Nokia N97
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pon, 08. Feb 2010. 17:14
kad ste vec dotakli temu hackovanja, mene interesuje da li postoji mogucnost da pri samom hackovanju ili nakon njega telefon prestane da reaguje i da ne moze vise da se ,,ozivi"?? Takodje, recimo da ja hackujem fon i npr. desi se da treba da ga nosim u servis na neku hardversku popravku, pa jel postoji mogucnost da ga ja onda vratim na prvobitni firmware sa njegovim originalnim product code-om kako bi mi uvazili garamciju?? Hvala unapred.
pazi, ja ne planiram da radim nista vise od obicnog hacka, kako bih mogao da ubacujem programe bez cimanja sa sertifikatima i da dodam po koju funkciju fonu,kao npr. lepse efekte za teme i sl... Znaci da li obican hack moze da mi ,,ubije telefon", tako da ni u servisu ne mogu da ga poprave??
A drugo pitanje se ticalo same garancije kod telenora, jer me interesuje da li mogu da nakon hack-a (kod koga moram da menjam telefonov product code), da se vratim na ovaj firmware koji sad imam od telenora, kako bi mi oni uvazili garanciju...ili nakon jednom odradjenog hacka, vise nikad ne mogu da vratim fon u fabricko stanje i time izgubim garanciju?? Nadam se da si me razumeo =))
A drugo pitanje se ticalo same garancije kod telenora, jer me interesuje da li mogu da nakon hack-a (kod koga moram da menjam telefonov product code), da se vratim na ovaj firmware koji sad imam od telenora, kako bi mi oni uvazili garanciju...ili nakon jednom odradjenog hacka, vise nikad ne mogu da vratim fon u fabricko stanje i time izgubim garanciju?? Nadam se da si me razumeo =))
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
dyca, i posle hacka moći ćeš da vratiš i originalni product code i originalni firmware... Mislim da to neće ni provaliti u sevisu, a koliko sam se uverila u njihovu stručnost, gotovo sam sigurna u to.. Daj bože da ti garancija i ne zatreba nikad i da sve radi kako treba... 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Preko NSU ne moze uvek. Moje iskustvo:
Telenor E51 (0561960) prebacen na Serbian Black (0552197), sve proslo ok. U medjuvremenu izasla 2 update za E51(poslednji: 400.34.011) ali ne i za Telenor verziju softvera koja je i dalje 220.34.37. Kad sam vratio stari telenorov product code NSU odbija da vrati originalni softver jer je stariji od postojeceg u telefonu.
U principu vrlo verovatno ne bi bilo nikakvih problema tj niko ne bi ni primetio da se takav telefon odnese na servis, no opet sa druge strane ako se neko zainati ima pravo da ponisti garanciju na telefon.
Telenor E51 (0561960) prebacen na Serbian Black (0552197), sve proslo ok. U medjuvremenu izasla 2 update za E51(poslednji: 400.34.011) ali ne i za Telenor verziju softvera koja je i dalje 220.34.37. Kad sam vratio stari telenorov product code NSU odbija da vrati originalni softver jer je stariji od postojeceg u telefonu.
U principu vrlo verovatno ne bi bilo nikakvih problema tj niko ne bi ni primetio da se takav telefon odnese na servis, no opet sa druge strane ako se neko zainati ima pravo da ponisti garanciju na telefon.
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
dyca, nećeš moći da ga downgrad-uješ, tj. da ubaciš stariji firmware od onog koji je u telefonu, ali product code uvek možeš da vratiš... Ne verujem da će gledati koju verziju imaš, jer najverovatnije ni oni ne znaju koja je verzija firmware-a sada aktuelna i koja je poslednja baš za taj product code... 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- leki_bgd
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Uto, 24. Nov 2009. 16:19
- Kontakt:
Glupa N97...oce li mi neko pomoci..da ne bih razbio ovaj retardirani telefon..instalirao sam danas wireless gajbi...i pronadjem ga preko telefona i konektujem se..a kada hocu da odem na neki sajt pise "INVALID SERVER NAME"...probao sam na sve moguce sajtove i uvek pise isto...molim vas pomozite dodje mi da ga razbijem!!!! pozdrav hvala unapred
e i meni je telefon isto prijavljivao i to samo kad pokusam da se nakacim na kucni net, a po gradu mi se kacio bez problema na druge hot spot-ove... Onda sam krenuo da ceprkam po podesavanjima za ruter i nekako ga podesio da fon moze da ga prepozna..reci mi koj ruter imas, pa ako imamo isti, da ti posaljem moja podesavanja..
Ne znam sta bi moglo biti,ja sam se pridrzavao upustva koje sam dobijao od kolega sa foruma
,i sve mi sada funkcionise savrseno
. Imate par objasnjenja na prethodnim stranicama (ne vise od 5strana). Moja kucna mreza je pod sifrom,i tu sam imao problema dok nisam ustanovio da mi se sifre ne poklapaju
. Sada je i to reseno kao i odredjeno podesavanje tel,kao sto rekoh uz pomoc forumasa 
Imam jedan problemcic,sa jednog foruma sam dobio link da skinem igricu za N97. E sada,na slikama,koje su okacene da bi docarale igricu,grafika igre je po horizontali. A ja kada sam je skinuo i instalirao meni se igra odvija po vertikali sa onim glupim dojstikom,koji je uvek isti koju god igru da instaliram...a sama igra ima svoje komande i nije kao sro je na slikama opisano. U cemu je tu problem ?
Evo linka
)
http://www.ziddu.com/download/9224116/w ... 4.jar.html

Imam jedan problemcic,sa jednog foruma sam dobio link da skinem igricu za N97. E sada,na slikama,koje su okacene da bi docarale igricu,grafika igre je po horizontali. A ja kada sam je skinuo i instalirao meni se igra odvija po vertikali sa onim glupim dojstikom,koji je uvek isti koju god igru da instaliram...a sama igra ima svoje komande i nije kao sro je na slikama opisano. U cemu je tu problem ?
Evo linka

http://www.ziddu.com/download/9224116/w ... 4.jar.html
Poslednja izmena od Borko82 u Pet, 02. Apr 2010. 00:01, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Povremeni posetilac
-
- Povremeni posetilac
ufffff bre sve se vrti oko tog hakovanja
,nista posto stvarno nisam upucen u to ili cu sacekati ili cu odneti tel u neki servis,posto mi je ovo druga n97 ne bi nesto da zahebem pa da me stvarno smori tel jel mi s ebas svidja a probacu preko updatera da ubacim ovu verziju valjda ce mu i to nesto znaciti