GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Cooomi, definitivno ima veze za verzijom sw-a jer meni je isto tako danas u sobi u stanu uhvatio fix za 20tak sekundi. Naravno, uz a-gps podrsku. Istina, bio sam relativno blizu prozora, na nekih mozda 1,5-2m

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

E pa meni je uhvatio fix bez a-gps podrske,zato sam i napisao poruku. 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

60sec
Banned
Pridružio se: Pon, 06. Jul 2009. 00:55

Post od 60sec »

Sale_M, bez a-gps podrsek moze ako si samo pali navigaciju pre toga evo primer: Agps mi je nasao satelit da GR-autoputu za 7 sec i skinuo 60 dinara! Sada ja sam ugasio a gps i telefon mi se ugasio stavio sam ga na punjac,upalio i nasao je satelit za 7 sec bez A-gps-a jednostavno upamti poziciju koja se kessira u samom telefonu-naravno to kesirano se moze obrisati ;-) e ssada vidis sada kada bez a-gps-a nadje takodje iskesira poziciju npr sada si nasao signal ugasio tel upalio i posle 5 min opet na navigaciju naravno nadje za 20 sec ako si pre toga palio na istoj poziciji gps ili u razdanjini oko 1 km znaci komotno nalazi u hladnom startu za 20 sec u drugim slucajevima JAKO ali jako tesko :-) Da je tako odavno bi profi garmin uredji imali takve antene :-) no nemoguce je ez 2 3 min navatati signal na njima ;-) zato taksisti size malo ;-) pa batale paljenje istog,a ta sprava je inace obavezna jer tastista mora najkracim putem da vas vozi i o tome sam gps odlucuje ,dakle kada se vozite taksijem taksista je obavezan da ukuca destinaciju na Garmin uredjaju i tim putem da vas vozi,u slucaju rada na tom putu obavezan je da opravda skretanje sa destinacije ;-)

vule1001
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 15. Okt 2009. 09:40

Post od vule1001 »

instalirao sam igo8 na omniu i900 i pri pokretanju aplikacije izbacuje mi failed to open file:ui_igo8/240_400main_scheme.ui exiting application u cemu je problem

vule1001
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od vule1001 »

izgleda da na ovo niko ne zna odgovor,ali nema veze nego ako neko moze da pomogne u vezi garmina.Naime, kad pokrenem garmin stalno mi ucitava basemap a scg 2.1 nikako iako sam je prebacio kao gmapsupp.img -jel moze pomoc?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

vule1001, sto se tice IGO 8 poruka koju dobijas najverovatnije znaci da u data.zip fajlu nemas potrebnu podrsku za 240x400 rezoluciju.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Пре пар дана сам убацио Сцг 2.1 и био сам јако задовољан чињеницом да се мапа јако брзо листа и да је то осетно боље у односу на стару.У исто време чудио сам се коментарима да преглед мапе "слајдшоу" :roll:
Синоћ и данас када сам пробао да нађем пар адреса на мапи па не да је успорио преглед мапе него ми се смучи живот гледајући то ђубре! :x
Ништа враћам се на 1.9 :dry:
Мада могуће је да је проблем до реалтивно спорог процесора од 330мхз.Било би лепо када би колеге који имају процесор од 600мхз кажу коју реч. :)
Слобода или смрт

vlajko69
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 21. Jun 2009. 23:00

Post od vlajko69 »

Moze li iko da mi kaze koji se softver za GPS najbolje pokazao u Nokii 5800.Nebi bilo lose da mi ga i neko posalje na pp zajedno sa uputstvom kako da se instalira.Hvala. :oops:
Mesto za Vasu reklamu

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

vlajko69
Garmin
Потражи на нету остатак информација и потребни софтвер. :wink:
Слобода или смрт

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

vlajko69, dobro ti je rekao bestboy... a sada pogledaj PP poslao sam ti sve sto ti treba...
PS neverujem da ste banovali ovog 60s drugi put :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vule1001
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od vule1001 »

moze li garmin navigacija da radi bez basemap ali sa scg 2.1, dali je neko probao :oops:

ta mapa basemap mi nije nesto potrebna

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Cooomi »

vule1001, ja mislim da moze ali nisam probao.. a sve u svemu ne zauzima puno memorije basemap tako da nediraj.. ima 10,5 MB tako da..

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Pronašao sam zanimljiv sajt na kome možete pronaći custom vozila za Garmin (Samo se ubaci odgovarajući fajl u E:\Garmin\Vehicle)

http://www.vehiclesforgarminnuvi.com/

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

E ovo mi se svidja :D
Malo da se personalizuje, koliko toliko 8)
A izgleda da svake nedelje ubace po par komada, ako im je verovati na rec...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Phantom Lord, moram javno da te pohvalim za ovaj link,ima stvarno fenomenalnih 'vozila' za download... :) :) :)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Cooomi »

Fox, ja sam znao za taj link jos davno davno i isto mislim da sam ga stavljao na forum ali nebitno je to sada... meni licno se nesvidjaju nikakva vozila... ja sam na strelici onoj malo lepsoj :D

sen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Okt 2008. 21:16

Post od sen »

Pozdrav svima

Drug mi je nabavio samsung omnia i900 pa me zanima da li i u njega moze da sljaka garmin xt
i da li je procedura ista kao i kod nokia N96 ili treba nesta drugo.....?????

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

sen, reci drugaru da stavi iGO8, daleko je bolja opcija od Garmina kad je vec WM aparat u pitanju :wink:

sen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Okt 2008. 21:16

Post od sen »

ok hvala za info....

Izmenila Ninolina:: pročitaj pravila foruma i biće ti jasno zašto ti se pojavljuje ta poruka, a saznaćeš i to da je zabranjeno komentarisati to pravilo.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Pozdrav svima!Kako vam secini ova najnovija mapa Grmina?Nadam se daje neko bas dobro istestirao i da moze da kaze prave utiske.Vidim da bestboy nema bas lepo misljenje o ovoj mapi
Note IV N9100 dual

Zaključana tema