Telekom postpaid

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Znam da u Technomobile nije moglo. Mozda su nesto promenili po tom pitanju, zaista ne znam...
Stvarno, sto ne bi zvrcnuo prodavnicu pa pitao? :?

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Azimuth, dileri prodaju telefone i uz postojece postpejd brojeve. Za prelazak sa pripejda na postpejd, nisam siguran, ali za ovo jesam.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

mezzano, kazem, ja sam pre skoro 2 godine uzeo telefon uz paket ali tada nisam mogao da zadrzim postojeci pri pejd broj broj i predjem na post pejd jer su iskljucivo prodavali uz nove brojeve. Takva im je bila politika tada, a kakvo je stanje sada zaista ne znam.

00saska00
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 09:55

Post od 00saska00 »

Sada je politika drugacija, bar koliko sam ja upucena! Bice opet promocija 5800 preko mts-a! Iace sam iz Nisa pa sam se raspitala u jednoj maloj prodavnici na ulglu Pobedine (kod sata)-ovo u slucaju da nekoga interesuje gde se 5800 moze naci PONOVO po ceni od 13158 dinara uz paket MIX 1000! :roll:
E sada...citala sam forum, nije da nisam, ali do 8 strane! I nisam mogla vise...ZABOLESE ME OCI :) , ali na kraju ne saznah KAKVO JE SADA STANJE U TELEKOMU? da li je azuriranje stanja...BAR zadovoljavajuce? I DA LI POSTOJI NEKA ZACKOLJICA U UGOVORU kojom se oni obavezuju da redovno izvestavaju o promeni stanja na racunu...ILI BILO STA TOG TIPA! Zelim da predjem sa pri pejda na post pejd i promenicu svoj broj najverovatnije..kao sto rekoh ako je to i dalje moguce! Moj drug ima post paid vec..duuugo i namesta tajmer, resetuje ga svakog meseca, a sms taklodje proverava putem countera na telefonu! Jel to nuzno? jel moze NEKAKO da se prekine dvogodisnji ugovor? DA LI SE ISPLATI UZIMATI ovaj telefon preko mi 1000 paketa! Uzgred..presla bih na post paid i sa ovom poromocijom 5800 i bez nje samo sto se verovatno ne bih obavezala na 2 godine! MOLIM VAS POMOZITE!

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

00saska00, provera stanja je zadovoljavajuca. Nije nesto posebno, ali moze da posluzi. Mislim da se azurira jednom dnevno, i da kasni jedan dan. Znaci, sto potrosis danas, skinuce ti sutra. Ne razumem sta znaci "...kojom se oni obavezuju da redovno izvestavaju o promeni stanja na racunu..."?
Da li se isplati? To treba sama da procenis. Ako ti MIX1000 zadovoljava potrebe, tj. troisis na pripejdu isto toliko za dopunu mesecno, onda svakako da, ako na dopune troisi 200-300 dinara, onda ne verujem da ti se isplati da placas ~1300 din mesecno.

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

00saska00, jel' to 100℅ sigurna informacija? Posto planiram da uzmem 5800 a ovde u Uzicu nemaju i kazu da ne veruju da ce dobijati ovog meseca.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

00saska00
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od 00saska00 »

mezzano, hvala...! Ma pitala sam cisto da li se isplati da se uzme tel SA OBAVEZOM na 2 godine za tih 14000, kad u slobodnoj prodaji moze da se nadje i za 220e!
ALI HVALA :-D

Nikola031, Provereno! isla sam par puta i nisu imali nikakve informacije, ali kada sam poslednji put otisla REKLI SU MI DA CE BITI SIGURNO! Promocija pocinje ovih dana, kao od kraja nedelje, a zavrsava se krajem meseca! AKO BUDE NEKIHPROMENA JAVICU TI, A JAVICU TI I KADA SE POJAVI U OVOJ PRDAVNICICI! POZDRAV

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati poruke jednu za drugom, koristi opciju Izmeni

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

00saska00, ako mozes da das 220e za tel bolje tako kupi i potpisi obican postpaid ugovor bez obaveze. ako uzmes telefon uz postpaid br. vezana si 2 godine za istog operatera i jedini nacin da raskines takav ugovor je da isplatis preostale pretplate. a ako se uvede taj MNP moci ces lakse da menjas operatera a pri tome da zadrzis br.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Evo meni je danas stigao drugi racun od kako sam na postpaidu i po mojoj proceni na ono sto sam potrosio su mi nadodali nekih 700/800 dinara.Mamicu im njihovu :uhuh:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Sale_M
Зашто се ниси пријавио за листинг? :?
Слобода или смрт

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Sale_M, ako imas listing dobro ga pregledaj, i ako uocis bilo kakvu nepravilnost reklamiraj. Prema informacijama moderatora sa mondo foruma korisnik je duzan da plati samo pretplatu dok se ne resi zalba.

edit: Meni je danas stigao racun i srecom nemam nikakvih zamerki.

edit2: sad videh da nemas listing, izvinjavam se.
Poslednja izmena od Nikola031 u Sre, 14. Okt 2009. 19:06, izmenjeno 1 put ukupno.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Zvao sam i i prijavio sam se,sutra cu ici da uzmem listing pa cemo da vidimo sta i kako .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

00saska00
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od 00saska00 »

Nikola031, DANAS SAM BILA I PROVERILA! TEL STOJI NA POLICI UZ MIX 1000!!!!! rekli su da ce biti do kraja meseca!

00saska00
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od 00saska00 »

Zligor, hvala tib na savetu! Ne znam kako funkcionise taj MNP (niti od cega je skracenica) :unsure: , ali ako mozes...napisi par recenica o tome :blinky: !
Hela sam da predjem na post paid i kazu da ni ne primetis 2 godine ako trosis INACE oko 1000 dinara mesecno! HVALA TI!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

00saska00, MNP (Mobile Number Protability) ili prenosenje broja uz zadrzavanje istog sa sve prefiksom. Drugim recima, setas se od operatera do operatera bez ikakvih ogranicenja sa svojim brojem. Ali, to ce biti moguce samo ukoliko nemas ugovornu obevezu, sto je i logicno :wink:
Sto se tice toga da li ti se isplati ili ne da uzimas telefon uz ugovornu obavezu, to je na tebi i tvojim potrebama. Ja sam uzeo tako telefon i u martu mi istice ugovor ali to sam ja i moje potrebe pa bih svakako koristio i koristio telefon a broj ne bih da menjam tako da mi je to bilo ok. Medjutim, kako sada stvari stoje, ukoliko sve to profunkcionise, ukoliko budemo mogli da prenosimo nase brojeve onda bih najverovatnije presao kod drugog operatera ukoliko mi ponudi iole bolje uslove.
Dakle, post pejd se isplati ako na pri pejdu trosis toliko koliko ti je inace pretplata. Ugovor je tu da te veze zbog telefona i mozes ga raskinuti samo tako sto ces izmiriti preostale obaveze tj sto ces platiti tu razliku koja ti je ostala. Iskreno, moje misljenje je, da sad ne bi trebalo uzimati telefone preko operatera barem dok se ne vidi da li ce MNP zaista uvesti i kako ce to izgledati u praksi. Ako ne bude nekih bitnijih promena ili ako prolongiraju, sto me uopste ne bi cudilo, onda slobodno, ustedeces taman barem 6-7-8 meseci pretplate na toj razlici izmedju cena telefona u slobodnoj prodaji i preko operatera.

P.S. Za vise infoa u vezi MNP-a mozes otici na http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_number_portability

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

00saska00, ipak mi je daleko do Nisa da idem, ja sam zvao i CT, i alpha copy u Cacku i Handy i niko nema.
U svakom slucaju hvala na informaciji. :) Cekam 1.novembar da dodje i u Uzice.

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

00saska00 napisao:i kazu da ni ne primetis 2 godine
procitaj na forumu sta sve mozes da dozivis kod mt:s-a pa razmisli :D a 2 godine mogu duuuuuuugo da traju

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Мени су за 3 и по године узели 14 динара за које нисам утврдио одакле потичу као задужење.Мада нисам се нешто претерано трудио да сазнам. :)
Слобода или смрт

francy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 05. Feb 2009. 22:40
Kontakt:

Post od francy »

e, jel moze negde preko neta da se vidi stanje ?
i da li je ili nije prosla uplata... uplata pre mesec-dva-tri-... ?
reko dal postoji neki portal za to ili ne ... :)

(naravno, telekom-lelekom je u pitanju :D )
N95 8GB + k750i + MP3 4GB + 5800 + SE XperiaPRO ... sta jos fali ? :D :)

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

francy, ne postoji nikakav portal. :uhuh: Ranije je mogao da se skine listing, a sada ne moze ni to.

Odgovori