Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
lahaine00
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 15. Mar 2010. 23:53

Post od lahaine00 »

Pozdrav, imam jedno pitanje , kupio sam preko ebay-a 5800 i kad ga upalim trazi mi da ukucam neki code, sta bi moglo to da bude ako nije pin kode ? 8)

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 17:39

Post od presvega »

Moze biti da je lock code. Default lock code je 12345. A ako nije taj, lako ce ti ga u servisu nekom dekodirati, to nije neki problem.

lahaine00
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od lahaine00 »

Kako ja to sam da uradim ? da li postoji neki kucni nacin ? neki program ili neki kod da unesem da resetujem na fabricki kod

Wizards
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Mar 2010. 16:25

Post od Wizards »

Probaj uneti pomenuti fabricki kod. Ako nije taj onda nema druge nego u servis. A pitanje je da li i oni mogu da ga dekodiraju, jer kod nas jos ne moze...
Ne mozes ti to sam da odradis, ne na tom telefonu... :uhuh:
LG G2 black

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 13:51

Post od fxgt »

u pitanju je neki superrcode tako pise video sam sliku toga :chytry:
prvi put sam video tako nesto :wink:
N73 full hacked and customized by me, 5800XM NAVY blue CFW40 by FXGT

lahaine00
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od lahaine00 »

e uvek je kod mene neki supercode !!!!! :x da covek ne poveruje kako moze da me pukne baksuz uvek...

Wizards
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Mar 2010. 16:25

Post od Wizards »

Pa kad kupujes preko ebay-a, to ti je kao da kupujes macku u dzaku, jer ti telefon vidis samo na slici... :disgust:
I posle to sto si hteo da ustedis das na kraju za dekodiranje ili popravku telefona jer na kraju ustanovis da nesto ne valja...
LG G2 black

nikolajsko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 22:00
Kontakt:

Post od nikolajsko »

Poydrav, ovaj telefon imam neke tri nedelje, kupio sam ga preko Telenora i do pre neki dan radio je normalno.
Problem je u tome sto ne mogu da udjem u listu poslednjih biranih poziva klikom na zeleni taster kao i u brojacnik za birananje brojeva klikom na ikonicu kao i to da ne mogu da udjem u imenik klikom na ikonicu pored. Kada podesim da mi na ekranu stoji precica za kontakt traku mogu da udjem u brojcanik i imenik, ali ne mogu da otvorim listu poslednjih biranih brojeva klikom na zeleni taster.
Vracao sam na fabricka podesavanja ali ne pomaze, probao sam ponovo da uradim update softvera i nista se ne desava. Da li je neko ima slican problem ili mozda neko zna resenje?
Mozda sam nesto iskljucio pa ne moram da ga nosim u servis?

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 13:51

Post od fxgt »

jesi radio *#7370# tj drzi zeleno crveno kamera dugme i paljenje da ga hard resetujes ako to ne pomogne pa nosi ga na reklamaciju valjda imas neku garanciju :roll:
N73 full hacked and customized by me, 5800XM NAVY blue CFW40 by FXGT

nikolajsko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od nikolajsko »

Nisam probao... probacu sada, a imam garanciju dve godine.
Da probam prvo ovo sa zvezdicom i tarabom pa posle sa pritiskom na tastere?

edit:
Ne, nista se ne desava... uradio sam reset preko brojeva i uradio hard reset i ne pomaZe, i dalje ne mogu da otvorim listu poslednjih biranih poziva klikom na zeleni taster, a ovo ostalo radi ali samo dok mi je na ekranu kontakt precica, kada je iskljucim ne radi... Izgleda da mu ne gine servis :(

Spojio: IDzO
*Zabranjeno je uzastopno postovanje, koristi opciju Izmeni *
Sledeci put brisanje bez obavestenja!

Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

nnikola
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 10. Jan 2010. 23:13

Post od nnikola »

ja sam imao takav problem i uspio sam ga rijesiti hard resetom...ne znam kako tebi nije pomogao...probaj opet hard reset.

nikolajsko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od nikolajsko »

Ako sam dobro razumeo hard reset se radi tako sto istovremeno drzim zeleno, crveno, dugme za kameru i dugme za iskljucivanje?

nnikola
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 10. Jan 2010. 23:13

Post od nnikola »

da, dobro si razumeo, s tim da ti je telefon prije toga iskljucen....i drzis to 10ak-15 sekundi, mislim (ako se dobro secam) da ce ti pisati ono da izaberes zemlju (il ce se prvo pojaviti da ukucas pin, al nebitno), fora je da duze drzis a ne da pustis cim telefon zavibrira...

nikolajsko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od nikolajsko »

uradjeno je kako si rekao, samo ne izlazi nista sto bi trazilo da izaberem zemlju, pin ili nesto slicno, sta vise telefon se normalno startovao... postoji li neki drugi nacin da se to izvede?
nije da sam nezahvalan, ali deluje mi to sa tasterima smesno.

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

nikolajsko, mozes takodje da probas reinstall SW preko NSU, isti efekat daje kao hard reset .
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

nikolajsko, ako si uradio pravilno treba da je obrisano sve sa memorije telefona pa i kontakti.
Ako nisu obrisani ponovi postupak pažljivo.
DRŽI SVE ZAJEDNO PRE PALJENJA I DRŽI NON-STOP (NE PUŠTAJ) DOK SE NE POJAVI SETTINGS ZA DATUM I SAT
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

nikolajsko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od nikolajsko »

E, onda izgleda nisam uradio kako treba posto nistanije obrisano, probacu ponovo... hvala ljudi... idem da pokusavam da sredim stvar

EDIT:
E, ljudi, uspelo je... hvala vam puno... sada sam bas happy i beskrajno sam vam zahvalan... bas ste divni :)

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

jel moze neko da napise uputstvo za kuvanje roma ili da postavi link gde to vec ima napisano? Video sam da je Ninolina napravila temu,ali je ono za n97. hvala :wink:
ex ivan87

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ceftriaxone, to uputstvo je i za 5800. Pogledaj je i videćeš da ima dodatno objašnjenje za 5800. :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

e probao sam ja sve to,ali ja uopste nemam takve foldere. Npr,ne znam sad tacan naziv 101fa875 si ti navela, a ja imam folder 101f5a75. I ostali folderi isto. Svi su mi drugaciji od onih koje si navela.

Odgovori