HTC HD2

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
banana
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 13:59

Post od banana »

Narode, imal li negde u Srbiji da se mogu kupiti originalne slušalice za ovaj model kao rezervni deo, iste koje se dobiju u originalnoj kutiji sa FM antenom i komadama na kablu.
Moje su stradale .
Molim za pomoć, pokušao sam sa Nokijinim i ne rade.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

E ovo je vec zanimljivo klik. Jos malo i necemo se vise brinuti sa kojim nam OS-om dolazi telefon :).

Gerwulf
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 11. Feb 2006. 20:32

Post od Gerwulf »

Mene samo interesuje koliko je precizan TS (kapacitivni ekran i sve to) Tj da li se cesto desava da "omasite" neki sitniji element na ekranu? (Pogotovo na default WM)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Gerwulf, HD 2 ima WM 6.5 koji je relativno finger friendly + nemoj da zaboravis da je to HTC (oni skinuju ceo WM na svojim uredjajima).Koliko sam ja imao prilike da se druzim sa HD2-kom to ce tesk oda ti se desi da promasis nesto.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

HD2 je onako finger frendli, ume da se desi da se omasi zeljeno, ciljano nesto i pogodi nesto sasvim peto sto napravi kurslus i iznervira ali ga ne bi menjao ni za dva dizajera :D :lol:

Najveci mi je problem pri koriscenju neta (opera i explorer) tako je uzasno, lose reaguje, sporo i nekad nece da uradi ono sta hocu pa moram da ubijem operu ili explorer pa ispoceka i problem je pri kucanju poruka ali to nije toliko strasno :wink:
and justice for all...

rilazi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 18. Apr 2006. 14:03

Post od rilazi »

Samo za informaciju, sve aplikacije, tj programi su finger friendly, tako da nema nijednog razloga da ih ne koristite. Sto se tice WM, sve je tu preuzeo HTC Sense, tako da nema ni za to razloga da se ne koristi sense. Opera je odlicna i ja ne bi proporusio da se uopste koristi explorer, jer bas taj moze da napravi ponekad problem.
Poz

Maneken
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 28. Apr 2010. 15:37

Post od Maneken »

Neko je pitao da se postave slike sa ovog telefona. Pošto me mrzi da slikam i kačim slike, evo ovde ima kompletan test telefona, a u donjem delu testa imaju i zakačene fotke slikane sa HD2:

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/2335/HTC/HD2

Edit:

Pitanje: podrška za UNICODE?

Zna li neko kako se na HTC HD2 instalira podrška za unicode? Hteo bih u imeniku da koristim dijakritičke karaktere (š,č,ć,...), ali ne znam kako. Je l' ima neko iskustva sa ovim?

Spojio: IDzO
*Zabranjeno je uzastopno postovanje, koristi opciju Izmeni *

Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

banana
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 13:59

Post od banana »

Za Manekena

Jednostavno rešenje je SPB tastatura koja podržava unicode,
možeš da selektuješ i ćirilicu kao i latinično pismo sa našim karakterima.

PS i dalje tražim ako neko može da me uputi gde kupiti slušalice za HD2, tj žičani hands free,
isti kao u originalnom pakovanju.

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11

Post od serbian-boss »

Maneken, brate sta izmisljate toplu vodu,kad kucas na full qwerty (posto ti je ta najbolja) samo na slovu C drzis pola sekunde i izadju ti i Ć,Č ....samo prevuci prstom u desno i izaberi slovo :lol:
NAJISKRENIJE,koristim telefon vec 2 meseca i slika blago tuzno !!!Slike su lepe na telefonu i tu se mrvicu mute ali kad prebacite na kompjuter nista ne valja...naravno ovo nije digitalna kamera,ko hoce odlicnu kameru u telefonu nek uzme Nokiu...svaka od 5mpx pa nadalje slika fantasticno

joximovic
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 06. Jul 2010. 19:47

Post od joximovic »

Danas sam bio u Vip-u, u Knezu, da probam ovaj HD2, jer planiram da ga pazarim za koji dan.
Sada, pored svih dobrih karakteristika ovog telefona, i pored toga sto sam bio zadovoljan onim kako je radio u prvih 5min moje probe... kasnije naidjoh na mali problemcic, pa rekoh da pitam vas ovde, sigurno bolje znate..

Naime, htjedoh da pokusam da probam QuickGPS, startujem aplikaciju, i telefon 'zakoci' na nekih minut. Sada, cuo sam da startovanje GPS-a i normalno traje toliko, cak i duze ako se prvi put startuje. Medjutim, posle nekih minut, ja slucajno kliknem na neku drugu aplikaciju, i tako valjda cancelujem ucitavanje ovog GPS-a. I posle toga nastade mala havarija u telefonu... odem na onaj 'home page', on prihvata operaciju sa zakasnjenjem od 3-4 sec, i svaku sledecu operaciju koju sam probao, isla je sa nekim lagom od 2-3 sec. Pokusam da ga ugasim, odem na turn off, medjutim, on se ne ugasi, nego se vrati, i 'zaledi' na onom home page-u.

Dakle, da li sam ga ja ubagovao nekako, ili sta se desilo to? I da li je ovako nesto uobicajeno kod ovog HD2 telefona, odnosno da li ima obicaj da se ovako zakoci, ubaguje kada pokrenem odredjene aplikacije?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

joximovic, nema veze sa ovim problemom, ali moras biti svestan da, osim u blizini prozora, GPS nece raditi u zatvorenom prostoru.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

joximovic, QuckGPS ne koristi GPS, vec osvezava tj. downloaduje podatke za AGPS. Ono sto se tebi najverovatnije desilo je da si otovrio puno programa, a i oni koji su ga cackali pre tebe, pa da se Windows zbunio. U "realnom" radu sa telefonom postoji verovatnoca da se to desi, ali ako drzis besmislenu kolicinu programa otvorenu, pre ce da ti se istrosi baterija. Ako ti stvarno treba da ti 10ak programa radi paralelno, onda bolje razmisli o nekom netbooku.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

i ja sam postao vlasnik ove masine :)

jedno pitanje :

jel moguce da se na telefonu namesti default access point..? na primer , kada god hocu da uradim nesto sta ima veze sa internetom, on mi automatski pali telenor internet.. a ja bi zeleo da ide preko wirelessa (jer gajbi imam wireless, a kad sam negde gde nemam ne koristim internet na telefonu)..
na primer : hocu da updatujem weather, kliknem na update now, i on odmah pali telenor internet... jel moze da se podesi da odmah trazi wireless mrezu ?

help :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Layne_Staley, ako zelis da ti se poveze preko wifi-ja moras prvo da uspostavis wifi vezu (i eventualno prekines gprs konekcije) a zatim da pokrenes aplikaciju koja pristupa mrezi. Nema nacina da to funkcionise tako sto ce automatski pokretati WiFi kada neka aplikacija trazi pristup mrezi. Barem ne bez dodatnih alata/programcica - jednostavno to je nacin na koji Windows Mobile tretira konekcije.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Kako sam glup... sad kapiram.. pa logicno je to ... sad cu da probam da uspostavim wifi konekciju i da odem na neki program koji koristi net... :) hvala faco
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Layne_Staley, obrati paznju da na mnogim telefonima (nisam siguran za HD2) Windows Live aplikacije (Windows Live Messenger itd.) potpuno ignorisu WiFi i uvek probaju da se povezu preko gprs-a. To je nekakav "feature" Windows Live aplikacija.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Lol.. koja glupost :)

evo radi.. povezao sam se na moj "kucni" wireless, i radi .. updateovao mi je vreme, ulogovao sam se na windows live...

jos jedno pitanje : jel mozes ovde ,a ako ne mozes onda preko privatne poruke, da mi kazes gde da skinem win mobile aplikacije...? koji je najbolji site za to ... ? jer do sada sam imao samo symbian i znao sam gde za njega da nadjem sve.. a u wm sam novi :)

hvala

rilazi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 18. Apr 2006. 14:03

Post od rilazi »

Sve aplikacije i programe koje rade na HD2 imas na ovom sajtu http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=535

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

EDIT : sam cu sebi odgovoriti jer sam megaglup

2 pitanja :

prvo : kako da vidim koji su mi programi upaljeni (kao kod symbiana kad drzim ono meni dugme ) ? jel to moguce ?
skapirao sam da postoji task menager :)

drugo : bilo koji .cab file kada skinem , nece da mi pokrene setup.xml ni jedan od bile koje igre/aplikacije ..
skapirao sam da trebam ceo cab file da prebacim :)

help :)

Maneken
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 28. Apr 2010. 15:37

Post od Maneken »

Layne_Staley,
preporučujem ti da instaliraš BsB Tweaks i sa ovim programom isključiš GPRS konekciju, jer će ti se u mnogim slučajevima sam kačiti na net u nedostatku Wi-Fi signala, a da to nećeš ni primetiti odmah. Ovako, instaliraš, BsB, isključiš skroz GPRS i ne boli te glava.

Joksimoviću,
GPS ti je uzaludno da isprobavaš negde u mestu (naručito u zatvorenom prostoru). Imam instaliran iGo i to radi odlično, ali jedini pravi način da testiraš GPS mogućnosti je u vožnji.

Serbian-boss,
ipak sam instalirao SPB tastaturu (hvala Banani na savetu), i radi odlično. Instalirao sam srpski (za ćirilicu) i hrvatski (za latinicu).

Odgovori