Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
jaca_85
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 15:21

Post od jaca_85 »

Pozdrav svima,
Moze li mi neko objasniti kako da namjestim Hotmail acount na outlook,da li treba neki patch kao kod kompjutera,jer ja sve namjestim ali mi kada ide na sych. pise error ( a internet mi inace radi) I kada pokusam preko Messenger-a nista,pise mi isto tako error..
please help :oops:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

jaca_85, preko cega se povezujes? Ako koristis WiFi ili mts wap sa ukljucenim proksijem nece raditi. Hotmail i MSN rade samo preko gprs/3G, a ako koristis mts iskljuci proksi.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Majchek
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 17. Dec 2009. 14:19

Post od Majchek »

Imam problem.Kada hocu da slikam,tj.udjem u kameru,pise error camera requests 5MB storage space for running..sta da radim???? :((( Pokusala sam da oslobodim i memoriju telefona i memorijsku karticu..pomagajte!
Samsung i900 Omnia

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Memorijska kartica nema veze sa tim.Telefon nema dovoljno slobodne RAM memorije da bi pokrenuo kamera aplikaciju tako da ti je moj savet da pogasis pozadinske programe ako to ne uspe reisntaliraj nesto ako i to ne uspe uvek je tu hard reset...Ako nisi zadovoljna ROM-om promeni ga.. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Majchek
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 17. Dec 2009. 14:19

Post od Majchek »

Hvala dimi89...Kako da promenim RAM memoriju? Citala sam sve stranice,ali ako mozes da mi ili ovako odgovoris ili preko PP.. hvala unapred ;)
Samsung i900 Omnia

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Majchek, RAM ne mozes menjati, ona je tolika kolika je a na tebi je da gasis aplikacije koje ti rade u pozadini. ROM mozes da menjas, on predstavlja verziju softvera tj OS-a koji ti je u telefonu. Kako da ga promenis? www.xda-developers.com pa potrazi odgovor :wink: I pazljivo citaj sta pise 8)

Pizon12
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 15. Feb 2010. 13:08

Post od Pizon12 »

Imam problem sa Omniom pa ako mi neko moze pomoci.Stvar je u tome da kada ga iskljucim na power switch i hocu ponovo da ga ukljucim nece.Hoce jedino kada ga prikljucim na punjac jer tada pocne power switch da svetli i tada ga samo pritisnem i odma se ukljuci,a hoce i kada izvadim bateriju pa kad je vratim upali se sam.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Pizon pokusaj sa hard resetom i napisi u sledecemo postu koji ROM koristis i od kad ti se javlja taj problem 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Pizon12
Novajlija
Novajlija

Post od Pizon12 »

Evo probao sam al opet nece.Kupio sam ga pre par dana polovan i radilo je to normalno do juce.Bio je na punjacu nocas pa mozda je to nesto poremetilo.Nisam siguran jel ovo ROM al imam i900DXHJ1.

darko015
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 04. Mar 2010. 13:46

Post od darko015 »

Da li neko moze da mi kaze kako da proverim koliko ima razgovora na Omnia i900 posto sam ga kupio polovnog ali u odlicnom stanju ?
Hvala

Pizon12
Novajlija
Novajlija

Post od Pizon12 »

Ako mi neko moze reci dali moze da se menja maska za ovaj telefon i koliko kosta? Inace sam zadovoljan telefonom stvarno je extra i nisam se pokajao sto sam ga uzeo.

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 22:32

Post od Felix55 »

Koliko ja znam moze. I kosta zavisi gde je kupujes, ali su u inostranstv oko 15ak evra.

I pitanje za ostale koji vam je najbolji do sada ROM modovani?

Saxon26
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 18. Feb 2010. 05:32

Post od Saxon26 »

Ljudi treba mi pomoc,naime narucio sam Omniu od jednog momka,ali Omnia je iz Svajcarske dekodirana na njoj pise Orange.Molim vas da neko ko zna da li ce se telefon normalno ponasati ,tj da li telefoni sa mreze mogu da budu nekvalitetni,,i sta da pogledam posto mi sutra stize paket,kako da proverim telefon??Molim vas za pomoc...Unapred hvala!!Pozdrav

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 13:51

Post od fxgt »

Telefon ko telefon to sto je sa druge mreze nista ne znaci samo da mora da se dekodira, ako je dekodiranje odradjeno kako treba onda je sve OK.
Proveri mu sve sto mozes da proveris pozivanje, zvucnik, mikrofon
Slanje BT, GPS kameru naravno da li touch reaguje kkao treba lepo rekoh sve
izigraj se jedno bar pola sata sa istim 8)
N73 full hacked and customized by me, 5800XM NAVY blue CFW40 by FXGT

Saxon26
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 18. Feb 2010. 05:32

Post od Saxon26 »

Eh postado vlasnik Omnije 16 gb.telefon je vrhunski,malo je spor,ali posto sam na njega presao sa stare n73-ke,malo mi je problem sa prstima dok se ne naviknem..Inace fon je kao nov,verzija i900 dxhh1,nemam pojma ali verovatno je to prva verzija,jedva i to nadjoh,a kamoli da stavim neki rom,apsolutno sam laik sto se wm tice,tako da odo ja sad da citam kako,sta treba skuvati crackovati,ubaciti..lool,ako neko zna gde ima tutorijala,neka javi na ,pozdrav svima..

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Saxon26, polako iscitaj ovu temu (a mozes i temu o i780 posto su slicni) i saznaces dosta toga o zameni firmvera. Instalacija zvanicnog firmvera je prilicno jednostavna, a ni instalacija "cooked" firmvera nije poseban problem.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

Saxon26 moja preporuka ti je da u dial meni-u upises *#0*# , tu ti izbaci test za neke osnovne stvari koje su za telefon bitne, testiraj touchscreen da li je responzivan i da li prepoznaje dodir tamo gde pritisnes prstom ili stilusom, jer je to generalno slaba tacka Omnijinih ekrana, ume da pobrljavi touchscreen i prepoznaje dodir cak i na 1cm udaljenosti od zadatog. Takodje ces tamo testirati i boje, da li ima mrtvih piksela slucajno, vibraciju, kameru, mouse-pad, osvetljenje itd itd :) moja preporuka, kao nesto prvo sto treba da uradis.
Zatim isprobaj GPS, WiFi i BT kao sto je fxgt rekao, zovi sa njega i pozovi se da proveris zvucnike i mikrofon, da li se korektno cuje.. ako je sve to ok, manje vise je sve ostalo zavisno od ROM-a koji ti je u telefonu a to se da menjati ;)
Srecno sa Omniom i moja jos jedna preporuka - nosi ga u necemu cvrstom da ti ne bi otisao digitizer (gornji touchscreen deo displeja) jer je podlozan kvarenju poprilicno i generalno mislm da je to jedina slaba tacka ovog telefona ali boze moj, i to se za 20ak eur da promeniti.

Felix55 Meni su u servisu rekli da se moze zameniti sve osim ovog sredisnjeg dela za koji su prikopcani volume/camera/punjac.. dakle, moze se zameniti digitizer (touchscreen), zadnja maska, prednja sjajna maska, prednji hardverski tasteri ali taj sredisnji deo ne, kao sto se ne mogu zameniti ni volume/camera tasteri tj. mogu ali ne postoje rezervni delovi :blinky: ako neko ima drugacije iskustvo neka me ispravi.

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

Felix55
procackah malo i nadjoh odgovor bolji od onog koji sam dobila u servisu - menja se sve, pitanje je samo da li toga kod nas ima :)
Slika

srecno 8)

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 22:32

Post od Felix55 »

Da, da znao sam ja za to. Moze i taj sredisnji deo da se promeni. I cini mi se da je ipak bolja ova Modern black boja, nego ta bela. Video sam uzivo i beli i ono lako se prlja zbog onih vertikalnih crta kao imitiranja brusenog metala.

A evo ja prekjuce uzeo Omniu 8Gb crnu lepo ocuvanu u full-u, znaci sve... cena odlicna 125e... Kad vidim ja malo mi ekran nejasan... Kada gledam sve nekako na zuto vuce....
Ono kada se slika rotira pa se vidi samo crn ekran ono nekako zuckasto tj. crno nije cisto crno. A kada se gleda iz neko ugla sa strane izgleda extra. Medjutim, ovako normalno nikako, sve nesto mutno i zuckasto i ja mu je vratim. I bas mi zao bilo, ali eto... I pored loseg ekrana sam uspeo da istestiram malo. Imao je originalni 6.1 ROM i sve je radilo bluetooth, kamera, zvucnici, ma sve..
Kucanje i nije tako strasno uopste. A zvuk je dobar na zvucniku, cucete ga u dzepu, ima i dovoljno basa tako da nije problem...

A sada da cekam neku priliku da izleti ponovo....

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

trebalo je da ti bude cudno sto je 125e, iako joj je pala cena to je smesna cifra za ovakav telefon. 125e mirise da nesto tu nije ok no dobro, imao si srece sto si bar mogao da je vratis, ja svoj nisam mogla pa sam morala da je oporavljam kako bih je dovela na nivo funkcionalnosti koji zapravo poseduje.
anyway, ako neko zna gde kod nas moze da se kupi ovakva originalna maska, komplet kao na slici gore, neka mi pusti PM, da je presvucem dok ne resim da se odvojim od nje defintivno :)
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

Odgovori