Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 15:58

Post od aleksaa »

Aktivirao,i super funkcionise! :wink:

Jel postoji mogucnost da se vidi trenutno stanje potrosenih ili preostalih MB,ili tako nesto slicno?
Sony Xperia P

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Moze. Idi na wap.telenor.rs/klik

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 15:58

Post od aleksaa »

Sve sam skontao,i to sam. :lol:

Ovo mi je zanimljivo: Ako potrosimo 150mb,posle toga i dalje imamo besplatan net,ali sporijeg protoka. Medjutim,posle toga za sledeci mesec moramo ponovo aktivirati KLIK opciju,inace ce se sav protok neta,obracunavati po njihovim tarifama! Znaci lako covek moze da se zezne. :unsure:
Sony Xperia P

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Otvaram danas Operu, hop, Telenor mi je malo izmenio:

Slika

Slika

Dodao je logo, prva dva bookmarka, i onu informaciju iznad njih gde reklamira 'klik'. Promocija na sav glas. Nema. Svi ulaze u finis. Bice agresivnije nego sto mislimo.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

za sada Telenor drzi uzde,ali koliko se spekulise ukoliko vip kupi telekom,oni ce imati bic u svojim rukama,kao i najjaci signal i najbolju pokrivenost,sto me i raduje jer nema jos 3g!!!

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

I kod mene se pojavio telenor logo na operi mini, a na operi mobile, ne. aleksaa, interesantna im je ta zackoljica. Ali ja koristim karticu koja ima 2 din kredita, tako da necu mnogo izgubiti ako zaboravim. Bilo bi lepo da porukom obaveste da je aktivacija istekla, kad se vec ne obnavlja automatski.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Ljudi,da li je samo surf preko Opere mini besplatan?!
Meni se cini da se surf sa bilo kojim drugim instaliranim browserom (na pr. Opera mobile),uredno tarifira kao i ranije... :roll: :dry:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Fox, ne tarifira ni preko opere mobile ni preko fabrickog browser-a, upravo sam probao oba na prepaid broju i nije mi skinuo nijednu paru sa racuna.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ljudi probao sam da vidim kako to sve u praksi izgleda znači mob kao modem.stavio sam da se skida jedan torent koji ima nekih 2000sidera a i nije veći od 200mb.brzina nije prešla 40kb u 3.5g varijanti.kada sam prešao limit brzina je pala na neverovatnih 1kb.lepota.mislim da je bilo trenutno zagiušenje...barem tome se nadam..
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

lala
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 02. Sep 2007. 17:59

Post od lala »

e a meni kad udjem u operu kaze unable to connect to the internet please chack yor settings ?? sta je ovo a mogu na fabrickom browser-u da idem na net??? !!
Hvala

PustiMeDaSeRegistrujem
Banned
Pridružio se: Sre, 08. Sep 2010. 10:37

Post od PustiMeDaSeRegistrujem »

Pre svega, jbt koji glup pravilnik registracije na ovom forumu... zabranili ste adrese sa gmail-a?! WTF?
:blinky: takodje, ne mogu da izaberem username koji sam hteo jer je "zabranjen" valjda zato sto sadrzi "Pera" :shock:

Elem, tema... vidim neki traze preko 'leba pogacu u ovom Klik-u :uhuh: guraju karticu sa uslugom koja je namenjena telefonima u modem... pa majku mu :roll: zemljo Srbijo :lol:

anyway, lepo osvezenje na trzistu mobilnih operatera...

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

PustiMeDaSeRegistrujem, gde si ti video da se "kartice guraju u modeme" ?!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

PustiMeDaSeRegistrujem, covek je lepo napisao da je prikachi telefon na kompjuter kao modem. Sta je tu loshe? Jedna od stavki prenosa podataka je i ova mogucnost. 150 MB na telefonu tesko da ces da potroshish cak i besomuchnim surfom. A ovako je lepo sve ispitano i znamo na cemu smo. Nakon utrosenih 150 MB imas net, ali tako brz da ti se vise isplati da sve odradis pesice.
No sve je jasno, operater na ovaj nachin zeli da zastiti mrezu od zagusenja, jer bi u roku od 2 sata sve otislo u 3 lepe.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

PustiMeDaSeRegistrujem
Banned

@Mezzano> to mu dodje isto... zar ne? Telefon je u tom slucaju modem...
Nije nista lose, nego ne treba ljudi sada da od ovog ocekuju da ce imati internet na kompjuteru za Dz.

Nakon 150MB i dalje imas pristojan net na telefonu za ono za sta je Klik namenjen - socijalne mreze, mail i surfovanje...

markomarko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 10:14

Post od markomarko »

Mislim da je ovaj model sa usporavanjem najfer model za korisnike, jer vam nece oteti brdo para, a opet ce zastititi mrezu od zagusenja. Nadam se da ce se nastaviti ova praksa.

Da li cemo i mi koji smo presli na prenesi plus pakete dobiti neke pogodnosti, posto trenutno placamo net koji drugi imaju za dj?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

PustiMeDaSeRegistrujem, gmail je zabranjen jer mnogo spama ima sa njega. User nije zabranjen nego verovatno postoji takav već iako možda nije aktivan član.
A što se teme tiče komentar ti je na nivou: to ne može da se oddrdadi na laptopu jer on nije ozbiljan komp kao desktop :? :blinky: :wacko:
Ne slažem se ni ja sa načinom tarifiranja i cenama i mnogim uslovima, ali ako je nekome potrebna baš takva usluga zašto bi to tebi bio problem?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

lala koji je model u pitanju?ako je neki od s40 serije moraš da namestiš podešavanja spec za operu mini.
PustiMeDaSeRegistrujem ne vidim ništa loše što je uradjen takav test.poenta je bila u brzini prenosa i kako se ponaša prenos posle potrošnje a ne guranje kartice u "modem"...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

PustiMeDaSeRegistrujem
Banned

Gargamele, znam da citam majku mu... za prvobitni zeljeni user pisalo je da je zauzet a za drugi koji sam lupio kao "PeraPeric" rekao je da nije dozvoljen. Kako god, kao neko ko i sam ima forum koji administrira smatram da je ovo nepotrebna odluka... bolje blokirati @spam.la i slicne jednokratne mailove nego gmail. Na kraju sam i koristio 10-minute-mail...

@Tema> gde sam ja rekao ista u stilu "to ne može da se oddrdadi na laptopu jer on nije ozbiljan komp kao desktop"
:blinky:

Ja nemam nikakav problem, ja koristim uslugu kao sto je i namenjena. I zato i nemam nikakvih primedbi, vec pohvale. Samo naglasavam da oni koji ocekuju nesto drugo ne treba sada da dizu buku oko necega sto i nije njima namenjeno... simple as that.

Ako to nije jasno, ja bolje ne mogu da objasnim.

VeNoM, ne kazem da je lose testirati. Znatizelja je to :) I mene to interesuje. Samo kazem da ljudi ne ocekuju da ovo bude primena ove usluge.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

PustiMeDaSeRegistrujem napisao:Samo naglasavam da oni koji ocekuju nesto drugo ne treba sada da dizu buku oko necega sto i nije njima namenjeno...
Poenta. 8)
A sada i moja znatizelja, a onda i zakljucak ;)

063 prepaid i 'klik':

Slika

069 postpaid i prenesi plus:

Slika

Izgleda da zaista postoji neko ogranicenje, tj. ne pustaju punu brzinu (mereno na istom uredjaju).

Ali ljudi, mislim da ovaj put nema mesta zamerkama. Ovoj promociji je cilj da sirokim narodnim masama (konacno!) priblizi internet na telefonu, chat, socijalne mreze, dostupnost informacija i rss, surfovanje, skidanje aplikacija, igara, vremensku prognozu, automatsko proveravanje maila... bezbroj bezbroj stvari koje savremeni telefoni nude, a ogromna vecina ne koristi zbog visoke cene mobilnog interneta. Prvi put u Srbiji. Zapravo jedino Telenor od svih nasih operatera se u tome trudi. Prvo kroz parkove, a sada ovo.
Konacno i srpska masa ima sansu da shvati da taj telefon koji drzi u rukama ume da bude mnogo vise od statusnog simbola. Koliki god da je protok, savrseno je dovoljno za svoju namenu - net preko telefona. Mislim da ovoga puta nije fer da budemo nezadovoljni. Dakle ideja je ovaj put da svi imamo internet, ko u Finskoj jbt :P a ne da se izivljavamo sa tornetima.
Meni se cini da se nekada ponasamo previse halapljivo, neumereno, alavo. Mozda smo zato tu gde jesmo.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Kad dodje do ograničenja brzine protoka, jel se ona ograničava na standardnu GPRS brzinu ili je sporija, to mi jos uvek nije jasno?
Promocija je odlična, ali kad počne da se naplaćuje ne verujem da će Klik koristiti "široke narodne mase". Jedino će zameniti tarifne dodatke. Oni koji su ih koristili, preći će na Telenor klik, jer 300 din + porezi mesečno i nije malo.

Odgovori