Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
kovac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 21:44

Post od kovac »

znaci ulazi u garanciju, a jel puko ekran ili je nesto drugo, da znam otprilike koliko bih cekao na popravku ko mi stalno brise postove, ne znam u cemu je problem

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

kovac, zakonska obaveza dobavljaca je 45 dana, po mom iskustvu ceka se cca 40 dana. To kako Vi tumacite Garantni List odn Uslove u njemu NEMORA znaciti da ce dobavljac "tumaciti" tako....MOJE misljenje da ste polomili display-kako i sta nmogu tcno reci-moracete platiti zamenu.
PS...postovi Vam se brisu jer krsite Pravilnik u smslu citiranja CELOG Posta-u ovom slucaju mog. Pozdrav.
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

kovac
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kovac »

Aha, ok, pa dobro na osnovu ''mehanickih'' kvarova, ce prosuditi oni dal ce da ga popravljaju posto je pod garancijom, a ja im ga sigurno placati necu, jer mi nije cilj da lomim ekrane i nosim na servis, dok traje garancija

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

kovac, niko nije ni rekao da je to tvoj ili bilo ciji cilj ali se desava da npr telefon ispadne ili da je u dzepu pa sednes i sl i pukne displej. Takve stvari ne obuhvata garancija. Garancija se ne odnosi na mehanicke kvarove. Hardverske da, npr ukoliko ti vibracija rikne ili displej poblesavi sam od sebe iz nekog razloga i sl isto kao sto se odnosi i na softverske osim ukoliko ti nisi ceprkao pa ga skidao sa mreze a telefon je uzet preko operatera i sl.

kovac
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kovac »

razumem za pad, ali ako sednem a on mi u dzepu sa strane i ako od toga moze daukne, onda stvarno ne vidim svrhu mobilnog telefona, toliko je tehnika napredovala da bi pukao u dzepu, od cega ga onda prave, to mi nije jasno, izvinjavam se, ali revoltiran sam strasno, videcu sta ce sutra da mi kazu, pa cu da javim

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

kovac, samo ti dooobro iscitaj garantni list. Negde mora pisati sta ne ulazi u garanciju a isto tako mora pisati i sta garancija obuhvata.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

hallo, pozdrav imam jedno pitanje za tebe...
Posedujem Nokiu 3310 vec nekih 8 godina.Trenutno taj tel nosi keva,i od skora sam primetio da tel izbacuje s vremena na vreme poruke na ekran tipa "invalid sim card","insert sim card",...
Kartica u tel je Telenor(mobtel) 063... Kada ubacim svoju staru 064 i posmatram tel(koliko mogu,2-3h),taj problem se ne pojavljuje...
Znam da je u pitanju prastar tel ali je meni zelja da to sredim.
Imas li ideju o cemu bi moglo da se radi?
Da li je moguce da problem pravi SIM kartica?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Moguce je. Meni se to desavalo takodje dok sam bio na Mobtelu tadasnjem i jednostavno su mi zamenili karticu. Hoce valjda da se pohaba kartica vremenom, nemam pojma, ali znam da mi je posle toga sve dok nisam ugasio taj broj radilo sve sasvim normalno.
Sa druge strane moze biti i da joj se samo kartica malo pomerila pa da gubi kontakt i zato ti to prijavljuje.
Ali neka ti se javi neko strucniji, ja pricam samo iz svog iskustva...

kovac
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kovac »

Otisao sam danas i rekli su mi da je pukao ekran, da ce me to verovatno kostati mozda i nece, na papiru su napisali pojavljuje se linija na ekranu, korisnik tvrdi da nije pao i da ce mi javiti u utorak sta su odlucili, jer serviseri salju slike u sonyericsson pa oni odlucuju o tome, a vidim a zidu im pise da su servis level 4, sta to znaci, osecam da ne menjaju nista, rekla mi je i da ako je pukla ploca, popravka moze da kosta koliko i sam telefon. nadam se da ce sve biti u redu i da ce to sony-jevci uracunati u garanciju ;)

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Azimuth,

Tehnika je toliko napredovala da telefon vise nije telefon nego mala igracka koja se kvari i koja ima jeftine nekvalitetne delove.

Neko je ovde skoro napisao:Novi telefoni su kao manekeni :lol:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

drgrga, ma znam ja to nego reko da mu pruzim neke reci utehe. Svasta moze biti uzrok njegovog problema. A sto se mobilnih tice, pa sudeci po nekim video klipovima sa neta u razne (citaj - cudne) svrhe moze da se koristi i na razne nacine pokvari :wink:

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

kovac, Level4-ovlasteni su da Vam kazu "Dobar dan"..
Pozdrav

kovac
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kovac »

haha stvarno, pa ne oybiljno sta oni rade, sta u slucaju mojeg problema, displej treba da se promeni, gde ga salju, u bugarsku :?

mitja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 06. Jan 2008. 01:26

Post od mitja »

ma najjace da ga salju u sonyericsson! koja laz...hahaha
nego sigurno nose kod nekog lika koji im servisira telefone...i slicno

boytronic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 23. Sep 2009. 17:47

Post od boytronic »

telefon skinut sa o2 mreze, mogu li da update-ujem sw preko nokia update-era i da mu nista ne bude ? mozda glupo pitanje ali zaboravio sam kako to ide .

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

boytronic, Ok...mozes ALI, ako je u telefonu ProductCode (a verovatno jeste) ORIGINALNI kao na nalepnici ispod baterije, mislim da ce NSU ponuditi fleshovanje fajlovima za TAj ProductCode, odnosno bez Srskog/Hrvatskog i sl.
Pozdrav

kovac
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kovac »

mitja, ne oni su meni rekli da ga slikaju, kao taj problem i onda salju slike u sony da oni ''presude'', zvao sam ih danas i kaze neki retard kao znate servisni rok je 20-25 dana, nije samo vas telefon na servisu, ja kazem mene ne interesuju drugi telefoni, rekli su mi danas da pozovem da vidim ulazi li u garanciju popravka kvara, kao javice mi oni SMS-om, da ne pozovu slucajno da se ne potrose

boytronic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 23. Sep 2009. 17:47

Post od boytronic »

hallo, nemam srpski jezik, imam nemacki, engleski, italijanski .. mislim da je zapadno evropsko pakovanje jezika .. i mislim da je to originalni product code, ne znam ko bi menjao i brisao srpski .. provericu.
hvala

stolef
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 07. Mar 2008. 23:59
:: samsung s3 I9305

Post od stolef »

kupio sam Nokiu 5130 XpressMusic u Telenoru, ali za ćaleta, koji je 064 mreža.
Zvao sam Telenor, oni kažu da treba da ga dekodiram. Zna li neko postupak, da ne moram da ga nosim u servis ?

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

stolef, servis
Pozdrav

Odgovori