Visoki racuni za postpaid usluge
-
- Novajlija
- Pridružio se: Uto, 09. Avg 2005. 14:10
Visoki racuni za postpaid usluge
U zadnjih dva meseca desavaju se cudne stvari (okolina Sombor-a), sa vrlo visokim racunima (15.000,00 do 100.000,00 din) kod Mobtela, a vezano je za roming i ukrajinu, a ljudi nikad nisu napustali podrucije niti bili u blizini ukrajinskih operatera. Ima li kakvih iskustava po tom pitanju u drugim sredinama.
-
- Novajlija
Bio sam na odmoru, pa nisam procitao poruke. Telefon je podesen na rucni izbor mreze i Sombor ne "granici" (primaju se samo madjarske ili hrvatske mreze) ni sa jednom ukrajinskom mrezom. Ima nekoliko slicnih slucajeva, dobijeni su listinzi sve su pozivani brojevi u ukrajini i roming!??
U mom slucaju 60 nepoznatih brojeva, a kod ostalih oko sto nepoznatih brojeva
Mobtel se pravda da nema nikakve veze sa tim!?
U mom slucaju 60 nepoznatih brojeva, a kod ostalih oko sto nepoznatih brojeva

Mobtel se pravda da nema nikakve veze sa tim!?
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
To je totalno nebulozno...
Jedino što mi trenutno pada na pamet je da je neko nekako klonirao dotične kartice, ali zašto su pozivani samo brojevi u Ukrajini? Mora da postoji neka zajednička stvar koja povezuje sve te brojeve... Odlazak u isti servis? Sam telefon teško da može da ima neke veze sa tim... A i da se sam broj poklapa sa nekim Ukrajinskim (u romingu), pozivni bi se razlikovao. Mislim da Mobtel tu nešto mulja, oni bi u svojim LOG listama morali da imaju kompletne podatke o tome, ali se prave blesavi...

Jedino što mi trenutno pada na pamet je da je neko nekako klonirao dotične kartice, ali zašto su pozivani samo brojevi u Ukrajini? Mora da postoji neka zajednička stvar koja povezuje sve te brojeve... Odlazak u isti servis? Sam telefon teško da može da ima neke veze sa tim... A i da se sam broj poklapa sa nekim Ukrajinskim (u romingu), pozivni bi se razlikovao. Mislim da Mobtel tu nešto mulja, oni bi u svojim LOG listama morali da imaju kompletne podatke o tome, ali se prave blesavi...

● PRAVILA FORUMA ●
- Miškoni
- Administrator
Pa, na tako nešto sam i pomislio kad sam napisao gore da im je zajednička stvar možda odlazak u isti servis...
Ili lik koji je prodao sve te kartice, ako su svežiji brojevi...

Ili lik koji je prodao sve te kartice, ako su svežiji brojevi...

● PRAVILA FORUMA ●
-
- Novajlija
SIM Kartica nikad nije "klonirana" bar sto se tice moje, a broj je direktno kupljen u Mobtelu u BG. Tako da ne bi smelo da to bude problem, potrazivao sam full listing od Mobtela na kome se vidi IMEI aparata, vreme, broj SIM kartice, celija koja je aktivna u toku poziva itd. ali takav listing nece da izdaju.
U pet minuta se pojavljujem i u ukrajinskim mrezama i u srpskim, a konstatirano je da je i aparat i SIM kartica ispravana od strane Mobtela, a zahtevaju da se menja SIM kartica, a moja krivica!??

U pet minuta se pojavljujem i u ukrajinskim mrezama i u srpskim, a konstatirano je da je i aparat i SIM kartica ispravana od strane Mobtela, a zahtevaju da se menja SIM kartica, a moja krivica!??
-
- Novajlija
-
- Novajlija
Na deset postavljenih pitanja nisu odgovorili precizno ni na jedno, a zanli su da odgovore ovako:
"Na osnovu navedenih konstatacija u Vasem dopisu, prvenstveno zelimo da napomenemo da Kompanija Mobtel ne posluje sa ciljem da obmanjuje svoje korisnike i izlaze ih nepotrebnim troskovima i neprijatnostima, vec da usluge koje prezentuje, pruza na najbolji moguci nacin. Bilo bi neozbiljno sa nase strane da se poigravamo stecenim poverenjem koje smo kao Kompanija gradili dugogodisnjim postojanjem i iskustvom."
"Na osnovu clana 17. Opstih uslova ugovora, od trenutka aktiviranja SIM kartice, smatra se da su svi telefonski razgovori i druge usluge koje se obavljaju preko dodeljene SIM kartice izvrseni od strane Pretplatnika ili uz njegovu saglasnost i Pretplatnik je u celosti odgovoran za ucinjene troskove i duzan je da izmiri sve obaveze nastale koriscenjem dodeljene SIM kartice."
E, pa ljudi Vi sami procenite sta je tu ozbiljno, a sta ne i da li ovako odgovara ozbiljna kompanija!
Sto se tice racuna nisam platio niti cu ga platiti ali sam pokrenuo krivicnu prijavu u SUP-u i sad cekam njihovu tuzbu kako ja tako i ostali ljudi koji su dobili ovakove racune. Zato je dobro da nas se sto vise spoji koji smo prosli ovako, mada su neki nazalost platili racune, pa cak digli i kredite da
ih plate i svi treba da uloze krivicne prijave SUPU za privredni kriminal.
"Na osnovu navedenih konstatacija u Vasem dopisu, prvenstveno zelimo da napomenemo da Kompanija Mobtel ne posluje sa ciljem da obmanjuje svoje korisnike i izlaze ih nepotrebnim troskovima i neprijatnostima, vec da usluge koje prezentuje, pruza na najbolji moguci nacin. Bilo bi neozbiljno sa nase strane da se poigravamo stecenim poverenjem koje smo kao Kompanija gradili dugogodisnjim postojanjem i iskustvom."
"Na osnovu clana 17. Opstih uslova ugovora, od trenutka aktiviranja SIM kartice, smatra se da su svi telefonski razgovori i druge usluge koje se obavljaju preko dodeljene SIM kartice izvrseni od strane Pretplatnika ili uz njegovu saglasnost i Pretplatnik je u celosti odgovoran za ucinjene troskove i duzan je da izmiri sve obaveze nastale koriscenjem dodeljene SIM kartice."
E, pa ljudi Vi sami procenite sta je tu ozbiljno, a sta ne i da li ovako odgovara ozbiljna kompanija!
Sto se tice racuna nisam platio niti cu ga platiti ali sam pokrenuo krivicnu prijavu u SUP-u i sad cekam njihovu tuzbu kako ja tako i ostali ljudi koji su dobili ovakove racune. Zato je dobro da nas se sto vise spoji koji smo prosli ovako, mada su neki nazalost platili racune, pa cak digli i kredite da
ih plate i svi treba da uloze krivicne prijave SUPU za privredni kriminal.
- Miškoni
- Administrator
Ne mogu da verujem...
Ovo je dobra priča za novine, da ode malo u javnost. Ko zna koliko ima sličnih slučajeva.
Strašno. Umesto da i njima (Mobtelu) to bude čudno i da vide u čemu je problem, oni uredno ispostave račun i trljaju ruke. Neka ste podneli prijavu, i treba!

Ovo je dobra priča za novine, da ode malo u javnost. Ko zna koliko ima sličnih slučajeva.

To će biti moguće kad se Srbija i Ukrajina budu graničile... a ti budeš superheroj "Munja"!U pet minuta se pojavljujem i u ukrajinskim mrezama i u srpskim

Strašno. Umesto da i njima (Mobtelu) to bude čudno i da vide u čemu je problem, oni uredno ispostave račun i trljaju ruke. Neka ste podneli prijavu, i treba!

● PRAVILA FORUMA ●
Moj cale ima biznis paket (063) u kome dolazi i 60 poruka besplatno ponavljam besplatno!!!!!
i tako ti jednog dana ja uzmem mobilni i sada cu ja saljnem koju porukicu (na nase mreze) kad obrni okreni i tu mi prodje citavo poslepodne i vece u dopisivanju!!!
kad ono na kraju meseca stize racun astronomskih (za mene i mog tatu ) 10.000 din i pise da su sve poruke naplacene, da nijedna nije bila besplatna i povrh svega nisu napisali ni koliko je poruka poslato.
tata uzme i napise im dopis da obrazloze u potpunosti visinu racuna i broj poruka a njihov odgovor je bio ili plati ili gasimo!!!!
i tako je on morao da plati jer mu je to mob za posao!!!!
a ja sam dobio hirusko odstranjivanje od njegovog mobilnog telefona!!!! (bedak)
i tako ti jednog dana ja uzmem mobilni i sada cu ja saljnem koju porukicu (na nase mreze) kad obrni okreni i tu mi prodje citavo poslepodne i vece u dopisivanju!!!
kad ono na kraju meseca stize racun astronomskih (za mene i mog tatu ) 10.000 din i pise da su sve poruke naplacene, da nijedna nije bila besplatna i povrh svega nisu napisali ni koliko je poruka poslato.
tata uzme i napise im dopis da obrazloze u potpunosti visinu racuna i broj poruka a njihov odgovor je bio ili plati ili gasimo!!!!

● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
Moj cale ima biznis paket (063) u kome dolazi i 60 poruka besplatno ponavljam besplatno!!!!!
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07
Ma da, mnogo su bezobrazni...znam takvih slučajeva koliko hoćeš...to je stvarno sramota za kompaniju kao što je mobtel!!!! Znam i po mojim roditeljima koji su u početku bili na post paid-u, i zbog velikih računa prebace se na pri-paid, i razlika je bila velika i ako su oni i dalje razgovarali istim intenzitetom. To ipak nešto govori, zar ne? 

-
- Novajlija
Navodno u danasnjem Blicu se pojavio clanak na tu temu iz Sombora, mada mislim da je malo preuranio, trebalo je da jos malo saceka da policija odradi dio posla.
Ima nesto o tome komentara i na http://www.elitesecurity.org/tema/130113/0, gde smo razmenjivali misljenja.
Svakako se moramo povezati i stati tome na kraj.
Ima nesto o tome komentara i na http://www.elitesecurity.org/tema/130113/0, gde smo razmenjivali misljenja.
Svakako se moramo povezati i stati tome na kraj.

- Miškoni
- Administrator
Pročitao sam poruke sa ES foruma, potpuno su u pravu ljudi, ne treba im platiti ni dinara, čak šta više, treba naplatiti odštetu za pretrpljeni duševni bol i maltretiranje!
Šalu na stranu, pitanje je kako su ti likovi došli do vaših IMSI brojeva. Da li je neko iz Telekoma ili Mobtela to uredno prodao, ili im je neko uleteo u bazu i pokupio ko zna šta još. Svaki operater ima svoj generator brojeva, moguće je i da je on dospeo u nečije ruke. U svakom slučaju, bilo bi lepo da nas obaveštavaš kako se razvijaju stvari...
Šalu na stranu, pitanje je kako su ti likovi došli do vaših IMSI brojeva. Da li je neko iz Telekoma ili Mobtela to uredno prodao, ili im je neko uleteo u bazu i pokupio ko zna šta još. Svaki operater ima svoj generator brojeva, moguće je i da je on dospeo u nečije ruke. U svakom slučaju, bilo bi lepo da nas obaveštavaš kako se razvijaju stvari...
● PRAVILA FORUMA ●