telep napisao:Inače po meni ne vredi da se igrate sa telefonima koji imaju već na sebi 2.1 (sačekajte malo da izađe 2.2 pa ćete sve što sada dobijate rutom dobiti bez ikakvog rizika).
hm, na žalost ne u potpunosti.
Apsolutno najveći problem androida 2.1 je nemogućnost instalacije programa na micro sd karticu. Na taj način memorija telefona se vrlo brzo prepuni, i za razliku od Iphonea prinuđeni ste da izaberete samo mali broj korisnih aplikacija koje ćete instalirati i koristiti. To je ogroman hendikep i po meni, ubija android market.
Naravno rešenje za to postoji, zove se App2sd, ali nije baš jednostavno, zahteva prethodno rootovanje, nosi izvesne rizike sa sobom i 95% korisnika to nikad neće uraditi.
Froyo će delimično rešiti ovaj problem, jer omogućava instalaciju programa na sd kartici, ali kako sam pročitao, programer aplikacije takođe mora to da omogući da bi se aplikacija mogla prebaciti, a delovi aplikacija će ipak ostati u internoj memoriji. App2sd nema tih ograničenja. Drugim rečima, froyo će nam omogućiti da imamo više prostora za instaliranje aplikacija bez potrebe da brišemo, ali jedino app2sd je pravo rešenje. Zbog toga i imamo froyo portove za desire sa app2sd.
Ja ću sačekati par sedmica da vidim da li će se pojaviti froyo, a ako bude odložen za jesen, verovatno ću probati app2sd