GPS navigacija
Jao evo me i ovde. Uputio me Azimuth. Posto ima 100 strana ova tema moze samo kratko pitanje?
Da li se GPS na mobilnima popravio i da li radi kao na za to namenjenim uredjajima? Da li mu i dalje nekad treba po 15 minuta da se spoji sa satelitom? Da li cesto gubi vezu i sl?
I drugo pitanje, cuo sam da kad koristis GPS na mobu, da se nekad desava nesto sto se debelo placa? Iako je sam GPS free. Ali ovo se nesto operateru placa a ne znam sta???
Da li se GPS na mobilnima popravio i da li radi kao na za to namenjenim uredjajima? Da li mu i dalje nekad treba po 15 minuta da se spoji sa satelitom? Da li cesto gubi vezu i sl?
I drugo pitanje, cuo sam da kad koristis GPS na mobu, da se nekad desava nesto sto se debelo placa? Iako je sam GPS free. Ali ovo se nesto operateru placa a ne znam sta???
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
GPS na telefonu se nije popravio nego radi kao i prvog dana. Znaci, radi identicno kao i uredjaj koji je namenjen u tu svrhu, pod pretpostavkom da se koristi isti program za navigaciju.
Kao i svakom uredjaju, zavisi od toga gde se nalazis, vremenskih prilika tj neprilika ali u proseku ne ceka se vise od 2-3 minuta za signal ako si na otvorenom ili u koima a kola nisu u garazi. Ako koristis A-GPS onda cekas svega par sekundi i eto ti satelita i navigacije.
Sto se naplacivanja tice, naplacuje se samo A-GPS koji sluzi za brze lociranje i to debelo placanje je negde oko 10para pa ako ti je to mnogo onda ga iskljuci i strpi se par minuta. GPS kao takav jeste besplatan, bez brige
Kao i svakom uredjaju, zavisi od toga gde se nalazis, vremenskih prilika tj neprilika ali u proseku ne ceka se vise od 2-3 minuta za signal ako si na otvorenom ili u koima a kola nisu u garazi. Ako koristis A-GPS onda cekas svega par sekundi i eto ti satelita i navigacije.
Sto se naplacivanja tice, naplacuje se samo A-GPS koji sluzi za brze lociranje i to debelo placanje je negde oko 10para pa ako ti je to mnogo onda ga iskljuci i strpi se par minuta. GPS kao takav jeste besplatan, bez brige

Ah samo 10 para? Ma jesi li siguran da Telekom naplacuje bilo sta samo 10 para???
A cekaj.. sad ja recimo iskoristim to A GPS (kontam da je to nesto preko neta sto se odradi da se locira satelit no nebitno) i konektujem se, da li se desava da konekcija pukne, pa da se opet mora ici na A GPS? Ma tako ako pukne 100 puta onda se napravi racuncic
A cekaj.. sad ja recimo iskoristim to A GPS (kontam da je to nesto preko neta sto se odradi da se locira satelit no nebitno) i konektujem se, da li se desava da konekcija pukne, pa da se opet mora ici na A GPS? Ma tako ako pukne 100 puta onda se napravi racuncic

ne znam kako kod ostalih korisnika igo8, ali meni dosta cesto pravi problem, npr, idem visnjickom ulicom i to lepo pogazuje, odjednom se premesti 3ulice paralelno od visnjicke sta kako ja ne znam, ali sa garminovim uredjajem mi se to nikad nije desilo, znam da je ovo samo tel ali sam mislio da ce da radi isto kao i navigacioni uredjaj
izgleda da sam provalio ovu navigaciju, moras da sacekas da uhvati satelit, pa onda odaberes map i danas me ceo dan lepo vozio bez i jednog baga.
e i nije bas, kad je hladan start treba mu da nadje signal par minuta i onda radi kao sat. ali kad u toku dana bude ukljucen pa ugasen 1-2h i ponovo upaljen gps e tu nastaju problemi tj brljanje: kao odma uhvati signal ali mi pokazuje da sam na sasvim 5-om kraju grada, i kad trazim zeljenu adresu on me upucuje od te adrese na kojoj se ja u stvari ni ne nalazim (tj njegovoj nekoj koju je ono odredio po ko zna cemu)
voleo bi da mi korisnici omnia-e i900 kazu svoje utiske sa igo 8
e i nije bas, kad je hladan start treba mu da nadje signal par minuta i onda radi kao sat. ali kad u toku dana bude ukljucen pa ugasen 1-2h i ponovo upaljen gps e tu nastaju problemi tj brljanje: kao odma uhvati signal ali mi pokazuje da sam na sasvim 5-om kraju grada, i kad trazim zeljenu adresu on me upucuje od te adrese na kojoj se ja u stvari ni ne nalazim (tj njegovoj nekoj koju je ono odredio po ko zna cemu)
voleo bi da mi korisnici omnia-e i900 kazu svoje utiske sa igo 8
e ovako.. imam problem oko garmina. instalirao sam ga ubacio mape sve. kag gledam u local kao signal za satelit imam jedva 4 crtice, a garmin kad ukljucim pokazuje mi samo 1 crtu signala onu najmanju i cekam napolju da se nakaci na satelit i nista, cekao sam 10min mozda i nije mogao da se nakaci, sve vreme searching for satellits. Smrzo sam se danas napolje. pokrivenost bi trebalo da je ok u novom sadu sam. i da da li utice na signal sto je sve vreme bilo oblacno i padala kisa, kontam da ne bi trebalo to da utice.
to koritim na nokiu 5800 i nahvatao sam 4 signala ili 4 satelita kako vec u novom sadu i nece da se nakaci nikako :S
to koritim na nokiu 5800 i nahvatao sam 4 signala ili 4 satelita kako vec u novom sadu i nece da se nakaci nikako :S
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
ssf01, dobrodosao na forum od comi94 sa wareza.. e sada... da li si doradio ono sa SW.UNL file-om ko sto pise u onom postu na BB-u ??? prvi put kada hvata satelit treba jaaaaaaaaaaaakooo puno vremena jer prvo valjda trazi u engleskoj posto je garmin engleski valjda il sta vec pa dok dodje do srbije treba mu vremena... meni je trebalo prvi put oko 20-30 min... tako da strpi se...
uradio sam ono sa sw.unl aj videcu da prelistam zadnjih 5 strana u ovom delu formuma
@poz i tebi coomi, ali ako kazes da ti je trebalo preko 20 min :S onda cu morati da cekam tako gudo izgleda
sad cu ga staviki kraj prozora pa neka stoji tako da trazi satelit
koliko crtica je dovoljno da se nakaci ?
edit..
@ jerkann Assisted GPS je ukljucen, kontam da onta treba smao da cekam 20-30min da se nakaci
edit 2:
upravo sam citao na garmin.rs da je aktuelna verzija SCG Route v2.1NT izasla

@poz i tebi coomi, ali ako kazes da ti je trebalo preko 20 min :S onda cu morati da cekam tako gudo izgleda

edit..
@ jerkann Assisted GPS je ukljucen, kontam da onta treba smao da cekam 20-30min da se nakaci
edit 2:
upravo sam citao na garmin.rs da je aktuelna verzija SCG Route v2.1NT izasla