Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 08. Feb 2010. 17:14

Post od bokistilojtd »

haahhahaaha pa plasim se da necu morati posle toga da kupujem treci to bi me dotuklo...sad ozbiljno videcu nisam bas vest opet ponavljam u tim stvarma i nebi da nesto zahebem...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

imas uputstvo, pratis korak po korak i to je to! moze da se desi da flash nekad pukne iz cista mira, medjutim sanse su JAKO male, a i u 99% slucajeva mozes da ozivis phone bez pomoci servisa... (to moze da se desi i bez hacka, znaci kad upgradeujes firmware)

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Okt 2007. 21:06

Post od dyca »

kad ste vec dotakli temu hackovanja, mene interesuje da li postoji mogucnost da pri samom hackovanju ili nakon njega telefon prestane da reaguje i da ne moze vise da se ,,ozivi"?? Takodje, recimo da ja hackujem fon i npr. desi se da treba da ga nosim u servis na neku hardversku popravku, pa jel postoji mogucnost da ga ja onda vratim na prvobitni firmware sa njegovim originalnim product code-om kako bi mi uvazili garamciju?? Hvala unapred.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

dyca, ako cackas po core fajlu i pokusas da ga repackujes, i sa njim pokusas da flashujes telefon, koji ce umreti, njega moras da nosis u servis onda jer ga JAF oziveti ne moze :(

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

pazi, ja ne planiram da radim nista vise od obicnog hacka, kako bih mogao da ubacujem programe bez cimanja sa sertifikatima i da dodam po koju funkciju fonu,kao npr. lepse efekte za teme i sl... Znaci da li obican hack moze da mi ,,ubije telefon", tako da ni u servisu ne mogu da ga poprave??
A drugo pitanje se ticalo same garancije kod telenora, jer me interesuje da li mogu da nakon hack-a (kod koga moram da menjam telefonov product code), da se vratim na ovaj firmware koji sad imam od telenora, kako bi mi oni uvazili garanciju...ili nakon jednom odradjenog hacka, vise nikad ne mogu da vratim fon u fabricko stanje i time izgubim garanciju?? Nadam se da si me razumeo =))

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

dyca, i posle hacka moći ćeš da vratiš i originalni product code i originalni firmware... Mislim da to neće ni provaliti u sevisu, a koliko sam se uverila u njihovu stručnost, gotovo sam sigurna u to.. Daj bože da ti garancija i ne zatreba nikad i da sve radi kako treba... :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

puno ti hvala..ovakav odgovor mi je trebao =)) pokusacu da ga hackujem ovih dana, pa se javljam ako zatreba pomoc ;)

Darko1290
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 21:05

Post od Darko1290 »

Preko NSU ne moze uvek. Moje iskustvo:

Telenor E51 (0561960) prebacen na Serbian Black (0552197), sve proslo ok. U medjuvremenu izasla 2 update za E51(poslednji: 400.34.011) ali ne i za Telenor verziju softvera koja je i dalje 220.34.37. Kad sam vratio stari telenorov product code NSU odbija da vrati originalni softver jer je stariji od postojeceg u telefonu.

U principu vrlo verovatno ne bi bilo nikakvih problema tj niko ne bi ni primetio da se takav telefon odnese na servis, no opet sa druge strane ako se neko zainati ima pravo da ponisti garanciju na telefon.

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

Pa da li postoji mogucnost da ja skinem ovu originalnu verziju softevera koji mi je sada u telu u slucaju da mi nekada zatreba pa da je ubacim na fon na neki drugi nacin, a ne preko NSU-a??

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

dyca, nećeš moći da ga downgrad-uješ, tj. da ubaciš stariji firmware od onog koji je u telefonu, ali product code uvek možeš da vratiš... Ne verujem da će gledati koju verziju imaš, jer najverovatnije ni oni ne znaju koja je verzija firmware-a sada aktuelna i koja je poslednja baš za taj product code... :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Da se nadovezem:
Product code mozes uvek da vratis na telenorov, ako oni uopste znaju sta je to, a sw mozes da menjas (upgrade-ujes) do mile volje. Ti legalno skidas sw sa nokijinog sajta i po preporuci proizvodjaca telefona (nokije).

leki_bgd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 24. Nov 2009. 16:19
Kontakt:

Post od leki_bgd »

Glupa N97...oce li mi neko pomoci..da ne bih razbio ovaj retardirani telefon..instalirao sam danas wireless gajbi...i pronadjem ga preko telefona i konektujem se..a kada hocu da odem na neki sajt pise "INVALID SERVER NAME"...probao sam na sve moguce sajtove i uvek pise isto...molim vas pomozite dodje mi da ga razbijem!!!! pozdrav hvala unapred

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

e i meni je telefon isto prijavljivao i to samo kad pokusam da se nakacim na kucni net, a po gradu mi se kacio bez problema na druge hot spot-ove... Onda sam krenuo da ceprkam po podesavanjima za ruter i nekako ga podesio da fon moze da ga prepozna..reci mi koj ruter imas, pa ako imamo isti, da ti posaljem moja podesavanja..

leki_bgd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 24. Nov 2009. 16:19
Kontakt:

Post od leki_bgd »

eee isti je slucaj i kod mene..oce svugde po gradu..ali sad kad sam uveo i gajbi nece...na ruteru pise "BELKIN"...al stvarno ne znam nista sa tim podesavanjima danas mi je lik to sve instalirao a nisam nista gledao...:)))ajd pomagaj kako znas i umes..:)))

Borko82
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 21:31

Post od Borko82 »

Ne znam sta bi moglo biti,ja sam se pridrzavao upustva koje sam dobijao od kolega sa foruma :),i sve mi sada funkcionise savrseno :). Imate par objasnjenja na prethodnim stranicama (ne vise od 5strana). Moja kucna mreza je pod sifrom,i tu sam imao problema dok nisam ustanovio da mi se sifre ne poklapaju :oops: . Sada je i to reseno kao i odredjeno podesavanje tel,kao sto rekoh uz pomoc forumasa :)

Imam jedan problemcic,sa jednog foruma sam dobio link da skinem igricu za N97. E sada,na slikama,koje su okacene da bi docarale igricu,grafika igre je po horizontali. A ja kada sam je skinuo i instalirao meni se igra odvija po vertikali sa onim glupim dojstikom,koji je uvek isti koju god igru da instaliram...a sama igra ima svoje komande i nije kao sro je na slikama opisano. U cemu je tu problem ?
Evo linka :))
http://www.ziddu.com/download/9224116/w ... 4.jar.html
Poslednja izmena od Borko82 u Pet, 02. Apr 2010. 00:01, izmenjeno 1 put ukupno.

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

ae napisi mi tacan model rutera da pogledam po netu kako se kod njega vrsi podesavanje, pa ti sutra javljam ako nadjem resenje..slobodno pusti info za ruter na PP.

bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bokistilojtd »

e ljudi trenutna verzija koja mi je na ovoj novoj n97 je V12.0.026 kada udjem na sajt i otkucam produc code nudi mi verziju V20.0.019 da li se isplati apdejtovati,na ovoj drugoj nokiji mi pise V21.0.045 ko je sad tu lud...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

bokistilojtd, rekli smo ti vec,problem je u product code-u! :wink: moras da ga promenis i tek onda odradis upgrade :wink:

bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bokistilojtd »

ufffff bre sve se vrti oko tog hakovanja :lol: ,nista posto stvarno nisam upucen u to ili cu sacekati ili cu odneti tel u neki servis,posto mi je ovo druga n97 ne bi nesto da zahebem pa da me stvarno smori tel jel mi s ebas svidja a probacu preko updatera da ubacim ovu verziju valjda ce mu i to nesto znaciti

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

pazi servis ti ne gine ni ovako ni onako! znaci probas sam, mozda ustedis kintu i naucis nesto novo! ako nesto sjebes, servis je tu :wink:

Odgovori