HTC HD2

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
banana
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 13:59

Post od banana »

Moj aparat je kupljen u VIPu, bez ugovora po punoj ceni, stavio Telenor karticu koju koristim i radi bez problema, testirana je i 064 i 060 kartica koje su radile bez problema.
Imas li problem sa MMS om na Telenoru?

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

Imam slika je dosta mala...nije mi neka smetnja jer ne koristim mms uopšte, možda dva tri godišnje dobijem ili pošaljem. Verovatno će nekako problem biti rešen...

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

problem je davno resen. odradi ovo i dobijaces slike normalne velicine (ja imam hd2 kupljen u telenoru)

Small MMS
It seems some other HTC devices has the same issue with resizing mms messages.
Here is a solution for another HTC Model but ive applied it to my Hd2/Leo and it's worked a treat.
Only difference is the registry you need to tweak are in a different file/location.
HK Local Machine\Software\Jataayu\MMS\SP
UserAgent = NokiaN95/11.0.026; Series60/3.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1
UAProfile = http://nds1.nds.nokia.com/uaprof/NN95-1r100.xml

Reboot and then send yourself or have someone send you a pic via MMS and it should display full screen

ne brini zbog ovog nokia. mreza ce ti prepoznavati fon kao n95 samo u vezi mms, a za njega su uradili setovanje kako treba.

pozdrav

banana
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 13:59

Post od banana »

Puno hvala, proradilo je.
Sličan problem i prepravku registrija sam pronašao za WM 6.1 na operativnom sistemu za
moj predhodni telefon TOUCH PRO, ali nisam znao gde treba editovati za ovaj model. A sto je najgore ni tehnička podrška Telenora nije imala rešenje za ovo !!!

OgnjeniHD
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 11. Apr 2010. 23:42

Post od OgnjeniHD »

Poz svima

imam problem sa baterijom, zanima me da li ima neko slican problem. fon je nov i radio super ali odjednom mi se baterija ispraznila preko noci i evo sad mi je potrosio 20 % baterije za par sati.

Pogasio sam sve procese,unistalirao par programa koje sam stavio....nemoguce da je baterija vrisnula posle 15-20 dana....normano mi je radila i drzala po par dana. Rom je 2.09 i opet ponavljam radio super....

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11

Post od serbian-boss »

Marko_NS, Sauriann, Kupio sam telefon u telenoru pre mesec dana i NIJE zakljucan,koristim normalno 065 karticu ..........ne svidja mi se kod ovog telefona software sa oficijalnim romom.Uzasan je...u pocetku je radio dobro ali kasnije sam otkrio da je pun je bagova i koci uzasno,ne mogu da brisem veliku kolicinu por,,nece ponekad da mi prebaci na home screen,zablokira i kad pada kisa onaj brisac je poceo da mi secka :lol: Odneo sam ga juce u telenor i dao im mob da ga srede,jer necu sa kuvanim romom da izgubim garanciju i cekao pola sata u Telenoru zbog guzve,poludeo sam :oops: Da ga nisam platio puno razlupao bih ga :wacko:

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

serbian-boss napisao:Marko_NS, Sauriann, Kupio sam telefon u telenoru pre mesec dana i NIJE zakljucan,koristim normalno 065 karticu ..........ne svidja mi se kod ovog telefona software sa oficijalnim romom.Uzasan je...
Činjenica da kod tebe rade druge kartice govori da nam telefoni nisu indetični. Moj je kupljen krajem Aprila i apsolutno nemam nikakvih problema sa radom telefona a instalirao sam šta sam stigao, prepravljao reg. fajlove i instalirao untrusted cab.-ove...

Da li ti je telefon donekle brendiran (imaš li Telenor logo pri startup-u i da li je default wallpaper Telenror) jer kod mene jeste.

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od serbian-boss »

Sauriann, Na njemu nigde ne pise telenor,nije brendiran.Uzeo sam ga u delta sitiju ...ali sam proverio IMEI i sve se poklapa,originalan je telefon.Radio je perfektno ali mi je onda softverski prsao....mozda sam ga sa nekim app zeznuo.Da li mozes da zamislis da se toliko ukoci da jedno slovo pise 2 sekunde nekada.A kada otvorim konverzejsn mod u porukama,otvara mi 5 min poruke jer ih imam puno od ribe,a mob nece da ih izbrise,probao sam na sve nacine.... i dok ih ne otvori sve ne mogu da kucam uopste....Stisnem dugme da ga zakljucam i opet taknem bilo sta i on se nije zakljucao,skroz je zakazao. :cry: Ako ne srede sve lepo,dici cu ih u vazduh :x Zvace me za koji dan iz Telenora da dodjem po njega,vrv su mu reinstalirali softver.Isprobacu ga :D Verujes mi da sam poludeo,sad nosim K700i,sljaka kao lud :lol: :wink:

Whiplasher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 04. Nov 2009. 15:04

Post od Whiplasher »

Kad udjes u poruke od ribe i kada pocne da ih izlistava, klikni send, pa no i za cas ce sve biti ucitane.
HTC HD2 user!

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od serbian-boss »

Jel moze neko da mi pomogne,zanima me koji kuvani ROM je po vama najbolji (da otkljcava 512Mb RAM-a,da ima lep interfejs i da ste ga vec isprobali) :wink:

ayrton senna
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 22. Apr 2010. 18:52

Post od ayrton senna »

@serbian-boss
energy rom i laurentius26 su dobri i isprobani,
ali ni jedan ni drugi ne otključavaju 512Mb.

bozur
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 25. Maj 2010. 13:06

Post od bozur »

Neznam dali je moje pitanje prikladno za ovu temu ali neznam gde drugo da pitam. Kupio sam ovaj HTC HD2 ovde u Svajcarskoj,ali problem je sto je meni na Nemackom,interesuje me kako bih mogao da ga prebacim na Srpski ili Engleski?

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

bozur, na srpski nikakako na engleski promenom ROM-a (WWE ili samo ENG) ti se menja i jezik.detaljnije o flesovanju tvog telefona prelistaj ovu temu ili potrazi pomoc na xda forumu.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 17:48

Post od spasa »

Ajde ponosni vlasnici :wink: kazite jel ima neke mane, nedostatke? Sta vam se ne svidja kod njega? Svi znamo prednosti ali ne i mane. Da li i on kani sa detekcijom poziva kao drugi WM telefoni? Jel mora da se radi cesto soft reset da bi se oslobodila memorija??? :|

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

spasa, odakle ti to da WM telefoni kasne sa detekcijom poziva? Ustvari sta tacno podrazumevas pod "detekcijom poziva" - detekciju da postoji poziv ili prepoznavanja pozivaoca (caller ID) ili nesto trece?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od spasa »

Ne znam kako to da objasnim, ali tek kad na pozivaoca odzvoni 2 puta meni tek onda pocinje da zvoni mob (ks20)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

spasa, to je na KS20 i na jos nekim telefonima ali na HD2 i na HTC uredjajima se to ne javlja.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od serbian-boss »

spasa, imao sam veliki problem sa telefonom,stalno mi je izbacivao error Manila exe. izbacivao me je iz poruka,blokirao i sada su mi javili da mu je otisao neki kostur,sta god to bilo x)) ali je vezano ja mislim sa software-om,jer su rekli da su mi instalirali neki drugi software i trazili su 2000 od Telenora :lol:

Maneken
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 28. Apr 2010. 15:37

Post od Maneken »

>> spasa,

Користим овај телефон већ пар месеци, и стварно сам одушевљен. Користим на њему све живо: сурфујем на нету, гледам филмове стално (Core Player), GPS (iGO), и све што доноси предност овако великог екрана (један од главних разлога зашто сам и купио овај модел).

Наравно, ништа није савршено, па тако ни овај телефон. Искрено, по мени фотоапарат није неког квалитета (иако је 5 мегапиксела), резолуције јесте велика, али квалитет слика је осредњи. Највећа мана овог телефона је изостанак секундарне камере за видео позиве. Ово је једина ствар на овом телефону која ми стварно смета, јер ја у Теленору имам видео позиве по цени обичних, и криво ми је што не могу да користим ту опцију.

Остало је све фантастично, телефон је брз, ниједном ми није закуцао, нисам радио софтверски ресет ниједанпут.

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od spasa »

Ne bi bilo lose da neko postavi par slika na dnevnom svetlu i u zatvorenom prostoru, ali nemoj te da birate najbolje.....da ne bude od 10 slika 2 dobre i vi te dve postavite....

Odgovori