n95 8gb

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 11. Sep 2008. 03:40

n95 8gb

Post od kostadin »

postavljao sam vec pitanje u okviru symbian kod modela n 95 8gb, al tamo nisam dobio pametan predlog ili misljenje sta bi moglo biti , rodjakov telefon je kod mene, desavalo mu se da kad gurne slajd da se javi on mu prekine vezu i pocne da svira muzika, te ga je on jednom iz revolta tresnuo i pocepao mu navigacioni taster u sredini i one oko njih, nasao sam tastaturu i zamenio, sad je kompletan, medjutim njemu par jako bitnih dugmeta ne reaguju ni najmanje, neki brljave tipa stisnes jedinicu i ono iskoce pet broja, tako je i sa osmicom... taster za opcije gore levo i taster za ulazak u meni su potpuno mrtvi, telefon radi normalno, bar ono sto radi i moze da se zove i prekida veza...nosio sam ga u servis u svom gradu ali majstor nije umeo ni znao da popravi, a i nema delove da bi mogao da ga ispita bolje...sta bi po vasem misljenju to moglo biti ?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Najverovatniji problem je ljudska glupost. umesto da ga je pre "popravljanja" odneo u servis i verovatno rešio problem sada je napravio još veću štetu. Osim prvobitnog problema sada ima dva. Rešenje je da nazoveš ovlašćeni servis Nokia telefona.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kostadin »

stvar je u tome sto je popravljao telefon, i trajalo je celih nedelju dana, a problem je kad te pozove klijent, a ti mu prekines vezu :-O realno nije lepo... ne opravdavam ni taj njegov potez, ali mozda neko imao slicno iskustvo pa mozda zna sta bi moglo da bude, da nije flet kabal u pitanju neki, zna li neko koliko bi kostalo da se to popravi

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 09:47

Post od oscar1980 »

Vrlo verovatno da je flet stradao,moze biti emmi filter,mozda cak i da je ploca negde pukla... Bez otvaranja i eliminisanja jedne po jedne stavke-nista.... Mislim,tesko ko ce moci da ti odgovori ovako napamet....

Pozz...

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kostadin »

flet mi je stradao i zamenili su mi ga, po fantasticnoj ceni od 40 evreja, rade sada svi dugmici, samo sto tri dugmeta moraju da se stisanu znatno jace nego sto je normalno...ranije su imala mnogo lep klik, samo sto nisu radila, sada je to blagi uzas

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od oscar1980 »

To ti je u principu ok cena... To oko dugmica reklamiraj jer je moguće da ili su ti stavili kopiju fleta ili da su slučajno zamenili tastaturu... Naravno,ako su ti to u servisu radili...

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kostadin »

tastatura je sigurno ista, jer je poznajem, jedinstveno je izbledela ;-) a na starom fletu je bio ok klik bas se lepo oseti i lepo je radilo, ovo bas treba da stisnes dugme i skroz je neprijatan osecaj, ne svidja mi se... prvom prilikom cu da skocim do servisa, da reklamiram !

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od oscar1980 »

Pretpostavljam,ali ne mora da znaci da su ti ugradili kopiju flet kabla... Reklamiraj obavezno...i to sto pre,da ne bi izmisljali ko zna sta pa da ti ne uvaze reklamaciju...

Odgovori