HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Sauriann napisao:5. Open the folder you extracted to the C drive and double click “step1-windows.bat” and wait for it to finish.

Tačnije nikako da završi 5-u tačku, samo mi na celom ekranu stoji HTC već 5 min, ne smem da isključim...
Ovo pod 5 treba drugačije. Otvoriš komandni prompt (start/run/cmd) pa odeš do tog foldera, kucaš step1-windows.bat, pa gledaš šta se dešava i kakve ti greške eventualno ispisuje. Može da bude problem s drajverima, meni se ista stvar desila pri prvom pokušaju.

Edit: A, vidim da si verovatno vadio bateriju. Dokle si stigao?

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

baš tako skontao sam da je negde zapelo jer sam SIGURNO sve uradio kako treba (pročitao sam 5 puta). Ponovio sam sve isto (skidao bateriju...) i u drugom pokušaju je sve ok.
Sad sam na čistom romu 1.15.405.4 radio ...4.06.00.02_2 nemam više one Orange gluposti i prepoznao mi je podešavanja za mrežu...

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zlivan »

Ma da, teško da može nešto da se desi ako se precizno prate uputstva. Sam proces pod windowsom je takav, nekad jednostavno ne upali pa mora ponovo. Ali dobro, sad to više nije bitno. Flešovanje romova je pesma :) Samo pazi da ne flešuješ drugi radio ako nisi siguran da ti neće zaključati telefon i budi strpljiv. Neki romovi prvi put umeju da butuju po par minuta, u zavisnosti šta su nagurali u njih.

Mada ja i dalje mislim da je stock 1.21 najbolji, bez kojekakvih džidžabidža.

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

Promenio sam do danas bar 10 romova počev od Samsunga Galaxy preko HTC Hero. Apsolutno mi je jasno da se ne dobija mnogo sa kuvanim romovima ali sam ja danas uradio ono što mi je trebalo tj. oslobodio se brda nekih aplikacija za Orange. Ovaj sad rom mi je sasvim ok i ne znam u čemu je razlika u odnosu na 1.21?

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zlivan »

Ma to za Orange je skroz opravdano, to bih sigurno i ja uradio :)
U principu, u 1.21 su posredjivani neki bagovi, sve radi malo brze i trebalo bi da baterija traje duze, sto je meni i najvaznije. Mislim da je vec pisano nesto o svemu tome u toj temi. Ja sam pri samom rutovanju flesovao 1.21 umesto 1.15, pa i ne znam bas iz prve ruke raniju verziju.

Ali ako ti sve bude radilo kako treba i ako telefon bude uredno odlazio u sleep mod, ne moras nista ni da diras.

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Imam jedno pitanjce u vezi ovog modela. Posto se tice ovog telefona, odlucio sam da ovde postavim situaciju. Hteo sam da uzmem desire preko telenora uz paket prenesi 400 i d ase obavezem na dve godine ugovora. Ali tako ja sinoc malo tu citkao po forumu i ljudi mi otvorise oci kolika je u stvari kradja taj paket prenesi 400 (ja trenutno imam stari prenesi 325 i kupovinom telefona obavezan sam da predjem na prenesi 400) i da ne donosi nista novo, plus razmisljam nema internet u paketu, a ja ako uzmem telefon ja cu 2 godine morati biti na tom paketu, a jos od nove godine ce poceti ono menjanje operatera bez menjanja broja i sta mi onda treba da se obavezujem 2 godine ako cu vec za 6 meseci moci da mozd apromenim operatera i uzmem nekog ko daje internet u sklopu pretplate. E sad neko bi mi rekao sacekaj da dodje nova godina i onda uzmi gde je najpovoljnije, al problem lezi u tome sto ja sam moju 5800 izgubio i trenutno sam na 3510i (koja me btw, ubija u pojam) i moram vrlo brzo uzeti novi telefon. I razmisljam ja tako i dodjem na neko resenje ajde uzecu na ugovornu obavezu od godinu dana, i reko mozda uzmem nokiu x6 a ne desire, jer je to kao bila jeftinija solucija (desire 32k dinara, a x6 22k), i pogledam ja cene za 1god ugovora kad ono desire 39k a x6 36k oO?! i sad mi deluje kao skroz kul resenje da uzmem ugovor na godinu dana, doplatim to malo za desire i lepo cu izdrzati tih godinu dana na prenesi 400 a onda posle lagano saltam na druge operatere u zavisnosti od uslova koje budu nudili. Sta vi mislite, da li je to mozda optimalno resenje, trebala bi mi mala konsultacija/pomoc :)

P.S. Tek sad vidim koliko sam se raspisao :blinky:
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

Sauriann napisao:Ovaj sad rom mi je sasvim ok i ne znam u čemu je razlika u odnosu na 1.21?
- Updates bootloader to 0.80
- New radio image
(rooted verzija na koju sam stavio link ne menja ove prve 2 tačke)
- New youtube app with HQ option (1.6.20E).
- Fixed htc's weather widget (integrated into clock&weather widget) not knowing where you are (1.15.xxx just said the name of the country in some countries).
- SMS issue (from non-numerical senders) is resolved.
- fixed random contact showing when receiving operator SMS.
- fixes the voicemail bug for the French carrier SFR (short voicemail number used to call 911/emergency).
- Messages app now shows a count on the number of messages in the SMS inbox.
- calendar/contacts bug - unable to store contact's birthday - has been fixed.
- Long click on the menu button when in home screen now doesnt pop up the keyboard, like it uselessly did before.
- SMS reader does not show the little smiley androids any more - just the mere types.
- Exchange Company Address Book is now properly working. Was unable to use before the update.
- They have disabled the snooze function on the Optical trackpad for calendar events. This means that it is now possible to have the phone in your pocket without accidentally snoozing the alarms.
Poslednja izmena od djoni u Ned, 20. Jun 2010. 01:32, izmenjeno 1 put ukupno.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

vanjuska, da ja dajem tolike pare za telefon uzeo bih neki iz oglasa. Ima ljudi koji odmah prodaju telefon nakon uzimanja tako da tebi ostaje jos malo manje od dve godine garancije + nisi vezan ugovorom.

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Pa to stoji, al opet, ovako sam siguran da je nov telefon i da je sve ok, a tih godinu dana mi stvarno ne znaci nista spec, ne bojim se tog vezivanja, posto cu sigurno koristiti telefon taj bar godinu dana a i bicu na postpaid-u sledecih godinu dana sigurno kao i dosadasnjih 7,8 ne znam ni sam kolko vec :D Sad se nesto cak razmisljam za onaj prenesi plus paket, izgleda su smanjili na 1490 pretplatu a ima se 1000 poruka 300 minuta i giga neta, sto je i vise nego dovoljno, a jos se i prenosi... A ovako bi mi pretplata bila 1200 al dok uplatim nesto malo neta dodje skoro pa na isto...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

Ok, ubedili ste me :) stavio sam 1.21 navise zbog
Exchange Company Address Book is now properly working. Was unable to use before the update

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

ovo je lista promena koje su korisnici primetili... sigurno da ima mnogo više ispravki koje običan korisnik neće ni primetiti
meni ni ova high quality youtube opcija nije za bacanje :)
mislim i da se tek sa 1.21 pojavi Google Earth aplikacija na Marketu

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

djoni napisao: mislim i da se tek sa 1.21 pojavi Google Earth aplikacija na Marketu
Tako je

vnugo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 09. Maj 2010. 14:34

Post od vnugo »

Pitanje jedno...:Ja bih da uzmem Desire, ali jedina zamerka mu je slabija kamera (posebno video zapis),pa me interesuje da li vredi cekati da izadje nesto bolje, jace, a da se nadje i u ponudi domacih operatera...?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

vnugo, kamera uopste nije slaba. Pogledaj na temi o slikama sa telefona fotke koje sam ja stavio, i za koje su me svi tripovali da su sredjivane pre nego sto su zakacene. Meni je kamera odlicna! Doduse ja ne fotkam mnogo, ali za onoliko koliko mi treba je super!

DragutinMilutinovic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 00:32

Post od DragutinMilutinovic »

Ako kupujes ovaj telefon zbog kamere i foto aparata onda bolje kupi neki digitalni foto aparat i prosecni mobilni telefon...proces jevtinije! Meni su slike sasvim dobre i stvarno nemam nikakvu primedbu,i ovaj telefon bih kupio i da nema kameru!

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

vnugo, slike su skroz super,neko te je lagao da je los kvalitet. O videu cemo da sudimo kad bude stigao froyo..
vanjuska, da li si razmisljao o paketu prenesi plus 1gb? On je 2ooo mesecno,a ti bi za prenesi 4oo davao 1600-1700...
Ako si dugo vremena postpaid korisnik probaj da zapretis kako ces raskinuti ugovor ako ti ne omoguce kupovinu sa postojecim paketom! Ako te odbiju,a nisi pod ugovorom,ti lepo trazi raskid,idi u vip i kupi telefon. Ionako je u telenoru nestasica htc modela
ex ivan87

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

telep napisao:Inače po meni ne vredi da se igrate sa telefonima koji imaju već na sebi 2.1 (sačekajte malo da izađe 2.2 pa ćete sve što sada dobijate rutom dobiti bez ikakvog rizika).
hm, na žalost ne u potpunosti.
Apsolutno najveći problem androida 2.1 je nemogućnost instalacije programa na micro sd karticu. Na taj način memorija telefona se vrlo brzo prepuni, i za razliku od Iphonea prinuđeni ste da izaberete samo mali broj korisnih aplikacija koje ćete instalirati i koristiti. To je ogroman hendikep i po meni, ubija android market.
Naravno rešenje za to postoji, zove se App2sd, ali nije baš jednostavno, zahteva prethodno rootovanje, nosi izvesne rizike sa sobom i 95% korisnika to nikad neće uraditi.
Froyo će delimično rešiti ovaj problem, jer omogućava instalaciju programa na sd kartici, ali kako sam pročitao, programer aplikacije takođe mora to da omogući da bi se aplikacija mogla prebaciti, a delovi aplikacija će ipak ostati u internoj memoriji. App2sd nema tih ograničenja. Drugim rečima, froyo će nam omogućiti da imamo više prostora za instaliranje aplikacija bez potrebe da brišemo, ali jedino app2sd je pravo rešenje. Zbog toga i imamo froyo portove za desire sa app2sd.

Ja ću sačekati par sedmica da vidim da li će se pojaviti froyo, a ako bude odložen za jesen, verovatno ću probati app2sd

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

kamera uopste nije slaba.....
Da.Kamera nije slaba.Ali je (CMOS)senzor ocajan.
Ocajan je u tolikoj meri da SnapDragon na cak 1000Mhz ne moze da isprati gluposti koje kamera Desire-a salje.
Slika

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

cale, veruj mi da mi nije ni malo jasno o cemu pricas, ali mi nije ni bitno. Uslikam fotku, prebacim na komp, ona je jako dobra - to je sve sto je meni bitno. Sve druge price su meni totalno nebitne. :wink:

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Ceftriaxone, pa uradio bi ja to davno, nisam ja vise pod ugovorom, al ja necu da menjam broj, to je fora.. A razmisljao sam ja o tom paketu prenesi 1gb pogotovo sto sad kosta 1500 din!!!! Snizili su cenu, pogledajte...

Odgovori