HTC Tattoo

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

Prema jednom tutorijalu za market patch kaže ovo

EDIT : Complete guide

Download the SDK from here then unzip it where you want to, for example I choose C:\android-sdk-windows\ then launch SDK Setup.exe (as administrator under Vista and 7) and follow the instructions.
When it's done, press Windows + R and type cmd then press Enter. Type cd C:\directoryofSDK\tools (in this example it's cd C:\android-sdk-windows\tools) then type adb push Vending-Tattoo-patched.apk /system/app/Vending.apk (don't forget to copy Vending-Tattoo-patched.apk in \tools\ directory, in this case it's in C:\android-sdk-windows\tools)

E sada ja pojma nemam šta je ovo SDK i pitam da li je ovo sigurno raditi...
Nokia Lumia 820

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Zašto ne bi bilo sigurno to je Android SDK napravljen od strane Googla.

http://en.wikipedia.org/wiki/Software_development_kit
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

Ja ne mogu nikako ubaciti ovaj jebeni patch za market...

Uradim root opet i fino u tutorijalu piše

sada treba ukucati sledecu komandu kako bi proverili da li je root uspeo:
# id
onda bi trebalo da dobijete nesto nalik ovome:
uid=0(root) gid=1000(shell) groups=1003(graphics),1004(input),1007(log),1011(a db),1015(sdcard_rw),3001(net_bt_admin),3002(net_bt ),3003(inet)
*ovde je najvaznije da je uid=0(root), to znaci da ste uspesno rootovali telefon

I meni isto tako piše, ali kada kucam da ubacim patch ne može
Nokia Lumia 820

xdream88
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 03. Jul 2010. 14:18

Post od xdream88 »

Kako da skinem apps sa ovog sajta .. ? http://www.androlib.com mislim,jel moze nekako download na komp direktno..pa da iz kompa ubcim apps u tatto ? il kako .. danas sam uzeo fon.. pa ako moze neka pomoc .. hvala vam ..

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Da li je neko koristio telefon kao modem?Kako radi internet i da li treba da imam instaliran htc sync ili mogu bez toga da idem na mobile network sharing,posto racunar prepoznaje telefon i bez htc sync?

lacko1984
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 18. Feb 2010. 07:21

Post od lacko1984 »

ljudi ponovo imam potpuno isti problem sa novim telefonom koji sam dobio u vip-u, neznam vise sta da radim, ubicu se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

lacko1984, a jel ti zaista ocekujes da mi svi nemamo pametnija posla nego da pamtimo koji si problem imao?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

lacko1984
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od lacko1984 »

@tomas.hokenberi evo problema u ovoj temi Servisiranje Tattoo-a preko VIP-a

viewtopic.php?t=20473

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 16. Jun 2010. 16:30
:: iPhone 8 Plus

Post od Master Joda »

@lacko1984 citao sam tvoju prvu temu o problemima sa VIP-om i nisam mogao da verujem dokle neciji bezobrazluk moze da ide.
Mada ni tamo nisi rekao kakav ti zaista imas problem sa telefonom. Mada sto se reklamacije i (ne)azurnosti u VIP-u tice toga sam se bas nacitao i nista me ne cudi

lacko1984
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od lacko1984 »

evo mog problema koji se desio na dva modela htc tattoo-a, molim nekog ako je imao iste probleme da iznese svoje misljenje, jer po meni to je u pitanju neki fabricki problem

-kvar je primećen na gornjoj desnoj cetvrtini ekrana, komande nisu bile precizne i gotovo pojednine funkcije zbog toga nije bilo moguće nikako aktivirati, prilikom uradjene „Calibration“ problem u tom delu ekrana je rešen, ali se tom prilikom taj isti problem seli na donjoj desnoj polovini ekrana gde je skoro nemoguće kucanje sms porka i kucanje brojeva za pozivanje. Zbog tih problema uradjeno je i resetovanje telefona na fabričko podešavanje gde se ponovo javlja problem u gornjoj desnoj četvrtini ekrana, i tako sve iznova-

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 16. Jun 2010. 16:30
:: iPhone 8 Plus

Post od Master Joda »

ufff.. za ovakav problem jos nisam cuo.
Mada namece se logicno pitanje, da li su oni tebi uopste dali novi telefon??? Zvuci glupo ali identican kvar na dva telefona, sanse su nikakve.
Jos nesto, da li si primetio kvar odmah posto si primio "novi" telefon ili se javio vremenom?

lacko1984
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od lacko1984 »

ako gledamo po pitanju IMEI-a dva telefona se razlikuju, sve drugo ide njima na cast, ako su me slagali i nekako uvalili isti fon veliko im hvala!!! kod oba modela kavar se javio skoro u identicnom vremenskom periodu, nagde posle 2 meseca korišćenja.

manje vise to sto ja imam problem, najvise me zanima da li neko od ovde prisutnih forumasa ima ili je imao isti ili slican problem koji sam opisao u predhodnom postu.

Marko.85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 27. Jun 2010. 21:15

Post od Marko.85 »

Ivan Cirkovic napisao:@ Marko.85

Kada raspakujes arhivu moras napraviti u telefonu iGO folder,pa u njemu imas folder content i licence...Znaci to moras da napravis pre nego sto krenes da ga instaliras.Fajlove koje ces ubaciti u ova dva foldera su ti na tom linku koji sam ti dao.Ako si ih vec skinuo samo napravi foldere i raspakuj ih...Svi se zeznu kod krekovanja,ali tu smo da se pomazemo.

iGO/content i licence,pa tek onda instalacija
Koju arhivu kad raspakujem? I ne znam na koji link mislis, za te fajlove sto treba da ubacim.
Plz help.
Izvini sto tek sada odgovaram, bio sam na odmoru.

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Bas tako.Sve sam ti napisao i ne mozes da omasis.Bitno je da kopiras te foldere,jer se u njima nalazi licenca za krekovanu verziju iGo...Znaci napravis fodler iGo,kopiras te foldere u njega,pa tek onda uradis instalaciju programa u telefon...

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

lacko1984- ja koristim tattoo od kada je stigao u VIP i nisam do sada imao takvih problema.Nekoliko prijatelja isto koristi tattoo i svi su generalno zadovoljni. šta ti je pisalo na izveštajima iz servisa?
Samsung S10+ red

lacko1984
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od lacko1984 »

ovo je izvesta sa servisa kod prvog uredjaja

(„Na osnovu ovako predočenog opisa kvara bilo je moguće naći u čemu je problem sa telefonom. Telefon pokazivao navedene greške, zamenjen za novi sa IMEI-je xxxxxxxxxxxxxx“),

taj novi sam juce odneo na servis pa cemo videti sta dalje.

Marko.85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Marko.85 »

@Ivan Cirkovic

Meni u foldru licence stoji samo jedan fajl "Android_Amigo_WW@1001_JM-PPCW.lic"
Probao sam sve ponovo i sada mi kaze da mi je nepotpun folder licence...

Jos nesto, nisam ponovo radio root, vec samo obrisao iGo i opet instalirao ovako kako si mi rekao. Da li treba opet root da radim mozda?
HTC Tattoo

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Kada napravis iGo foldr na kartici moras u njega da kopiras dva foldera koja raspakujes iz arhive...Uradi root iz pocetka i sve ponovi...

Marko.85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Marko.85 »

Ipak je bilo do root-a, morao sam opet sve iz pocetka. Hvala u svakom slucaju na pomoci, uspeo sam konacno :D
HTC Tattoo

Paki82
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 16. Jun 2010. 12:43

Post od Paki82 »

Imam sledeci problem:
Kada hocu da proverim stanje na postpajd racunu na broj 1260 i stavim ? kao po pravilu, ne salje mi povratnu informaciju...Sta bi moglo da bude?
Takodje ljudi koji imaju vip kartice ne mogu da mi posalju poruke.
da li je nesto u podesavanjima za poruke ili vec sta i gde da podesim da resim problem?
Hvala unapred

Odgovori