Unlimited

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Unlimited

Post od Lobachewsky »

Sta mislite, hoce li to kod nas uskoro?
Meni se sve cini da hoce, iako je do pre samo godinu ipo postavljac takvog pitanja bio momentalno banovan zbog spamovanja foruma nekakvim nebulozama i glupostima :) :)

Tema je inace otvorena zbog posmatranja trenutne situacije u Srbiji iz ovog ugla:
Telenor (u Srbiji) daje unlimited u mrezi za 3000 dinara mesecno, vec nekih godinu dana (preko koda *111#)... Unlimited znaci 16 sati dnevno razgovora, odnosno 100% vremena u budnom stanju. 8 sati ipak mora da bude rezervisano za obavezno
spavanje. Dakle, prakticno jeste unlimited, ako ga koristi jedna osoba.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

zALFex
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 17:10

Post od zALFex »

Pa kad vidim kako izgleda "unlimited" u T-Mobile Hrvatska (http://www.t-mobile.hr/2/20-10-06-00-00.asp), vidim da je Prenesi 1500 bolji! :)
Mislim da bi unlimited mogao da se pojavi uskoro, ali za biznis korisnike...
[/url]

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Pod unlimited podrazumevam,besplatno totalno sve,pozivi sms,internet izuzev poruka za glasanje npr za punta na rtsu,placanje parkinga... i to za nekih cirka 6000din mesecno DA,slicno kao sto je Miosdrage pisao svojevremeno :D ,sve ostalo i skuplje od toga neka fala,meni bi i prenesi sa nekim internet dodatkom resio stvar:)
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Taj paket sam gledao kod slovenackog simobila (vodafone) cini mi se da kosta 50e mesecno bez PDV-a koji je 20% znaci kao sto je Andrijano rekao 6000 din i besplatno je bas sve sem interneta.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Au! Strasno za ovaj T-mobile total! Pa on "unlimited" nema ni u imenu! Cek bre, ispade nas VIP 'unlimited ultimate 3 in 1 complete' onda? Haha!
@madness, da nema neka zvezdica, a garant ima? m?

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

nema, evo postovacu. Zeznuo sam se, ipak ide 100mb net-a.

Nadam se da nece smetati moderatorima sto je na stranom jeziku

S paketom petZAME je lahko mesečna naročnina vaš edini strošek, saj vključuje:

* 0 EUR/min za klice znotraj Si.mobilovega omrežja.
* 0 EUR/min za klicev vsa stacionarna omrežja
* 0 EUR za sporočila SMS
* 0 EUR/min za klice v vsa druga mobilna omrežja.
* 0 EUR za prenesen kB do 100 MB.

a zvezdica je ovo

* Vse cene so v EUR.

zALFex
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zALFex »

T-Mobile HR je uveo i tarifne pakete sa ukljucenim MB, i u njima koriste "neograniceno" za WLAN, pa onda zvezdica, pa kaze koliko moze da se koristi. Takodje, naplacuju uspostavu za besplatene minute u paketu sa najmanjom pretplatom (strasno!). http://www.t-mobile.hr/2/20-10-07-00-00.asp
I pogledajte zvezdicu za "neograniceno" u iPhone tarifama T-Mobile CG http://www.t-mobile.me/iphone/tarife.html.
Hocu da kazem da kod operatera prakticno nikada nista nije bas neograniceno (bez zvezdica).

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ove ponude su UZAS!!! Evo, pre 10 dana sam se vrnuo iz Italije i tamo slucajno naleteo na sledecu ponudu: TIM je mreza, iPhone 3G 8GB se dobija za dz, 2 godine se placa harac, 79€ mesecno, 2000 minuta razgovora (nacionalnih I internacionalnih - EU), 600 SMS/MMS i 20 GB Interneta.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

miodrage, pa i to opet nije unlimited u pravm smislu reci....
Kod nas je trenutno tome najblizi Vip sa svojim 1800 paketom (1800 min/sms-mms/mb + 1800 vip minuta) za 3k din + poreze!!!

Meni bi vise odgovaralo da npr postoji paket sa nekim kreditom (npr 1000 bodova) i da svaki minut razgovora kosta npr 2 boda,svaki sms npr 1 bod ili svaki mb interneta 5 bodova,pa da onda svaki korisnik trosi svoje bodove na ono sto mu vise odgovara.....a ne ovako meni na mts-u i vipu (tarife 325/350) ostane preko 250 sms-ova,a sto se tice razgovora racune probijem za po 1000 din!
D500&E71

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

Koliko u Tim-u kosta primanje poziva u romingu? Kod simobil-a je extra, platis par eura i imas besplatno primanje bilo gde u svetu.

Inace po novom zakonu ce svi morati u EU da smanje cene.

@loki13

Pa to je Telenorov Fleksi ili gresim?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Da, to je fleksi. Samo sto fleksi dere. Treba njemu jedna reforma. Ima potencijala da bude jako atraktivan paket.

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

Po meni da u fleksiju dozvole da u to spada i koriscenje rominga bilo bi extra i malo korigovanje cena interneta i potpisujem na 5godina ako treba :)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

madness99 napisao: S paketom petZAME je lahko mesečna naročnina vaš edini strošek, saj vključuje:

* 0 EUR/min za klice znotraj Si.mobilovega omrežja.
* 0 EUR/min za klicev vsa stacionarna omrežja
* 0 EUR za sporočila SMS
* 0 EUR/min za klice v vsa druga mobilna omrežja.
* 0 EUR za prenesen kB do 100 MB.
Jao, prijatelji, stvarno da covek poblesavi. I Slovenci imaju foru unlimited. :)
Svaka cast. Ja stvarno ne znam, da li ijedan zaposleni covek u Sloveniji ima bilo koji drugi paket osim ovog petZAME ili bar triZAME, koji je isto vrlo zanimljiv.
Kako bih uzeo ovaj triZAME za pocetak i ne bi me vise interesovale nikakve promocije, popusti, tandaremandare i ostalo. :D
A kad se lisim kredita i budem na nuli sa svim dugovanjima, lepo se prebacim na petZAME i uzivam u zivotu.

Slika

Nadam se da ce uskoro i nasi da uvedu ovaj unlimited, samo ima osecaj da ce Hrvatski T-Mobile da bude za nase mala beba sa svojih 9000 dinara otprilike, kad ga odvale sa cenom. A o Slovenackom da ni ne pricam. :lol:

PITANJE ZA SVE VAS A I ZA NASE OPERATERE:
Kako je moguce da se Slovenackom SiMobil-u isplati da daje petZAME za 48 eura mesecno gde je sve besplatno:

LINK

osim mms-a i interneta preko 100 MB-a, a znamo da Slovenija cela ima otprilike stanovnika kao i jedan Beograd? :? A znate i sami da smo milion puta ovde pricali i dolazili do zakljucka da je nasima kao neka prepreka u odnosu na strane drzave da pojeftine, to sto smo mi malo trziste i imamo malo korisnika u odnosu na ne znam ni ja kog velikog provajdera. A kako se onda SiMobil-u isplati sa ovoliko stanovnika? Jel ima neko da mi razjasni ovu cinjenicu, jer mozgam i ne dolazim do zdravo-razumskog resenja, osim da su nasi alavi i da ce biti alavi dok god to budu mogli?[/url]

Ako mi verujete, za godinu dana zavrsavam sa zadnjim kreditom, i platio bih nekom nasem provajderu, ako treba, i celu godinu unapred pretplate, samo da cena bude 50 evra i kod nas za paket koji je isti kao petZAME, i ako je to jedini nacin da oni mozda uvedu tako nesto.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa vrlo jednostavno. Oni ljudi, sto je i normalno, idu na to da imaju sto vise korisnika uz pristojne cene. E sad, kako bas ta cena? Lako. Pogledaj samo koliko te izadje fiksi telefon mesecno pa koliko jos u proseku se potrosi na mobini. I kad saberes sve to, pa mozda i dodas nesto sitno, dobijas mesecnu pretplatu za mobilni koji ti u principu zamenjuje i fiksni a koji nosas svuda sa sobom. Mislim da se niko ne bi bunio ako bi mu mesecna pretplata bila tolika, ja prvi ne bih sigurno. E sad, to sto je za njih 50e kao sto je za nas 1000din je druga stvar, tu je vec drzava krivac a o tome ne bih zaista na ovom forumu jer imam mnoooogo toga da kazem 8)
Po ovoj mojoj logici, ali ne i po logici i racunici nasih provajdera, primerena mesecna pretplata za ovakav paket bi bila negde oko (~1000din za fiksni + ~1300din za mob) ~2000-2500din. Gotovo sam 100% siguran da se fiksna telefonija ne bi ni koristila ako bi vec za ove novce imao mogucnost neogranicenog koriscenja mobilnog
To sto oni kenjaju kako ne mogu da spuste cene i kako prate trendove i trzista oko nas su price za malu decu. Nacionalni provajder pa prati stanje u okolnim zemljama, gluposti. Ako je nacionalni onda je nacionalni i gleda sto vise pogodnosti da pruzi i time spusti cene ostalih provajdera na nasem trzistu. A ovi sa strane sto su dosli neka se uklapaju kako znaju i umeju a siguran sam da bi mogli vrlo lako da isprate sve to. E to je zdrava konkurencija.

zALFex
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zALFex »

VIP(operator) MK u ponudi ima tarifni paket Vip Super Smart, koji je kao "unlimited", a ustvari korisnik dobija 1000 minuta u mrezi i 1000 ka ostalim mrezama za 2500 MKD (sa pdvom 2950).
http://www.vip.mk/cm/offer/postpaid/tar ... /index.php

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

Ljudi nemoj te nasjedati da svagdje u svijetu osim u Srbiji postoji pravi Unlimited. Evo treba samo malo detaljnije pogledati i vidjeti sto pise u detaljima za petZAME (da se ne morate muciti sa slovenskim preveo sam na Hr. ipak vam je blizi :) i divan je taj Google prevoditelj)

Priključak na petZAME paket je 12 eura i bit će naplaćena u jedan zbroj. Mjesečna pretplata od 60 EUR uključena je 1001 min. pozive, video pozive te pozive za sekretarica u mreži Si.mobil, 1001 min. Poziv svim fiksnim mrežama u Sloveniji, 1001 min. Poziv svim ostalim mobilnim mrežama u Sloveniji, 1001 SMS u Sloveniji i 100 MB prenesenih podataka u Si.mobil mrežu. Neiskorišteni minuta / SMS / MB se ne prenose u sljedeći mjesec.

Nakon što je premašila 1001 minuta / SMS-a i 100 MB preuzetih podataka je premašen naplaćuje 0,15 EUR / min / SMS i 0,0005 EUR / KB za prijenos podataka u Si.mobil mrežu, dok je računovodstvo interval 10 kB. Sve ostale usluge, podatkovne pozive i pozive u inozemstvu i usluge naplaćuju se prema važećem cjeniku. PetZAME na paket ne može biti uključen BlackBerry opcije.

Sve navedene cijene su za minutu u Sloveniji. Pretvorbe interval je 60 / 1 i znači da će pozvati kupca prve minute uplaćen u cijelosti bez obzira na trajanje poziva, minute na pozive se naplaćuje po sekundi osnovi. Cijene uključuju PDV.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ok, thanks outsider_hr, sad mi je lakse. Ne znam slovenacki, pa sam to prevideo. Znaci to ipak nije unlimited.

Azimuth, ne moramo da mozgamo. Izgleda da se ni njima ne isplati plavi unlimited, nego samo odredjena minutaza. :wink:
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Nigde taj unlimited nije zaista pravi unlimited,već neki broj minuta/sms/kb koji je generalno sasvim dovoljan da okrije sve potrebe. Da je pravi unlimited u pitanju,ljudi bi kačili fonove kao modeme na komp i ubili gomiletine Kb podataka, i to se nikako nrbi isplatilo nijednom provajderu....Prošetajte se po sajtovima raznih operatera,i gledajte tekst obeležen zvezdicama....videćete da je uvek ista caka,manje više isto ovo što je Outsider napisao.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Haha, na kraju ispade da Vip ima najbolju postpaid ponudu u evropi, jos bez potrebe da obmanjuje nazivom 'unlimited' ... Malo i ja k... Nema tu roaminga, ali paketi su moderni, cak se i razbacuju sa MB, sudeci po ovome sto smo videli iz ponude 'razvijenijih' zemalja.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Lobachewsky, evo ovako iz prve ruke: ja tih 900 mega koje imam nikako ne stizem da potrosim, a radi mail,barem 5 puta dnevno sam po koji minut na netu,facebook always on,skidanje i isprobavanje softvera,youtube....blablabla...i jedva doguram na jedno 150,200 mega... A 900 minuta je meni maltene unlimited.Poruke sam krenuo da pisem skoro stalno po 3,4 u jednoj,i jedino tako stignem do neke visoke cifre...

Za 2000 dindzi plus porezi,meni je to savrsen paket

Odgovori