Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Definitivno se N97 do sada pokazala kao najveci promasaj! Ne mogu da se setim da li je Nokia ikada ovako promasila model!? Katastrofa!
Kazem ti druze u oglase po nizoj ceni i cao zdra`o! ;)
Sta ti vredi da drugi zevaju kada vide fon kada ti nije funkcionalan? Mozda zevaju, jer je krdzavo napravljen? :)

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Mirko BGD, Pa kad vec "zevaju" i svidja im se ti im ga lepo ponudi po povoljnoj ceni i resi se bede. :wink:
Inace takodje pratim ovu temu i zaista je stvarno jadno sta je Nokia servirala kao svoj vodeci model.
Mislim da vise zaista nema smisla uzimati bilo koji uredjaj odmah po izlasku jer je postala tradicija da prave svoje kupce nekim beta testerima i onda svoje softvere i njihove bagove resavaju i unaprejuju u hodu.
Ponekad pomislim kako ne vredi vise ona krilatica "kupac na prvom mestu".
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Koliko se moze dobiti sada za n97? Imam alfa copy garanciju itd sve u fullu:-):-D mislim da mu je vreme:-D vracam se na 6110:-D zivele 90 te:-D

Radonja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 29. Dec 2006. 01:10

Post od Radonja »

Dok nijesam kupio tel citao sam postove i mislio da se ova ninolina folira (da ne kazem laze :) ) jedino kao njoj sve u redu.
medjutim sad kad imam tel i citam ovo pomislim da ga niko od vas nema i da ste samo ljubomorni :D

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Radonja, kamo lepe srece da ga niko od nas nema i da smo svi zavidini :D

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Radonja, pogledaj slike ;-) mogu i sada da ti ga slikam ako zelis ;-) videces prvih 2 3 ned je bio OK mada me je opet nerviralo par stvari uzmi i vidi test koji sam napisao ovde ;-)

Edit da dodam da sam telefon kupio LEGALNO u Alfa copy ju znaci uzas dao dam vise para misleci da sam siguran,ortak im dao svoj tel 6700 na servis vracaju mu sa pokrivljenim poklopcem...SLJAMOVI!!!!! Nikad vise legalan telefon,makar necu imati "GARANCIJU" na koju takodje ne mogu da se oslonim i treba da se tresem dal u dobiti ne ostecen uredjaj... Uzasavajuce stvari :shock: :shock: :shock: od danas cu samo na crno da kupujem telefone,boli me k za drzavu i za njen Jeb PDV ima sve na crno sto mogu na crno da kupim i da kupujem,svi ce reci a garancija... pa zabole me makar necu da mislim dal ce mi ostetiti telefon dal ce taj telefon biti isti kada mi se vrati,ovako dam proverenom coveku i CAO...garancija mi vise ne treba... a da doddam ovo je nervoza bas zbog KRSINE n97 za koju sam dao dosta para i sada mi se to vraca PROBLEMIMA,ovaj telefon definitivno ima problem,i to je amin,mozda rese sa novim SW Ne znam niti zelim da cekam taj trenutak,zelim sto pre krsa da se resim inace cu ga razbiti ako me opet zezne... Ako budem imao slicne probleme sa n900 ja bataljujem nokiju 90%

miljan_vb
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 24. Jan 2010. 18:17

Post od miljan_vb »

Kazu da je isto nestabilna.Licno nemam iskustva.Plus sto nemas aplikacije jos za nju..................Jedini tel u visoj klasi Nokia firme je e72 i to potpisujem.Ja uskoro menjam n97 za njega. :)

leki_bgd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 24. Nov 2009. 16:19
Kontakt:

Post od leki_bgd »

ja stvarno ne znam sta se desava sa vasim telefonima..desi se i meni da nesto zabaguje i slicno..al dobro to je normalno za svaki telefon..al to da vam prekida dok pricate i ne znam sta jos..hvala bogu nikad..i slazem se sa onim deckom gore sto je rekao da maska pozadi izgleda jeftino..to mi je jedina zamerka za telefon..i sto je mogao da bude malo brzi..eto to je to :))

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

leki_bgd, pitaj sagovornike kako te cuju meni je 90% ljudi reklo jeli bre sta to prekida? ? !?!? :shock:

Edit evo novih problema : Jutros na hladnoci nije hteo da mi radi touch,kada sam dosao kuci telefon je samo poceo da se pali i gasi :-( :shock: :shock: :shock: a sada je ok stabilizovao se.... Eeeee moja nokio!!!!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Evo novosti u vezi novog FW, ako nekog interesuje... Stize uskoro, tj. 1. februara... :)
Looks like new date for this firmware is due to Feb 1st.
Via: http://discussions.europe.nokia.com/dis ... 217#M68217

Dear updaters

Nokia N97 software update 2.1
The Nokia N97 software update release 2.1 will be available through the Nokia Software Updater on Monday 1 February. The software version number will be 21.0.045 (RM-505) or 21.2.045 (RM-507) depending on your region, and should be available by 08:00 GMT. The release for N97 China 2G (RM-506) will follow shortly. This 2.1 release offers additional improvements to the 2.0 release made last year.

Software availability
As usual, we will published standard non-customised versions of the software, with country (SIM-free) and operator versions following over the next few days and weeks. The Nokia N97 (and several other devices) can check automatically for new software. Go to Menu > Applications > SW Update and enable automatic checking. MyNokia members will also receive an SMS stating "new software is available" as the deployment progresses. To register, go to Menu > Applications > My Nokia > Sign up or visit www.nokia.com/mynokia.

Using your PC to update
Initially, this software update is only available through the Nokia Software Updater. Due to wealth of new content available in this release, the over-the-air "FOTA" packages are larger than normal (around 17MB) and to allow for sufficient testing, delivery will be slightly delayed.

Backups before updating your Nokia N97 are not essential, but to help you get the most from your new software, we recommend that you sync your device or make a backup excluding settings before updating. After the update, reset your device by keying *#7370# and enter your lock code (default = 12345). Then you can resync your device and restore your backup. Finally, visit Ovi Store to download the latest versions of your favourite applications.

What's new
The software contains many fixes and improvements on the earlier releases including:
    * Improved call reliability
    * Smooth touch screen scrolling
    * Browser improvements
    * Music player improvements
    * Improved image and video stability

Warm regards,
The Nokia Software Update team
A ima i jos dobrih vesti... :D Uspeli su da nadju nacin da se prave "kuvani" ROMovi i za nove do sada "nehackive" verzije firmwarea na Nokiji... Jos se ceka konacna provera i pakovanje odgovarajucih alata i time se doslo do boljih rezultata od samog hackovanja... Nadam se da ce ovo biti potvrdjeno, jer ce to biti gotovo "revolucija" za Symbian na Nokiji, jer, info za one koji ne znaju, do sada nije bilo moguce ubacivati kuvane ROMove... Tako da, bicete obavesteni o eventualnoj potvrdi ovoga sto sam napisala... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

miljan_vb
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 24. Jan 2010. 18:17

Post od miljan_vb »

* Improved call reliability
* Improved image and video stability
Ova dva problema ako rese,n97 je konacno telefon.

leki_bgd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od leki_bgd »

nisam toliki znalac o telefonima..tako da mi molim te..pojasni sta si htela da kazes za te kuvane romove i ostala cudesa.. :))

peram
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 27. Jan 2010. 14:32

Post od peram »

Dakle, resio sam se svoje N97=dmice! Prodata i gotovo! Nema je vise! Vratio sam se na stari E90 koji sam zaturio nekuda. Joj sto je spooooorrrr!
E sta sada kupiti?! Win telefoni NE! Ostaje mi iPhone ili ne sto sa Android platformom. Nudi mi se N900 made in Korea! Zar ih nema finske proizvodnje?! Ima li neko dobar predlog za sledeci moj fon? Ah da, ne kupujem vise u prodavnici! Ma za nekoliko meseci sam pukao lepe pare kada sam prodao N97! Dakle na crnjaka! Nacicu valjda nesto.
Pozzzz

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

leki_bgd, to bi, uprošćeno rečeno, značilo da ćemo moći sami da menjamo FW i da u njega ubacimo neka poboljšanja, kao na primer: efekte, hack, da menjamo preinstalirane programe, poboljšamo kameru, personalizujemo tel do, trenutno, ne vidjenih razmera :) Toliko će toga biti moguće da ne mogu sad svega da se setim :) Moći ćeš, ukoliko se razumeš u to, i sam da praviš ROM po svom ukusu, ili da skidaš sa neta i ubaciš u tel, ROMove koje su drugi napravili, a tebi odgovaraju :) Kuvani ROM je, ustvari, Firmware koji si izmenio prema stojim potrebama i željama :) To je do sada bilo moguće na gotovo svim drugim OSovima, osim na Symbianu na Nokiji, jer na Symbianu na Samsungu to i sada možeš da uradiš :)

peram, postoji odeljak "Poredjenje modela" gde možeš da tražiš savete o izboru telefona pa tamo postavi svoja pitanja :) Ovo je i dalje tema samo o N97ici :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

leki_bgd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od leki_bgd »

Ninolina, hvala puno..u svakom slucaju to je neki ogroman napredak u pitanju..jos samo da sve to naucim da radim i na konju sam..:))

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Ninolina, sacekacu update ako ne bude kao sto je napisano ode ova kanda u nepovrat ne treba mi kanturina od uredjaja koja ja placena 560e no nebitno! :uhuh: :uhuh:

Wisost
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 29. Okt 2009. 00:25

Post od Wisost »

"Improved call reliability" ne znam na šta tačno misle??? Pa pozivi rade odlično, kao i na svim telefonima unazad 10 godina koje sam imao :P

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Wisost, hahhaha da ,da jos da rade.... UZAS!!!!!!! :uhuh: :uhuh:

samo mi nije jasno kako su uspeli softverski da srede pouznanost poziva,ja mislim da je to vise do antene,i nadam se da nece prekidati kao sto sada prekida... Sagovornici vec lude... i bez problema kazu jel ti zoves sa nekog muzejskog telefona kada konstantno samo pozivi od tebe prekidaju....

leki_bgd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od leki_bgd »

izasao je novi fw..neki imaju probleme..a nekima je super..koliko vidim na nokiinom forumu..tako da cu sacekati jos malo..da se sve slegne..:))

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

U vezi novog fw-a.
Installation

1. Back up your data to memory card, using the tool in File manager on your N97.

2. Install v21 via Nokia Software Update on a Windows PC. Over-the-air updates to v21 will be available 'shortly'.

3. All your data *should* be maintained, but I'd strongly recommend doing a hard reset afterwards anyway, i.e. *#7370# from the homescreen dialler.

4. Restore your data (but not settings) from your memory card, again in File manager.

5. Set up any email/Internet/Bluetooth settings/pairings as needed.

What's new

The software contains many fixes and improvements on the earlier releases including:
More free RAM after booting

Improved call reliability

Smooth touchscreen scrolling

Browser improvements (among other changes, the toolbar stays out of the way more)

Music player improvements

Cleaner default (black) theme

Improved image and video stability

Notes
After a hard reset, there's now 53MB free on disk C:

After removing the Facebook and AccuWeather homescreen widgets, the N97 now boots up with around 59MB of RAM free

Disappointingly, Ovi Maps 3.3 (free) isn't in the firmware, though of course, it's an easy add-on from 'Software update' on the device, from maps.nokia.com or from the Ovi Store.

Odgovori