program koji skidas sa nokia sajta...
posto meni za sve aplikacije pise"unable to install", ne uspevam nikako da ih instaliram, pa me zanima to...
ne razumem se u symbian nikako...
n78-not hacked...

raso1
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 17:43
:: Optimus 2x, Nexus 4

Post od raso1 »

Pozdrav svima. Kupio sam n78 prije par dana i veoma sam zadovoljan, ali me muci par sitnica. Uzmedju ostalog, kako da nastimam da mi je sat na telefonu vidljiv i u vrijeme mirovanja, tj. dok je telefon zakljucan. To bi mi bila prednost, da ga ne moram svaki put otkljucavati, da bi vidio koliko je sati. Da li se zadnja maska i kod vas pomjera dok koristite telefon?

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Interesantno pitanje.
Obicno je po default-u "Power Saver" bio clock/date.Medjutim,koliko vidim,to se promenilo.
Izgleda da ces biti "uskracen" za proveru vremena,bez otkljucavanja.Jedino da ga ne zakljucavas,vec samo jednom pipnes bilo koje dugme,i pogledas vreme.
Taj problem sa poklopcem se javlja u 98% slucajeva kod N78,tako da vise niko i ne obraca paznju na to.
allex3m Odradi "hack",i problem resen.
Slika

wasssup
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
:: Samsung galaxy Ace 2

Post od wasssup »

Kod mene prilikom svakodnevne upotrebe i ne mrda, mozda i ne primecujem :D A raso1 koja ti je verzija softvera? Ako je zadnja(21.002) moze da se namesti u power saver-u "Now playing" i kad prodje neko vreme(koje ti podesis u displey/power saver time-out) izadje datum i vreme. A ako ti radi musi player umesto datuma pisace ti ime numere. Ali meni se to ne pojavljuje uvek, ustvari kad ga ja zakljucam ne pojavi se, a kada se sam zakljuca pojavi se :wacko: A zasto moras da ga skroz odkljucavas? Pritiskom levog selekcionog tastera se pali svetlo sto je dovoljno da pogledas sat.Btw, cestitam na kupovini raso1 ! :wink: Dugo da te sluzi! :)
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10

allex3m
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od allex3m »

ljudi, ja ne mogu ni da odradim hack...ne da mi da instaliram aplikacije potrebne za hack...sertifikovao sam i sve...
a i dalje mi nije jasno sto nece da mi instalira n-gage...napominjem da nece da mi instalira n-gage installer, za koji ne bi trebalo da bude problema oko sertifikata, zar ne...
sve mi smrdi na neki hard problem, ali nisam primetio bas nikakav problem u radu, za ovih 8 meseci...znam da smaram, ali ispada je je ovo suvise veliko cimanje za moj ukus...ako neko ima konkretan odgovor, zahvalan sam...
n78-not hacked...

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Da sam ja na tvom mestu,ne bih se vise "cimao" po forumu vec pravac service,i tamo ustanoviti o cemu je rec.
Ovako mozemo samo da nagadjamo,da li je FW,HW-ski ili SW-ski problem.
Slika

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

allex3m
Да ли ти је у подешавању менаџеру апликација подешено да инсталира све а онлајн провера сетификата искључена?
Слобода или смрт

allex3m
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od allex3m »

da...treba li tako ili...
a izgleda da su pogasili sve sajtove za sertifikate,a...
ili se meni cini...
cale...xvala u svakom slucaju, slazem se da je najlogicnije da odnesem tel u servis, ali radoznalost je prevelika...meni vise zanima sto nece da radi nego sto ne radi...to je problem, nisam imao nikakvih problema sa funkcionalnoscu telefona, pa se ne bih cimao sa servisom, morao bih da ga saljem u bg, preko alpha copy-ja,itd...a fon je uzet legalno, nije skidan i trte-vrte... :oops:
n78-not hacked...

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

allex3m
Треба да буде тако подешено.
Да ли може било шта да се инсталира?
Програм,тема,игрица?
Слобода или смрт

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

A sto ne uradis jedan reset telefona?(Na standby ekranu kucas *#7370#, sifra 12345 ako je nisi menjao) Pobrisace ti sve sa memorije telefona i vratiti fabricka podesavanja. To prvo da probas, pa ako opet nece onda servis....

allex3m
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od allex3m »

@bestboy mogu da instaliram samo java aplikacije...to mi je jedino uspelo...ostalo ne,teme nisam probao, mada je uz fles ubacio neku temu koja radi ok...
to mi je i logicno, jer java je nezavisna od os-a, mislim, ne upisuje podatke u registri symbian-a, i tako to,kako vec ide, ne znam tacno...dok *.sis ucita, prodje par obavestenja i ta klasika, isamo izbaci "unable to install", bez obavestenja, itd...isto imam problem da iscita memoriju telefona, kad pozovem iz menija...predugo traje, i ne uradi nista, pa pretpostavljan da je to vezan problem kao za *.sis...nemam pojma, nisam bas iskusan sa symbian-om kao platformom...

@wassup...jednog sam ga vec vracao na fabricka podesavanja, doduse iz setting-sa, pa je ostalo isto...

inace, flesovao sam ga skoro, ne pravi nikakve probleme itd...

kad sam to prvi put primetio ovaj problem, par dana nakon kupovine, odneo sam ga u servis, gde sam detalno objasnio liku problem, na sta je on slegao ramenima, i rekao da moze samo da ga posalje u bg na servis, i da cu cekati par nedelja itd, sto meni nije odgovaralo itd...
n78-not hacked...

dejan72
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 18. Dec 2008. 21:59

Post od dejan72 »

jocozr93 napisao:araphel hvala ti,ali ipak ne bi da se bakćem tim stvarima :disgust:
Mogu nešto da zaj**em,iako je sve u principu lako.
Odneću ga lepo u servis,i tražiti i da mi urade update i da mi poprave zvučnik,verovatno je to izvodljivo?
Imas ovde http://mobilni.startstrana.rs resenje svojih problema.Treba samo procitati

raso1
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 17:43
:: Optimus 2x, Nexus 4

Post od raso1 »

wasssup, A raso1 koja ti je verzija softvera?
Wassup softver mi je 20.149, pa sad ne znam da li je to dobro ili lose. Da li se izmjenom softvera gubi garancija na telefon. Inace telefon je super, u pocetku mi je baterija trajala 1 do 1,5 dan, ali je bilo konstantno koristenje, dok mi je sada uz umjereno korstenje dostigla cak do 4 dana, cime sam jako zadovoljan, jer iskreno to nisam ocekivao. Moze li mi neko pojasniti da li je moguce ubaciti srpski jezik, i kako, prevashodno radi koristenja T9 prilikom kucanja poruka, jer dosta olaksava. araphel gdje si kupio futrolu CP 292 i koliko kosta, ako nije tajna?

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

20.149 je predposlednja verzija, zadnja je 21.002. Naravno da je dobro! Jer sa novijim firmware-ima ispravljaju bugove i popravljaju stabilnost telefono itd. I ne gubis garanciju jer se sve to radi legalnim putem preko nokijinog sajta, uprostili su to i omogucili da "obican" korisnik moze sam da updateuje softver! A OVDE procitaj kako da ubacis srpski, tj da promenis product code za balkan u kojem ima srpski jezik.

dusan78
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 13. Jun 2007. 07:45
:: note 4

Post od dusan78 »

Za one koji zele da odrade hard format nokie n78, kombinacija tastera je promenjena u odnosu na ostale modele.
Umesto tastera zelena slusalica * 3, kod n78 se koriste zelena slusalica * i multimedijalni taster(taster levo od crvene slusalice)

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Pozdrav svima. Zanima me vase misljenje i vasa iskustva sa ovim telefonom posto sam zainteresovan da ga kupim. Na pocetku me zanima da li je ovo dobra kupovina i da li postoji neki model koji bi bilo bolje da pazarim u ovom cenovnom rangu? Zanima me jos i kakav je zvuk na ovom telefonu,mislim na ova dva "spoljna" zvucnika npr kada me neko pozove,i upste postoji li neki problem zbog kojeg bih trebalo da razmislim jos pre nego sto ga uzmem. Planiram da kupim telefon na duze vreme odnosno da ga koristim dok bukvalno ne umre :lol: tako da sam otvoren za sver sugestije. Inace kamera mi je nebitna,ali mi je kvalitet izrade bitan i izdrzljivost,cisto dsa znate ako mi neko bude predlagao neki drugi telefon kao bolju soluciju .Hvala unapred

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Iskreno druze,zaobidji ovaj model.
Telefon zahteva izuzetnu paznju(pazljivo rukovanje,neobicna tastatura,koja takodje zahteva pazljivo rukovanje,hod poklopca baterije,"magnet za otiske" i jos puno toga).
Tako da bi to,"da ga koristim dok bukvalno ne umre" uz nepaznju,bilo ubrzo.
Slika

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

A predlog,ako ne ovaj model,koji onda da kupim da me sluzi dugo,mada ja zaista cuvam telefone a i tastatura mi je skroz ok? :oops: :P :P

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Posto sam se ja dvoumio izmedju N78 i 6220c,predlazem ti 6220c,ako ti nije bitan WiFi.
Model je vise nego odlican.
Slika

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

cale, a sto si ti nezadovoljan sa N78 :ohmy: Ja sam vrlo zadovoljan i svakom bi ga preporucio :) A kvalitet izrade sa 6220c ne moze ni da se poredi! Ja sam vrlo nemaran prema telefonima uopste pa tako i sa n78, i evo da kucnem u drvo posle 7-8 meseci nista mu ne fali :D Ako se nekom svidja i nema zamerku na tastaturu, samo napred! :roll:

Odgovori