Desire vs sPhone vs ....?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Desire vs sPhone vs ....?

Post od Azimuth »

Razocarah se u mts, posle godina redovnog placanja danas kad sam otisao u posovnicu receno mi je da je ponuda takva kakva jeste bez obzira da li sam stari ili novi korisnik i da ne mogu ni od uvoznika HTC-a da mi nabave Desire a imaju neka dva Legenda koji se setaju iz NS-a u BG i obratno pa trenutno ne znaju gde se nalaze ali ih mogu pronaci za 2-3 dana.

Dakle, ponuda je iz Vip-a, paket neka bude recimo 325 pa dobijam Desire za 32000 i sPhone za 35000. Razlka u ceni je zanemarljiva a i uzeo bih telefon na duze vreme i skrasio se malo.
Bitne stavke...pa svakako da su manje vise gotovo identicni modeli, ali mi je pre svega bitan odziv displeja, da li cu moci normalno da otkucam poruku i eventuano neki text s obzirom da imam cevape umesto prstiju, GPS i wifi su nezaobilazni, pretpostavljam da je podrska za oba modela ista, sinhronizacija sa PC-em pa samim tim i nacin na koji komuniciraju, kamera verujem da je slicna ako ne i ista a ne mogu reci da mi ne treba, muziku gotovo nikada ne slusam osim eventualno radio ponekad, sto se filmova tice za sve ove godine ako sam mozda 2 ili 3 filma pogledao na telefonu, bitan mi je office i/ili podrska za isti da mogu barem da iscitam ono sto mi je hitno. Sto se baterije tice, meni ne smeta ako cu ga puniti svako vece tako da to nije problem.
Desire mi se cini kao kompaktniji aparat u smislu da cu moci bez problema da ga stavim u bilo koji dzep, osim onaj mali na farmericama, a i velicina displeja mi deluje kao sasvim dovoljna dok mi je sPhone po tom pitanju glomazan.
Sta bi me vi savetovali? Sta je pametnije uzeti od ova dva? Ili mozda imate na umu neki treci?
Umalo da zaboravim, mora biti Android i to neki perspektivan model koji ce imati podrsku u narednih barem godinu ipo ili dve.

Ako se setim jos nekih kriterijuma koji su mi bitni, dopunicu se tokom diskusije :)

Navalite 8)

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Чек...стани :lol:
Колики ти је био просечни месечни рачун до сада?
Није иста понуда за старе и нове кориснике, ја сам добио Спику за 1 динар уз микс1250 и уговор на две године а била је за нове кориснике 13-14к.
Јеси причао са менаџером или са оператерима? Оператери се питају и знају колико и обезбеђење. :roll:
Слобода или смрт

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

U proseku oko 1500-1700din se vrteo svaki racun evo vec skoro 3 godine.
Ma sa menadzerom sam pricao, sto je najcrnje... Mozda da pokusam sa drugom poslovnicom eventualno :unsure:
Pazi, parafraziracu ali je u principu rekao da je istina to da su davane odredjene povlastice u vidu popusta na mesecnu pretplatu ili jeftiniji telefoni (sto mogu i sam da posvedocim jer mi je devojka nudila LG Cokoladu ovu novu za 1 din ukoliko bih ostao naredne 2 godine na mix1000) ali iskljucivo pravo na to imaju korisnici koji produze ugovor u roku 2 meseca od isteka prethodnog. E sad, kako je meni prethodni ugovor istekao pre 6 meseci ja nemam pravo na to, barem po onome sto taj djuvegija rece...

P.S. Da bude jos tuznije, imam 2 post pejda, jedan jeste na mix1000 a drugi na mix500 pa sam kontao da produzim ugovor na ovom prvom broju ali eto...
Inace, i na ovom drugom mi je racun oko 1000din mesecno u proseku.

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Ne mogu da ti pomognem savetiam oko mts-a, ali kao vlasnik cevapa (i dve leve ruke) mogu :D
Probao sam da kuckam na Desire i HTC tastatura je vrlo "cevap-friendly", ali sam takodje probao Android na HD2 i .6" veci ekran ima svoje prednosti. Verujem da bi se osetilo i na .3 vecem Galaxy S, ali mislim da nije game changer. Sto se velicine tice i to mislim da ti nije bitno jer Desire ima manju povrsinu, ali je malkice tezi i deblji..
Iz mog ugla ti se sve svodi na to da li vise zelis TouchWiz ili Sense i da li ti vise znaci blic ili 15fps vise kod snimanja videa.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Azimuth,ako ti nesto znaci,mojoj sestri je istekao ugovor pre 2 godine,pa je izvukla telefon za dinar koji uz tu tarifu koju ona koristi kosta 8 KDinara. 8)

Biti uporan i pored toga znati tematiku mnogo znaci... :wink:

E sad,imajuci u vidu da ti je ponudila LG cokolacu,to onda znaci da si ti verovatno "upao" u 4-i ili 5-i segment.
Ako si u 5-om segmentu,i ako budes uporan,mozes da izvuces kao bestboy Spicu za dinar.

O Legendu mozes samo da mastas da mozes da ga dobijes za dinar,za njega ti je potrebno da ti racuni u poslednjih ~ 6 meseci budu preko 2 KDinara. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Fox, ma nudila mi je sve telefone, neke koji su tada kostali oko 14-15000 za 1din a izmedju ostalog i cokoladu. Moracu definitivno koliko vec sutra da skoknem ponovo ali ovog puta tamo gde sam bio pre par meseci i gde su mi nudili sve te silne telefone.
Sto se Legenda tice, nisam ni mislio za 1din da ga dobijem ali bi svakako znacilo, lep gest bi bio, ako bi spustili cenu koliko toliko :D
Sto se racuna u poslednjih 6 meseci tice, na ovom mix1000 su mi negde oko 2000din a u proseku ako bi gledali su negde izmedju 1500-1700din (mislim na period od skoro 3 godine).
Iskreno, ako bi mi Legend ponudili za neku razumnu cifru a ne za 30 000din uzeo bih ga, a ovako mi se ne isplati nikako jer za samo 2 vise mogu uzeti Desire tj za 5 vise Galaxy S u Vip-u gde bi mi bila i pretplata manja.

Grandpa, pa blic je svakako dobrodosao, kakav god bio. Ipak, kad pogledam, od slika koje sam napravio, dobar deo je u mraku. A video nisam bas nesto previse i snimao...
Tezina mi ne igra neku ulogu, sve je to manje vise isto, u par grama razlike dok velicina samog aparata moze biti problem za dzep u smislu da li ce uopste i stati u isti :|
Sto se TouchWiz-a tice, pa fino to izgleda, ali je to u sustini samo sminka, mada, moram priznati, jako lepa :)

Ono sto mene jos interesuje jesu razliciti procesori. U cemu je zapravo tu razlika osim u proizvodjacu?

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Azimuth
Па види мени је био рачун 1720 динара просечно и био сам у шестој групи...
Што се истека тих 6 месеци тиче, мени је овај менаџер рекао да нема везе колико прође времена од истека уговора и саветовао ме да још сачекам да "налети" бољи модел али нисам могао да чекам и узео сам Спику.
Нпр. да сам имао рачун преко 2 хиљаде у комбинацији су били и х10, хд2 :cry:
Предложих му да доплатим за тих 24 месеца потребну разлику али ми рече да би то радо дозволио али једноставно не постоји неки правни оквир код Телекома за такву неку опцију. Или динар или ништа.
Ако ништа не урадиш, дођи у Ужице и идемо заједно до чика Максе. :P ;)

Fox
Брате, постави ону слку ако је још увек имаш...
Слобода или смрт

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Azimuth,ako si u segmentu gde se nudi Legend za dinar - super ,ali koliko citam nisi.
To onda znaci da mozes Legend uzeti ili za 30 KDinara (preskupo),ili za manje pare uz neki veci paket(o5 previse)...
Kao sto rece bestboy,mozes ili uzeti neki od telefona koji upadaju u tvoj segment za dinar,ili nista.
Ne postoji mogucnost doplacivanja,da to moze,ja bih odavno imao Legendu,jbg takav su nakaradni sistem napravili... :|
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nisam mislio da doplacujem nista, nego jednostavno ako bi mi ponudili Legend za neku normalnu cifru ja bih ga uzeo bez previse razmisljanja (sto cu sutra i proveriti). U suprotnom, jeftinije mi je da uzmem Desire ili sPhone u Vip-u. Zato sam pre svega i otvorio temu, koji od ta dva telefona uzeti? Zasto uzeti Desire a ne Samsung i obrnuto? Koliko se meni cini, razlike su mizerne a razlika u 3000din mi ne igra neku ulogu kad vec dajem toliko para. Otuda i ovolika dilema kod mene...

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Jel' taj sistem sa segmentima postoji i kod Telenora i Vipa ili samo kod Telekoma? Uskoro mi istice ugovor kod Vipa pa hocu da znam da li mogu nesto da ocekujem i kako da se postavim.

edit: Zaboravih da ogovorim na glavnu temu. Kao sto rece Grandpa sve se svodi na kameru i ekran. Sto se ekrana tice 4" + SAMOLED su po meni mnogo bolji izbor. A kamera nikad ne moze biti savrsena. Dakle Galaxy S.

Pozdrav

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 14:42

Post od Extreme »

@ Azimuth: Sto se tice mts-a, nema nikakve doplate ili nize cene, to je nemoguce. Ili dobijes za 1din (ako si u odr. segmentu) ili po redovnoj ceni. Trece nema.
Sto se tice Desire ili Galaxy S - Galaxy ima bolji display, kameru i vise memorije (8GB), ostalo je isto. Dakle, ako ti ne smeta velicina telefona - uzmi Samsung.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Da, kontam... Sad sam citao temu o Galaxy S-u i koliko vidim utisci su pomesani, da ne kazem negativni. Brine me samo da li ce i kakva biti podrska u buducnosti, dok za HTC nema zime, tu se radilo i radi punom parom.
Memorija mi nije bitna, uzeo bih odmah karticu od 8 ili 16GB. Razlika je u velicini displeja ali ne i u rezoluciji a to povlaci i velicinu samog telefona. Kamera mi je sekundarna na telefonu, ne koristim je Bog zna koliko cesto tako da mi je i ova koju Desire ima sasvim dovoljna (barem prema slicicama koje sam video na netu).

E sad, jos samo da skoknem to Telekoma i popricam sa nekim norlamnim pa da vidim da li mogu i po kojj ceni da mi nabave Desire ili u najgorem slucaju Legend uz moj paket. Ako nista drugo, Vip, here I come :D

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Sto se same velicine fona tice, nemoj nista da te brine ako imas dzepove u koje mogu da se smeste cevapi sa pripadajucim sakama. Nosio sam HD2 u sorcu za kupanje (ne i dok sam isao u vodu, naravno) i nije bilo nikakvih problema.
Mozda deluje da pokusavam da te "ubedim" da uzmes samsum, ali samo ti skrecem paznju na sitnice. Ja bih se uvek pre odlucio za HTC, sto zbog toga sto su izgleda uhbvatili tempo sa Googlom, sto zbog podrske zajednice. I verovatno bih sacekao novi flagship android sa malo boljim kucistem od desirea.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Grandpa, naravno, razumem te u potpunosti :wink:
Ma i ja sam, iskreno, vise za htc jer sam jedan vec i imao i zaista sam bio odusevljen i podrskom sto zvanicnom sto "kuvarima". Sto se materijala tice, pa koliko sam video prilicno je solidno odradjen, nigde nista nije skripalo kad sam ga malo stisnuo i pokusao da ga razmrdam...
Nadam se da cu u skorije vreme zavrsiti sa poslom pa da nahvatam nekog u mts-u jos danas.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Azimuth, Ma nema potrebe da "brines" koji god od ova dva telefona uzmes neces pogresiti.Nijanse su u pitanju.
Najbolje bi bilo kada bi ih oba istovremeno procackao i odlucio,tu moze dosta licni dozivljaj i izgled da presudi.Ja licno ako bih birao izmeju ova dva phone-a izabrao bih Desire i to samo zbog izgleda jer mi Galaxy mnogo izgledom kopira iPhone a i ona zadnja strana mi se cini kao magnet za otiske prstiju.
Kako god na dobitku si, bilo da je u pitanju Samsung ili HTC.Inace uopste nemoj bezati od Legend modela ako ti ispadne povoljno.Takodje dobijas odlicnu masinu,dobro "upakovanu" i jos ti ostane novca u dzepu.Inace ako bih gledao izgled subjektivno meni je Legend lepsi i od Desire-a a i od Galaxy-a,ali o tome ne vredi i ne treba raspravljati.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Wicker Man, i ja sam skontao da je zadnja strana Samsunga ne samo magnet za otiske nego i za ogrebotine. Ne svidja mi se sto je prelakiran. Na N95 8GB uopste ne ostaju otisci prstiju po maskici pa verujem da nece ni na Desire.
Sto se Legenda tice, daleko od toga da je to los telefon ali je Desire jaci. E sad, ako bih ga dobio za smesnu cifru uzeo bih ga odmah. Hocu da kazem da mi se ne isplati da u mts-u dajem 30 000 za Legend (ukoliko ne naprave neku ponudu za mene) kad imam u Vip-u Desire za 32 000 tj Samsung za 35 000 ge bih imao tokom cele pretplate i uracunate MB za net, sto kod mts-a nemam neracunajuci prvih 6 meseci.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Naravno da je Desire jaci od Legend-a,to niko ne spori i naravno da ces uzeti pre Desire nego njega posebno sto je razlika u 2000 dinara.Samo kazem da ako slucajno iskrsne neka prilika za povoljan Legend,nisi uopste mnogo na gubitku i dobijas sasvim dobru masinu.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Wicker Man, pa to i kazem, Legend je vise nego dobar telefon ali ako ponuda ostane ovakva onda cu preci na Vip i uzeti najverovatnije Desire za koji bih rekao da ce ostati popularan jos duze vreme s obzirom da je trenutni vrh ponude.

Jel ima jos neko neku ideju? Neki savet? Predlog?

Odgovori