GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
dragan74
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 04. Okt 2009. 23:03

Post od dragan74 »

Jao evo me i ovde. Uputio me Azimuth. Posto ima 100 strana ova tema moze samo kratko pitanje?

Da li se GPS na mobilnima popravio i da li radi kao na za to namenjenim uredjajima? Da li mu i dalje nekad treba po 15 minuta da se spoji sa satelitom? Da li cesto gubi vezu i sl?

I drugo pitanje, cuo sam da kad koristis GPS na mobu, da se nekad desava nesto sto se debelo placa? Iako je sam GPS free. Ali ovo se nesto operateru placa a ne znam sta???

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

GPS na telefonu se nije popravio nego radi kao i prvog dana. Znaci, radi identicno kao i uredjaj koji je namenjen u tu svrhu, pod pretpostavkom da se koristi isti program za navigaciju.
Kao i svakom uredjaju, zavisi od toga gde se nalazis, vremenskih prilika tj neprilika ali u proseku ne ceka se vise od 2-3 minuta za signal ako si na otvorenom ili u koima a kola nisu u garazi. Ako koristis A-GPS onda cekas svega par sekundi i eto ti satelita i navigacije.
Sto se naplacivanja tice, naplacuje se samo A-GPS koji sluzi za brze lociranje i to debelo placanje je negde oko 10para pa ako ti je to mnogo onda ga iskljuci i strpi se par minuta. GPS kao takav jeste besplatan, bez brige :wink:

dragan74
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 04. Okt 2009. 23:03

Post od dragan74 »

Ah samo 10 para? Ma jesi li siguran da Telekom naplacuje bilo sta samo 10 para???

A cekaj.. sad ja recimo iskoristim to A GPS (kontam da je to nesto preko neta sto se odradi da se locira satelit no nebitno) i konektujem se, da li se desava da konekcija pukne, pa da se opet mora ici na A GPS? Ma tako ako pukne 100 puta onda se napravi racuncic :D

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Taчније негде око 30ак пара. :roll:
Ма нема пуцања,једино ако се нађеш испод неке препреке може да изгуби пријем сателита.
Слобода или смрт

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Sep 2009. 14:10

Post od Korun »

evo danas mi je drugi put igo8 povileneo,(pokazuje mi da sam negde gde nisam) doduse bio je hladan start ali opet nije kvalitetan kao navigacioni uredjaj koji je namenjen samo za to, ali kad uhvati lepo signal i kad te lepo pronadje vodi na adresu tacno u mm.

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

ne znam kako kod ostalih korisnika igo8, ali meni dosta cesto pravi problem, npr, idem visnjickom ulicom i to lepo pogazuje, odjednom se premesti 3ulice paralelno od visnjicke sta kako ja ne znam, ali sa garminovim uredjajem mi se to nikad nije desilo, znam da je ovo samo tel ali sam mislio da ce da radi isto kao i navigacioni uredjaj

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Korun, zaista ne znam ali ti si prvi slucaj koji se zali na iGO. Moguce da je u sukobu sa jos necim u telefonu ili samim telefonom pa da ti zato brljavi. iGO kao sam program za navigaciju radi savrseno, koristio sam ga ukupno vise od godinu dana i nijednom mi nije nista slicno pokazao.

stormlord
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 06. Okt 2009. 19:40

Post od stormlord »

koristim htc p3600 i igo amigo 8.3 ... i prostup satelitu traje dosta dugo u hladnom startu nekad i vise od 10min iako imam quick gps koji redovno azuriram dali je to problem do igo ili u necemu drugom posto sam citao da pojam radio u fonu ima veze sa tim

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

kad uhvati satelit radi jako lepo, kad mu zadam adresu ne brljavi ali kad je u map modu znaci samo da pokazuje kuda idem jednom sam isao i jednom je zabrljavio, ne znam do cega je, a to sa hladnim startom je tacno dok sa navi uredjajima ne postoji hladan start

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Korun, cek, sta podrazumevas pod "map modom"? :?

stormlord, nemoj koristiti amigo verziju nego Nav N Go iGO 8
Sa ovim bi trebao da ti radi normalno. Ovo sam i ja koristio i bio prezadovojan. Samo poskidaj najnovije mape i to je to

stormlord
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 06. Okt 2009. 19:40

Post od stormlord »

hvala drug na savetu videcemo da li ce biti bolje
strasno mi je nezgodno da se snadjem muka ziva kad sa symbian predjes na win

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

Korun, cek, sta podrazumevas pod "map modom"?

pa kad pustis samo mapu tj trenutno gde3 se nalazis / kreces a ne da zadas destinaciju

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa koja ti je onda svrha navigacije ako te ne vodi na zejenu destinaciju? Ne znam, nisam to nikada koristio, po meni visak opcija ali dobro. A ovako kad mu odredis gde zelis da te odvede onda radi normalno? :?

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

kad uhvati signal(satelit u 90% slucajeva radi) 2 puta mi je pobrljavio sve se vrti oko pozicije gde se nalazim i gubi se levo desno preracunavam levo pa levo..... a svrha map je kad idem na adrese koje znam gde se nalaze da vidim kako se zovu sve okolne ulice :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Korun, pa ako ti toliko tesko hvata fix onda nije do iGO-a nego do telefona...
Ah, znaci edukativnog karaktera je svrha te opcije. Pa dobro, lepo je poznavati svoj ili neki drugi grad :D

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

izgleda da sam provalio ovu navigaciju, moras da sacekas da uhvati satelit, pa onda odaberes map i danas me ceo dan lepo vozio bez i jednog baga.

e i nije bas, kad je hladan start treba mu da nadje signal par minuta i onda radi kao sat. ali kad u toku dana bude ukljucen pa ugasen 1-2h i ponovo upaljen gps e tu nastaju problemi tj brljanje: kao odma uhvati signal ali mi pokazuje da sam na sasvim 5-om kraju grada, i kad trazim zeljenu adresu on me upucuje od te adrese na kojoj se ja u stvari ni ne nalazim (tj njegovoj nekoj koju je ono odredio po ko zna cemu)

voleo bi da mi korisnici omnia-e i900 kazu svoje utiske sa igo 8

ssf01
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Okt 2009. 14:13

Post od ssf01 »

e ovako.. imam problem oko garmina. instalirao sam ga ubacio mape sve. kag gledam u local kao signal za satelit imam jedva 4 crtice, a garmin kad ukljucim pokazuje mi samo 1 crtu signala onu najmanju i cekam napolju da se nakaci na satelit i nista, cekao sam 10min mozda i nije mogao da se nakaci, sve vreme searching for satellits. Smrzo sam se danas napolje. pokrivenost bi trebalo da je ok u novom sadu sam. i da da li utice na signal sto je sve vreme bilo oblacno i padala kisa, kontam da ne bi trebalo to da utice.

to koritim na nokiu 5800 i nahvatao sam 4 signala ili 4 satelita kako vec u novom sadu i nece da se nakaci nikako :S

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

ssf01, dobrodosao na forum od comi94 sa wareza.. e sada... da li si doradio ono sa SW.UNL file-om ko sto pise u onom postu na BB-u ??? prvi put kada hvata satelit treba jaaaaaaaaaaaakooo puno vremena jer prvo valjda trazi u engleskoj posto je garmin engleski valjda il sta vec pa dok dodje do srbije treba mu vremena... meni je trebalo prvi put oko 20-30 min... tako da strpi se...

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Cooomi, nije to do SW.UNL fajla.
ssf01, trebas da posetis AGPS, pogledaj na zadnjih nekoliko strana objasnjeno je to.

ssf01
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Okt 2009. 14:13

Post od ssf01 »

uradio sam ono sa sw.unl aj videcu da prelistam zadnjih 5 strana u ovom delu formuma :D

@poz i tebi coomi, ali ako kazes da ti je trebalo preko 20 min :S onda cu morati da cekam tako gudo izgleda :D sad cu ga staviki kraj prozora pa neka stoji tako da trazi satelit :D koliko crtica je dovoljno da se nakaci ?

edit..
@ jerkann Assisted GPS je ukljucen, kontam da onta treba smao da cekam 20-30min da se nakaci

edit 2:

upravo sam citao na garmin.rs da je aktuelna verzija SCG Route v2.1NT izasla :D

Zaključana tema