Nokia N900

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Stigao je "sw update" -> KLIK

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
:: Lumia 1020

Post od Kopte3 Again »

Drugi update. Fw PR 1.1 se moze skinuti od danas.
Telefon je kao sto znate brz, ali sa ovim novim fw-om ja mogu da kazem da osecam da je primetno brzi. Zaista fenomalno.
I'd explain it to you, but your brain would explode.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Evo ovako posto vidim da mnogi dece da se izjasne ja cu!!! telefon je IZUZETAN BRZ,stabilan Os mnogo mnogo drugaciji od symbiana,ekran MNOGO bolje osetljiv nego na n97 itd znaci VRH fasciniran sam brzinom OS ali ljudi FASCINIRAN mnogo dobar i kvalitetan urejdaj,ekran izuzetnog prikaza,telefon jeste kabast za dzep ali sta je tu je navigacija mogu samo da zamislim kakva je na ovom ekranu telefon je VRH zaista fascinatan uredjaj brz kao bomba,mnogo MNOGO napredniji od n97 itd... odlican udejaj ODLICAN! Slike za 10 min!

Ko zeli neka pita sta god zeli u vezi njega :

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Navigacija je u teoriji super zbog ekrana, ali trenutno je ni u kakvom obliku nema za nasu zemlju.
Nadam se da ce komercijalne aplikacije za navigaciju da se pojave sto pre..

Za sada najprimetniji bug koji ima telefon je to sto kinetic scrolling ima veoma nizak frame rate. Hardver jasno nije nikakav problem, ali izgleda da je kod lose napisan. Uglavnom osim kod browser-a i skrolovanja internet stranica, sve je manje vise neprirodno zbog stalnog "seckanja".
Pogotovo Photos aplikacija. Pored nje tu su i Contacts, skrolovanje u otvorenom dijalogu za IM/SMS itd.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Kopte3 Again, vidis ja nisam primetio to seckanje ovde se sve odvijalo apsolutno savrseno kod kinetickog skrolovanja zato sam i fasciniran sve radi sjajno i bez zastajkivanja :-) VRH!

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Polako, procicete hajp za par dana pa ces poceti da uocavas neke sitnice. Nista nije savrseno, ali daleko da je ovo los proizvod. Naprotiv, odlican je, samo treba biti realan i ne dozvoliti da subjektivan osecaj iskrivi sliku, tj uvideti i mane.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Kopte3 Again, ne znam ja sam fasciniran pogotovao kada gasim app kako odradi onaj efekat,smara me samo podesavanje teme koje traje dugo jedno 10,15 sec ali ok... tel je VRH kamera nije nesto odmah da kazem ali daleko od toga da je losa ali losija je nego na n97 npr... ne znam zasto! i da bat je losa strana :-D Jako brzo je gutao bateriju :-DDDD

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Fotke su iste kao kod N97, ne znam o cemu pricas. Inace imas 2 update-a. Prvi je PR 1.01 pa onda PR1.1. Moras prvo jedan pa drugi. U pocetku ce ti trositi vise baterije, kasnije ce performanse da se poboljsaju, tako je vecini. A menjanje teme nije bas mali posao, tako da je normalno da se saceka, probaj na kompu da promenis temu pa ces videti da za tako nesto nema trenutne promene..

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Kopte3 Again, na windows sedam mi menja u sekundi jeste da imam zverinu ali odma promeni ;-) ne cekam ni sec.... sto se tice kamere kako ista kada se javlja veci sum brate?? :-) mada ja sam se pomirio da je kamera krs pa sta je tu je :-) nikada to nece biti dobro bez xenona ;-)

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Xenon nema nikakve veze sa senzorom i optikom.
Ne mozes da ocekujes da se sve desava u trenutku, neke stvari ipak moraju da se ucitaju, i to nema veze sa jacinom procesora, vise sa tim da to mora da se dohvati iz memorije.

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

je su li sta poradili na frejmazi za video snimanju sa ovim novim sw-om,mnogo je seckao kada sam imao tel jedva 21 ,22 f je izvlacio a nekada i manje od 21 :x
Vec 25 bi bilo ok kao sto je navedeno u specifikaciji a o 30 i da ne pricam,mada kada bi ispostovali receno to bi bilo suprer! :dry:
>> N7100 <<

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Kopte3 Again, ne znam slike imaju dosta suma i po meni su malo losije,a sto se xenona tice po meni je minus jer daleko losije slika od 6220 npr i danju i nocu... ali sta je tu je tel je inzvaredan i sve pohvale ;-)

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Telefon nije orijentisan ka fotografiji nego kao internetu i mobilnom kompjuteru, ne znam zasto te cudi nedostatak Xenon-a. Uostalom mene cudi da se iko bavi kvalitetom fotografija sa telefona, kada najobicniji digitalac "sije uzduz i popreko" svaki telefon.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

pa i nije bas da sije svaki telefon digitalac ;-)

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Sije, iz prostog razloga. Velicina senzora i optika. Ne mogu oni uopste da se porede... Ali dobro, to uostalom i nije bitno sada.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Kopte3 Again, pa dobro ali ja kazem ne sije testirano je da ipak nema razlike cmos napreduje npr 6220 brije digitalce koji su oko 10 15 k dinara 5,6 mpx ;-)

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

"obicni" digitalci kostaju oko 6-7000 i maju 10 mpx (znam da nisu bitni :) ) , za 15.000 ima vec ozbiljan aparat da se kupi.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Zligor, sve jedno lepse slika telefon od tih 10 mpx koji imaju ocajan AF ;-) koji bi mi nikon preporucio samo da nije onaj profi dao bi do 30000 dinara za aparat pixeli su nebitni samo da je azdaja ako se razumes u to :-) :-) i dosta sa offom ;-)

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

Android 1.6 on Nokia N900

Today we can see a video where we can see a Nokia N900 with a dual-booting, Maemo 5 and Android 1.6. Still in development, because, as says its author, still have problems with the screen, keyboard, and some things.
According to its author “its more proof of concept, but its real and it could be spectacular” and has great reason.

Where is the limit of Nokia N900?.

izvor: http://www.nokian900applications.com/an ... okia-n900/

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 23. Jan 2010. 20:43

Post od glume »

Windows 98 na n900, buuuuuaaa! :o
http://www.nokian900applications.com/no ... indows-98/

sjajno :)

Odgovori