Koji je najbolji telefon za korišćenje GPS-a?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
safetgicic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 26. Feb 2010. 09:40

Koji je najbolji telefon za korišćenje GPS-a?

Post od safetgicic »

Koji je najbolji telefon za korišćenje GPS-a, navigacija na putevima i u prirodi. Planiram kupovinu boljeg telefona: obavezan kvalitetan GPS sa mogućnošću instaliranja kvalitetnog GPS programa za navigaciju na putevima i u prirodi, obavezan wireless, fm prijemnik, kamera srednjeg kvaliteta, solidna memorija, poželjno svetlo (baterijska lampa) itd...

Svaki savet mi je jako koristan.

ByTheWay, šta je to GPS modul? Čitao sam na ovom forumu o tome, ali renije nisam čuo za to, a i dalje mi nije jasnio šta se tačno podrazumeva pod istim.

Unapred zahvalan.
Pozdrav.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

tebi bi najvise odgovaro neki htc sa windows platformom,recimo htc titn2 ili polaris,a od drugih telefona mozda neka nokia,n82 ili n95 8g ;)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Modeli koji bi ti odgovarali su Nokia E72, N95 8GB (N82 ne, jer ima Xenon i nema mogucnosti da ga iskoristis kao bateriju), E71, Sony Ericsson X2, HTC HD2, Samsung B7610 OmniaPRO.
GPS modul se uparuje sa telefonima (preko BT) koji nemaju ugradjen GPS, a to se radi da bi i ti telefoni mogli koristiti navigaciju.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Sve ovo što su ostali članovi nabrojali (N95 8gb, e72...) s tim što bih dodao 6220 i po meni najbolji za navigacijua 5800 NE ili 5800XM
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

znemanja, 6220c ne odgovara jer nema wifi. ;)
safetgicic napisao:obavezan wireless

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

safetgicic, u nekoj srednjoj klasi 5800. kamera je solidna, iam wireless, fm, gps i veliki touch ekran. Za neke vece pare Omnia HD ili neki WM. Sve u svemu za kvalitetnu navigaciju samo touch telefoni.

safetgicic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od safetgicic »

Drušvo, hvala puno.

A šta je sa Nokia 6710 Navigator? Navodno je specijalizovan za navigaciju, a ni ostale karakteristike mu nisu loše?

Pozdrav.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

safetgicic, nije los telefon, ali opet ti kazem ako ti je navigacija stvar broj jedan na telefonu uzmi touch telefon, a ako nije uzmi n82 jer je najkompletniji telefon na trzistu.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

jerkann, ali on nema baterijsku lamu(ili led blic koji moze da svetli)....
safetgicic, 6710 navigator je ponajvise dobio taj prefiks zbog toga sto uz njega ide oprem za auto i jos neke dzidza-bidze (nista preterano znacajno),sto se tice njegovih navigacijskih sposobnosti on je isti kao bilo koji drugi symbian telefon....moj predlog bi bio n86 8mpx....
D500&E71

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E opet ja da se razlikujem od mase. Sve sto nije WinMob ili iPhoneOS zaobidji. (Za Android ne znam kako stoji sa programima za navigaciju te ga i ne spominjem, jer Android scenu ne pratim) Odgovorno tvrdim da je IGO najbolji program za navigaciju, i ako ti je to najvaznije onda su ova 2 operativna sistema tvoj jedini izbor. Znachi Nokiu zaobidji u sirokom luku. Garmin ne moze da prismrdi IGO-u. Sad znam da ce tu da nastane velika polemika, ali sab me gabri, ja sam dosta toga isprobao da bih znao sta mi je dobro a sta ne.
Samim ovim, izbor telefona ti se suzava. Meni navigacija na iPhonetu izgleda vrlo lepo, ali je najlepshi IGO bio na HTC HD (od onoga sto sam do sada imao prilike da vidim). Na HD mi se dodushe ne svidja sto malo kochi (nema aparat snage za ovako nesto), ali je definitivno najlepshe doterano. NA Apple-ovom chedu fino radi, ne kochi, i prilicno je tacno. Jedini problem, moraces malo da se bakces dok ubacis to sto ti treba.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

iPhone je мултипрактик.
Осим фантастичне камере, заштићених права и надасве функционалног бт-а постоји могућност упошљавања истог у кухињи и чишћењу купатила. :P ;)
Само да подсетим да Ndrive користи сontrast мапе које су основ успеха IGO-а. 8)
Слобода или смрт

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

safetgicic, 5800XM zadovoljava sve što ti želiš plus još mnogo toga što nisi naveo.
Izmedu ostalog nisi naveo sumu do koje bi želeo da ga platiš a to utiče prilično.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

safetgicic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od safetgicic »

Nokia N97 mini? Sta kazete?

Moze povoljno da se uzme preko firme na ugovor. Gledajuci specifikacije cini se da ima sve sto mi treba. Kakva su iskustva?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

miodrage napisao:E opet ja da se razlikujem od mase. Sve sto nije WinMob ili iPhoneOS zaobidji. (Za Android ne znam kako stoji sa programima za navigaciju te ga i ne spominjem, jer Android scenu ne pratim) Odgovorno tvrdim da je IGO najbolji program za navigaciju, i ako ti je to najvaznije onda su ova 2 operativna sistema tvoj jedini izbor. Znachi Nokiu zaobidji u sirokom luku.
Odgovorno tvrdim da ima iGO na Androidu,koji izgleda potpuno isto kao i na iPhone-u. Prvo pogledaj pa tek onda reci. A i nema nikakvog baktanja oko instaliranja i beba bi mogla da namesti.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

miodrage, ima IGO i za Android, kao sto telep kaze. jedino za Tattoo jos nisu portovali. Na Svim ostalim uredjajima radi, i bukvalno je proces: instaliras aplikaciju, ubacis mape na karticu i vozis. 8)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

safetgicic, ako imas povoljnu ponudu uzimaj i uzivaj, ja bih odmah kupio taj telefon ipak je vazno da nam kazes i koju bi sumu izdvojio za telefon.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

araphel, telep, bestboy, naveo sam da ne pratim Android scenu te ne znam sta ima i da li ima. Drago mi je da ima IGO za Android platormu, te znachi i ona ulazi u uzi izbor. A za Nokiu i dalje kazem zaobici u sto sirem luku.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

miodrage, ma niko tebe ne grdi :D Samo kazemo :wink:

Sto se Nokie tice, mene je garmin okej sluzio dok sam imao n78,ali ne moze da se poredi sa IGO,tu se slazem.

N97 mini, video, probao, ne bih kupio nikada. Ne dopada mi se tastatura, ne dopada mi se izrada, poklopac baterije.......mnogo toga. Neki WM telefon ili Android,da se lepo ubaci IGO, to je to.

Deni Litrić
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 22:03

Post od Deni Litrić »

A svi ste zaboravili na Garmin NuviPhone modele :blinky: . Istina, mozda nisu toliko zastupljeni na nasem trzistu ali ipak je to Garmin. 8)
Samsung Monte, Nokia N86 8MP, SE K800.

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

Post od yamaha-tzr50 »

ja glasam za e90 ako dimenzije nisu presudne,kamera kao na n73,ekran ogroman,nije potreban nikakav drzac da mi se koristio u kolima,samo se otvori i gas..Po meni nesto najbolje sto je izaslo iz nokije u poslednje vreme :wink: naravno uz n82 8)

Odgovori