Najbolja Nokia

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori

7610,6230,6820,7600,6600,6260,6630,3660

7610
25
21%
6230
12
10%
6820
1
1%
7600
4
3%
6600
30
25%
6260
3
3%
6630
37
31%
3660
7
6%

Ukupno glasova: 119

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

1. "Stres testovi" tih malih diskicha (ako cemo da verujem objavljenim podacima) su ih klasifikovali kao iznenadjujuce robusne tako da sumnjam da ce sa njima biti vecih problema.
2. Ja lichno planiram da "odsedim" prvu generaciju N serije chisto dok ne reshe "baby bolesti" novih koncepata koje su unutra ubacili. Ili da barem sachekam jedno 2-3 update-a firmware-a gde ce se barem 80 % pochetnih vilenjenja reshiti. Nisam raspolozen da izigravam pokusnog kunica kao moj drugar za 7710. :lol:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

u pripremi je www.nokia.co.yu takvu sam dobio informaciju ako mene lazu lazem i ja vas.
sto znaci da je neko pokrenuo proces generalnog zastupnika za nasu teritoriju :D :D :D
i eto konacno cemo (valjda) moci kupovati original nokia telefone :D :D :D :D :D

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

1. E to da se dogodi pa da mogu na miru da odem u vojsku znajući da vam moji komentari neće biti vishe potrebni. Tj. da će te se odmoriti od mog žvanjkanja :lol: :lol:
2. Mada ljudi pazite, registracija domena nokia.co.yu je najmanji problem !!!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

firma koja ce i zvanicno poceti da zastupa nokia telefone kod nas je alpha copy (beograd naravno) i oni su zapoceli saradnju sa finskim proizvodjacem. com trade nabavlja od njih original telefone koji su namenjeni bas za nase trziste!!!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

To bi bilo super, samo se pitam kolike ce biti cene orginalnih NOKIA telefona... :smutny:
Mislim to pitanje generalnog distributera i distributera mora biti reseno kad-tad :wacko:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Zoko, bice cijene kao i u Nokia Shopu to mogu da se kladim, mozda ga i otvore. :wink:
Ne vjerujem da ce za nase trziste da budu finski telefoni, uvijek su bili madjarski al aj...

Kopte3
Banned
Pridružio se: Ned, 17. Jul 2005. 15:13

Post od Kopte3 »

@Gorance
Kako ja vidim celu ovu situaciju, nista tebi od vojske, proglasice te dezerterom... :wink: :lol: :lol:
@Zoka
Iskreno se nadam da ce cene biti nize od cena iz ovih prodavnica koje sebe predstavljaju "uvoznicima, distributerima i generalnim zastupnicima sa originalnim telefonima" (kako li to samo ubedljivo zvuci :roll: :D )
@IDzO
To "za nase trziste" mi se uopste ne dopada. Uvek se u svetu deli proizvodja za zapadnu Evropu i istocnu Evropu iliti Balkan, Rusiju, Tursku itd. Ovaj drugi region dobija cenu po nesto nizim cenama i po vidno slabijem kvalitetu. Cak se i na dodir oseti kolika je razlika u plastici. A sta jos sve od materijala postoji u telefonu na kojima mozes da ustedis... Ihaaa... :cry: :o :cry:
P.S. Slazem se sa Gorancetom, mi sa foruma mozemo da registrujemo nokia.co.yu , mada nadam se da je Nokia to nekako sprecila... NADAM SE... :blinky: :cry: 8)
Pa dooobroo!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

kad kazem za nase trziste znaci da dobijas upustvo na srpskom vec istampano od strane nokie, na kutija u kojoj ti je bio spakovan telefon istampana je na srpskom i kutija ti bude zapecacena znaci krajni kupac je prvi otvara.
isto tako je za telefone koji su namenjeni madjarskoj, italiji, nemackoj... dobijaju sve na svom jeziku u originalnom pakovanju

Kopte3
Banned

Post od Kopte3 »

Iskreno, sumnjam u to... Mada mozda postoji neka dobra vila koja nam pakuja prave originale. :roll: Ali posto ja ne verujem u dobre vile... :lol: 8)
Pa dooobroo!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Kopte3:
Stvarno ubedljivo zvucis...stvarno bi bilo super kada bi bilo tako... :roll: :wink:
Idzo:
U pravu si, tako stvari funkcionisu u nasim okolnim zemljama...sve je zapacaceno i na maternjem jeziku... :wink: :)

Kopte3
Banned

Post od Kopte3 »

@Zoka
Nadajmo se najboljem. Ako ne nista drugo barem ce nam dolaziti novi telefoni na vreme, na datum koji je najavljen kao svetska premijera, a ne kao sto nam ovako kasne po mesec i + nesto... :) :wink:
Pa dooobroo!

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

Ono shto je ohrabrujuce je da su se za izvesne modele Nokia vec pojavila uputstva na srpskom (mozete ih skinuti sa Nokia site-a)chime je neko definitivno ako nishta drugo ono zapocheo da se "tali" sa Nokia-om za neki oblik zvanichnog predstavljanja. Samim time informacija nije bez osnova i ima nade !!!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Kopte3 i Gorance:
Potpuno se slazem sa vama, i nadam se da ce biti tako...Da cemo imati orginalne telefone i orginalna upustva, a ne nesto 2 ili 3 reda...u svakom slucaju nama kao nokijinim korisnicima ostaje samo da cekmao...i da se nadamo najboljem :)

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

1. Bash sam sada vrshio poredjanje uputstava. Englesko je ipak najdetaljnnije :( zatim ide ono koje je na Ruskom, pa zatim Francusko i Srpsko (otprilike su istog kvaliteta).
2. Ono shto me je odushevilo to je da nema velikog broja "buvalnih" prevoda engleskih termina (chime je tekst definitivno obradjivao neko kome je srpski maternji jezik ili ga je dobo nauchio).
3. Inache u sva tri koja sam lichno chitao (iskustvo sa francuskim je iz "duge ruke") objashnjeno je SVE shto ce korisnik koristiti. Odredjena podeshavanja nisu u ne-engleskim uputstvima ali ona i onako zavise od mreze do mreze pa se korespondirajucem call-servisu chovek moze informisati o tim opcijama konkretan telefon (svoj jel').

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Pa dobro, to se oduvek podrazumevalo...nazalost...bukvalno po ekonomskom statusu zemlje...
Mi smo ranije isto uporedjivali bas za NOKIA telefone... ali naravno tad nase nije ni postojalo, znaci najjace je bio Englesko, pa Nemacko (koje je za nijansu bilo losije od engleskog, ali ipak je bilo losije...) pa zati Madjarsko, Rusko... :wacko:

Kopte3
Banned

Post od Kopte3 »

Ne treba sad ici u neke nebitne nijanse (ne kazem Gorance da je nesto nebitno, jer znam da je tebi posto SVE znas sve na neki nacin i bitno :roll: ). Nego cisto da ne budemo pohlepni. Onim nama naprave uputstvo na nasem, srpskom jeziku, a mi im sada trazimo da bude detaljnije i od engleskog. U prevodu, dobijemo mali prst, a trazimo celu saku... :D 8)
Pa dooobroo!

mitar
Banned
Pridružio se: Ned, 23. Jan 2005. 15:45
Kontakt:

Post od mitar »

pa dobro to na engleskom je uvek bolje od ovih drugih posto se na engleskom prvo pravi to upustvo pa se prilagodjava tom jeziku pa onda kad se prevede na druge jezike ispada malo losije.barem ja mislim da je tako :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
The Bloody Alboz

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

Ne, mitre loshe si shvatio prevod je SUPER. Samo su neka pojashnjenja malo "ukompresovana" ali to stvarno ne smeta. Bash sam od prethodnog post-a malo detaljnije prochitao i uporedio uputstva i stvarno su "legalna, legitimna i transparentna" :lol: :lol: :lol: U krajnjoj liniji skinite ih za svoj fon i proverite sami (prijatno ce te se iznenaditi).

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Pa dobro ljudi, ja mislim da se to oduvek podrazumevalo...ne samo za upusta tipa nokijinih telefona, nego i za ostalu tehniku npr. televizori, razni plejeri...i sl. :wink: :)

mitar
Banned
Pridružio se: Ned, 23. Jan 2005. 15:45
Kontakt:

Post od mitar »

pa imam ja taj srpski prevod za 6680 kojeg sam skinuo sa neta i mogu vam reci da je izvanredan,sta vise malo sa razlikuje od onog na engleskom.
-----gorance ja znam da je prevod od odlican ali je malcice losiji od onog na engleskom posto se upustvo mora prevesti sa engleskog i prilagodjvati srpskom jeziku a to bas i nije lak posao 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
The Bloody Alboz

Odgovori