HTC HD2 ili HTC Desire ili Iphone 3gs?!

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

hibiskus, Jel moze malo pojasnjenje tog super svemocno neverovatnog super AMOLED ekrana?
Recimo,da li je bolja osetljivost od Iphona?I da li na toj Badi,mogu da instaliram aplikacije kao na ovim telefonima?
dimi89, Da li bez hakovanja HD2 mogu da koristim one najbitnije aplikacije,posto ne bih bas voleo da toliko ulazim u te detalje pa posle nesto da zeznem jer nisam bas poznavalac WM-a.
Nokia Lumia 1520

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

IDzO, nek ti je sa srecom u odlucivanju, ja bih se upucao kad bih morao da odlucim izmedju HD2, desire-a ... :cry: :cry: :lol:
Nokia 6220 Classic

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Adams, na Windows Mobile nema potrebe za "hakovanjem". Sto se tice Super AMOLED ekrana njihova prednost je u fantasticnom kvalitetu prikaza, kontrastu, vidljivosti na dnevnoj svetlosti itd (u cemu su znatno bolji od bilo kog Iphona ili bilo cega drugog na trzistu). Bada jeste smart OS, ali je platforma potpuno nova i jos uvek nema puno aplikacija.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

Adams, jel treba ja sta da dodam oko ekrana sto kolega nije napisao (hvala gospodine Tomislave Hokenberovicu 8) ).
Poenta i jeste u tome, sto je toliko kompletan softver da neces morati u skorije vreme nista da ubacujes(sem igrica ajde), taman dok Bada malo ne zazivi kod software developera :)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Adams, kao sto je tomas.hokenberi, reko nema hakovanja kod WM-a.Ja sam hteo da se nasalim i pokazem ti koliko je WM open i naveo ti samo jedan primer (samo jedan i postoji) kad ti moras da instaliras SDKcerts zbog drugih aplikacija.Inace taj fajl je manji od 1 mb-a i instalira se tako sto kliknes na njega sacekas instaliaciju do kraja i to je to.Cak i ne restartujes telefon posle toga.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

hibiskus, Pa recimo mogao bi da dodas oko ekrana uvezi osetljivosti.Gledao sam na YT da je stvarno kvalitetniji u prikazu slike u odnosu na Iphone ali da li je i isto tako osetljiv i tecan kao IP? :?
I da,da li bih na badi mogao da koristim Skype,primam i-mail,jer na Telenoru imam aktiviranu opciju mail u pokretu ali za to mi treba i aparat koji to moze da podrzi. :wink:
Nokia Lumia 1520

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Adams, da primas e-mail naravno da mozes. Sto se tice usluge "e-mail u pokretu", na sajtu telenora pise:
Aparati
Svi aparati sa Windows Mobile ili Symbian operativnim sistemima, odnosno aparati koji podržavaju Active Sync funkcionalnost mogu se koristiti uz Mail pro servis.
Ako Samsung Wave podrzava Active Sync i Microsoft Exchange onda ce raditi. Na nekim sajtovima pise da podrzava, npr ovde.

Cini mi se da Skype jos nema aplikaciju za Bada platformu ali nisam 100% siguran. Sto se tice osetljivosti ekrana na dodir - Wave ima kapacitivni ekran pa bi odziv na dodir trebao da bude slican onome na Iphone-u.

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 17:48

Post od spasa »

Adams, pogledaj ovo http://www.youtube.com/watch?v=Vg_caxRB ... re=related
Meni je ovo neverovatno, pa svi koji se malo bolje razumeju i imaju mogucnost da uporede neka kazu svoje misljenje...
Ali ja bi se ipak odlucio za HD2, koji i razmisljam u skorije vreme da kupim :)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

tomas.hokenberi, Valjda ovi iz Samsunga hoce da ulazu u tu Badu pa bi trebao da se pojavi.

spasa, Meni iskreno ovo lici na neku namestaljku,citaj komentare ispod kazu da je fora u podesavanjima i da moze da se ostvari ista reprodukcija slike.
Nokia Lumia 1520

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Nije nameštaljka na koliko god da staviš osvetljenje i na jednom i drugom Amoled će izgledati mnogo "živopisnije", jednostavno tako Amoled izgleda. Nije da je "običan" ekran loš ali kada staviš pored Amoleda TFT deluje isprano.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

telep, Da ali opet kad gledas internet stranicu opet ce biti veci uzitak na 4.3 inca. :wink:
Video sam danas na YT neki HTC EVO,istog ekrana kao HD2,samo sa Android platfornom.Jel ima to kod nas?
Nokia Lumia 1520

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Pa da ali mi nismo govorili o veličini ekrana (ako ćemo tako onda je ipak lakše nositi manji telefon), a evo 4g nema za Evropu samo za Američki Sprint.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Pffff pa nije fora samo oni da imaju to. :uhuh:
Poceo je malo da me zanima sada ovaj Wave zahvaljujuci hibiskus, koji je prosirio izbor.Samo sad ne znam da li da mu se zahvalim ili ne. :chytry:
Ne znam gde li bih mogao da procackam malo ovaj Wave,koliko god ga hvalili ipak ja to ne bih nista uzimao dok ne pogledam.
Nokia Lumia 1520

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

Adams, haha ja sam samo "izlobirao" da se na upraznjeno mesto (umesto iPhone-a) postavi ambasador drzave Samsung :P. Pa ako si iz Beograda, pogledaj ovde na sajtu, ima ga u par prodavnica pa testiraj, a i imas topic na forumu. I ne biraj puno, sto vise biras to ces se vise iznervirati kad, po Marfijevom zakonu, mesec dana nakon sto si uzeo telefon izadje neki novi sa nekom novom tehnologijom i ti kazes "pa sto ne sacekah" :)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

hibiskus, nazalost nisam iz Bgda ali sam cesto tamo,kao recimo sad,ali ne znam da li rade neke radnje nedeljom. :(
Iskreno ne verujem da u skorije vreme moze da se pojavi nesto toliko inovativno sem recimo Windows 7.
Malopre sam video da HD2 ima samo 65k boja,procitao sam da je toliko predvidjeno za WM ali da nije to previse malo? :?
Nokia Lumia 1520

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Adams, u kom smislu malo ? Boje dosta znace ali isto tako i hvalitet samog ekrana i rezolucija... Svaki telefon sa WM-om ima 65k boja jer sam WM "ne podrzava" vise.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

dimi89, Pa u smislu losije slike? Broj boja nema veze za ,,zivost'' slike ili tako to,stvarno ne umem da objasnim na sta mislim jer se ne razumem u to.Procitao sam negde da manje boja trosi manje baterije?
Nokia Lumia 1520

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Adams, nema veze to sa potrosnjom baterije - ekrani koje koriste WM uredjaji cesto sami podrzavaju mnogo vise boja. Broj boja je (namerno) oganicenje Windows Mobile OS-a i vezano je za nacin rada grafickog podsistema. 64K (nije 65K vec 64K = 64x1024=65536 boja) uopste malo, za 99% primena neces primetiti nikakvu razliku zbog broja boja.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

tomas.hokenberi, Hvala puno na tvom uvek preciznom objasnjenju.Mislim da sam skoro definitivno odlucio da uzmem HD2,samo mi jos fali da odem do Telenora i da mi kazu da nemaju vise HD2 jer na sajtu pise da ga prodaju dok ga imaju u zalihama. :dry:
Nokia Lumia 1520

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Adams, kakva je situacija kod nasih provajdera moze se i to desiti, ali verujem da ces ga naci.

Odgovori