Visoki racuni za postpaid usluge

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Zikicamajstor
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 09. Avg 2005. 14:10

Visoki racuni za postpaid usluge

Post od Zikicamajstor »

U zadnjih dva meseca desavaju se cudne stvari (okolina Sombor-a), sa vrlo visokim racunima (15.000,00 do 100.000,00 din) kod Mobtela, a vezano je za roming i ukrajinu, a ljudi nikad nisu napustali podrucije niti bili u blizini ukrajinskih operatera. Ima li kakvih iskustava po tom pitanju u drugim sredinama.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

ima i ovde kod nas u ns cesto tel ulazi u hrvatsku vip mrezu, lek za to je u opcijama staviti rucno biranje mreze a ne automatsko. a,tako ce te izbeci menjaje mreze 8) i velike racune :D

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Inace roaming i za pre paid korisnike klepa po usima...ajde poruka je 8 din...ali pozivi zato... :ohmy: :ohmy: :shock: :wacko:

Zikicamajstor
Novajlija
Novajlija

Post od Zikicamajstor »

Bio sam na odmoru, pa nisam procitao poruke. Telefon je podesen na rucni izbor mreze i Sombor ne "granici" (primaju se samo madjarske ili hrvatske mreze) ni sa jednom ukrajinskom mrezom. Ima nekoliko slicnih slucajeva, dobijeni su listinzi sve su pozivani brojevi u ukrajini i roming!??
U mom slucaju 60 nepoznatih brojeva, a kod ostalih oko sto nepoznatih brojeva :unsure:
Mobtel se pravda da nema nikakve veze sa tim!?

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

To je totalno nebulozno... :wacko:
Jedino što mi trenutno pada na pamet je da je neko nekako klonirao dotične kartice, ali zašto su pozivani samo brojevi u Ukrajini? Mora da postoji neka zajednička stvar koja povezuje sve te brojeve... Odlazak u isti servis? Sam telefon teško da može da ima neke veze sa tim... A i da se sam broj poklapa sa nekim Ukrajinskim (u romingu), pozivni bi se razlikovao. Mislim da Mobtel tu nešto mulja, oni bi u svojim LOG listama morali da imaju kompletne podatke o tome, ali se prave blesavi... :angry:

deki45
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 23:24

Post od deki45 »

Misko,a sta ako je neko ovde(tj u Somboru)skinuo IMSI i KI sa tih kartica pa ih lepo prodao kolegama u Ukrajini.....to ti je roming na Srpski nacin.....:)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Pa, na tako nešto sam i pomislio kad sam napisao gore da im je zajednička stvar možda odlazak u isti servis... :shock:
Ili lik koji je prodao sve te kartice, ako su svežiji brojevi... :unsure:

Zikicamajstor
Novajlija
Novajlija

Post od Zikicamajstor »

SIM Kartica nikad nije "klonirana" bar sto se tice moje, a broj je direktno kupljen u Mobtelu u BG. Tako da ne bi smelo da to bude problem, potrazivao sam full listing od Mobtela na kome se vidi IMEI aparata, vreme, broj SIM kartice, celija koja je aktivna u toku poziva itd. ali takav listing nece da izdaju. :shock:
U pet minuta se pojavljujem i u ukrajinskim mrezama i u srpskim, a konstatirano je da je i aparat i SIM kartica ispravana od strane Mobtela, a zahtevaju da se menja SIM kartica, a moja krivica!??

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Svasta stvarno... :ohmy: :ohmy: a to sto nece da ti izdaju takav listing govori sve...tacnije da je njihova krivica :shock: Menjaj broj sto pre :wacko:

Zikicamajstor
Novajlija
Novajlija

Post od Zikicamajstor »

Prvo oni moraju da se prcizno izjasne, pa ce mo da menjamo i SIM karticu, a ako bude trebalo i operatera.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Naravno, pa to je stvarno preterano...ne znam kako su mogli da dozvole takav propust...Videćeš uostalom šta će ti reći na kraju... :| :unsure:

Zikicamajstor
Novajlija
Novajlija

Post od Zikicamajstor »

Na deset postavljenih pitanja nisu odgovorili precizno ni na jedno, a zanli su da odgovore ovako:

"Na osnovu navedenih konstatacija u Vasem dopisu, prvenstveno zelimo da napomenemo da Kompanija Mobtel ne posluje sa ciljem da obmanjuje svoje korisnike i izlaze ih nepotrebnim troskovima i neprijatnostima, vec da usluge koje prezentuje, pruza na najbolji moguci nacin. Bilo bi neozbiljno sa nase strane da se poigravamo stecenim poverenjem koje smo kao Kompanija gradili dugogodisnjim postojanjem i iskustvom."

"Na osnovu clana 17. Opstih uslova ugovora, od trenutka aktiviranja SIM kartice, smatra se da su svi telefonski razgovori i druge usluge koje se obavljaju preko dodeljene SIM kartice izvrseni od strane Pretplatnika ili uz njegovu saglasnost i Pretplatnik je u celosti odgovoran za ucinjene troskove i duzan je da izmiri sve obaveze nastale koriscenjem dodeljene SIM kartice."

E, pa ljudi Vi sami procenite sta je tu ozbiljno, a sta ne i da li ovako odgovara ozbiljna kompanija!

Sto se tice racuna nisam platio niti cu ga platiti ali sam pokrenuo krivicnu prijavu u SUP-u i sad cekam njihovu tuzbu kako ja tako i ostali ljudi koji su dobili ovakove racune. Zato je dobro da nas se sto vise spoji koji smo prosli ovako, mada su neki nazalost platili racune, pa cak digli i kredite da
ih plate i svi treba da uloze krivicne prijave SUPU za privredni kriminal.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Ma da, to je stvarno pljačka, ovo što su ti napisali je da te odkače na finjaka i još da im platiš račun, stvarno sramota!!! :angry: Dobro je što ste podneli krivične prijave, i treba to da izgurate na čistac :x

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Ne mogu da verujem... :o

Ovo je dobra priča za novine, da ode malo u javnost. Ko zna koliko ima sličnih slučajeva. :uhuh:
U pet minuta se pojavljujem i u ukrajinskim mrezama i u srpskim
To će biti moguće kad se Srbija i Ukrajina budu graničile... a ti budeš superheroj "Munja"! :lol:

Strašno. Umesto da i njima (Mobtelu) to bude čudno i da vide u čemu je problem, oni uredno ispostave račun i trljaju ruke. Neka ste podneli prijavu, i treba! :angry:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Moj cale ima biznis paket (063) u kome dolazi i 60 poruka besplatno ponavljam besplatno!!!!!
i tako ti jednog dana ja uzmem mobilni i sada cu ja saljnem koju porukicu (na nase mreze) kad obrni okreni i tu mi prodje citavo poslepodne i vece u dopisivanju!!!
kad ono na kraju meseca stize racun astronomskih (za mene i mog tatu ) 10.000 din i pise da su sve poruke naplacene, da nijedna nije bila besplatna i povrh svega nisu napisali ni koliko je poruka poslato.
tata uzme i napise im dopis da obrazloze u potpunosti visinu racuna i broj poruka a njihov odgovor je bio ili plati ili gasimo!!!! :x :x :x :x :x :x :x
i tako je on morao da plati jer mu je to mob za posao!!!!
a ja sam dobio hirusko odstranjivanje od njegovog mobilnog telefona!!!! (bedak)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Ej Miskoni, to ti je super ideja za tv...neka zovu B92, oni su uvek željni takvih senzacija...a verujem da bi to ubrzalo rešenje problema... :wink: :roll:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Moj cale ima biznis paket (063) u kome dolazi i 60 poruka besplatno ponavljam besplatno!!!!!
i tako ti jednog dana ja uzmem mobilni i sada cu ja saljnem koju porukicu (na nase mreze) kad obrni okreni i tu mi prodje citavo poslepodne i vece u dopisivanju!!!
kad ono na kraju meseca stize racun astronomskih (za mene i mog tatu ) 10.000 din i pise da su sve poruke naplacene, da nijedna nije bila besplatna i povrh svega nisu napisali ni koliko je poruka poslato.
tata uzme i napise im dopis da obrazloze u potpunosti visinu racuna i broj poruka a njihov odgovor je bio ili plati ili gasimo!!!!
i tako je on morao da plati jer mu je to mob za posao!!!!
a ja sam dobio hirusko odstranjivanje od njegovog mobilnog telefona!!!! (bedak)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Ma da, mnogo su bezobrazni...znam takvih slučajeva koliko hoćeš...to je stvarno sramota za kompaniju kao što je mobtel!!!! Znam i po mojim roditeljima koji su u početku bili na post paid-u, i zbog velikih računa prebace se na pri-paid, i razlika je bila velika i ako su oni i dalje razgovarali istim intenzitetom. To ipak nešto govori, zar ne? :angry:

Zikicamajstor
Novajlija
Novajlija

Post od Zikicamajstor »

Navodno u danasnjem Blicu se pojavio clanak na tu temu iz Sombora, mada mislim da je malo preuranio, trebalo je da jos malo saceka da policija odradi dio posla.
Ima nesto o tome komentara i na http://www.elitesecurity.org/tema/130113/0, gde smo razmenjivali misljenja.
Svakako se moramo povezati i stati tome na kraj. :)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Pročitao sam poruke sa ES foruma, potpuno su u pravu ljudi, ne treba im platiti ni dinara, čak šta više, treba naplatiti odštetu za pretrpljeni duševni bol i maltretiranje!

Šalu na stranu, pitanje je kako su ti likovi došli do vaših IMSI brojeva. Da li je neko iz Telekoma ili Mobtela to uredno prodao, ili im je neko uleteo u bazu i pokupio ko zna šta još. Svaki operater ima svoj generator brojeva, moguće je i da je on dospeo u nečije ruke. U svakom slučaju, bilo bi lepo da nas obaveštavaš kako se razvijaju stvari...

Odgovori