Najvise bih voleo da novi vlasnik Telekoma bude?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori

novi vlasnik?

niko, bolje da ostane u vlasnistvu drzave
41
47%
vodafoe
9
10%
t-mobile
16
18%
a1
7
8%
at&t
3
3%
nekog drugog
12
14%

Ukupno glasova: 88

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Slika Pre bi ovog lika voleo na čelu Telekoma nego dotičnog "patriotu" (mada se šuška da je to u stvari jedna ista osoba).
Ma, na to treba gledati kao na robu, u nabavke idem u Ideu, Kort, Metro.., izbor, promocije, cene... Sve je davno otišlo dodjavola. Što mi to ti "naši" nisu ponudili, rado bih se odazvao. I baš me zanima koliko je ovde "naših" glasača zapravo na mtsu.
:wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

gargamel4, ako ne verujes da ima kod nas i dalje postenih i bogatih ljudi, onda ova Srbija nema sta da trazi na ovom svetu. Nisam ni mislio na Miskovica, i slicne.

Ja iskreno ne verujem da bas mora da se proda. Nisam ekonomski potkovan, ali cisto narodnom logikom govorim, da ne valja da se prodaje nesto sto je profitabilno. Sto kaze miodrage, kad bi se ocistila struktura ljudi koji rade tamo, i ostali samo sposobni i da ne petljaju mnogo politiku u vodjenje firme, bila bi to firma svetskog glasa.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Zadrzavanja Telekoma u Srpskom vlasnistvu ima mnogo prednosti a male mane.Evo na sta konkretno mislim.Telekom je firma koja iz godine u godinu ima sve vise profita i siri se(zemlje u regionu,internet,TV itd.) i ne treba nam fakultet cak ni srednja skola da bi znali da tkoa nesto ne treba da se prodaje jer ce samo da generise sve vise i vise zaradu.Druga po meni veoma vazna cinjenica je ta da Telekom kao firma gradi pozitivan ugled Srbiji kao zemlji (i mi srbi nesto da imamo osim korupcije) sto je neprocenjivo i sto moze da se odrazi u mnogim sferama politike-ekonomije i ko zna cega sve vec.Treca opcija nije bas za pohvali ali je veoma korisna u svakom politickom sistemu a to je radna mesta .Telekom sa svojim prihodom moze da generise nova radna mesta i nije vazno da li su ta mesta zaista potrebna ili nisu ali se svakako smanjuje nezaposlenost (makar i za 0.1%) i povecava dohodak gradjana i njihova kupovna moc i smatram da svaka normalna vlada treba da zna ovo i da razmislja malo unapred i da prognozira malo u buducnost a ne samo da se oslanja na politiku od danas -do sutra.Mislim da je ovoj vladi samo na pameti da pokrpi budzet i da se izvadi iz sr.. u kojima su da bi mogli sledeci put na izborima da ocekuju neki rezultat i nekoliko ministarskih fotelja.Sama cinjenica da ima je lakse da prodaju profitabilnu kompaniju i da tako pokrpe budzet umesto da smanje ministarstva i plate poslnicima itd. mnogo govori ne samo u ljudima u vladi vec i o svima nama.Nije mi jasno zasto Srbi uvek misle da ce nam neko drugi biti bolji gazda od nas samih ? Kad se proda Telekom posle nekog vremena ce da pocnu da kruze price i da se otkriva ko je koliko uzeo i ko se koliko ugradio i ne mogu ni da zamislim koliko ce nezadovoljstva to da izazove u Srbiji a samim tim ce doci i do destabilizacije zemlje a samim tim ce ponovo da bude Srbija zemlja koja nije pogodna za investitore.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

dimi89 napisao:Nije mi jasno zasto Srbi uvek misle da ce nam neko drugi biti bolji gazda od nas samih ?
Odakle sad ovo? Jel postoji u Srbiji neko zvanično istraživanje povodom toga, anketa...?
pozz

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

dimi89, nije bas tako kao sto si napisao... Srbija i ova Vlada na njenom celu NE ZELE da prodaju Telekom, oni su prinudjeni na to. Evrpska komisija je rekla - privatizujte, isto to je rekao MMF, i Evropska banka. Ako zelimo pare, kredite i ostalo, nema nam druge. Znaju ovi nasi to, ali dzabe kad su saterani u corsokak, iz koga je izlaz jedino da se igra po tudjem diktatu.
Jedino sto bih ja ovo sve daleko drugacije organizovao, i namakao barem 3x vise novca nego sto ce ovi slepci da dobiju, ali sta da im radim... Zure i brzaju. A to se radi lepo, polako, natenane...
Prvo mora da se definise sta je imovina Telekoma. Cije su parice u zidovima? Sta ako ja od sutra zelim da koristim Telenor ili Orion fixni? Sta cemo onda? Da busim pola zgrade? Zasto kad imam liniju...
E to je problem, sto se ne zna ko pije ko placa, a prodaja samo sto nije...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

miodrage, pa da rasprodajte vase da bi mi mogli da kupimo za male pare.Strasno...nista se ne mora ...ocigledan primer je Rusija.:)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

fannY, ma pusti ti ruse oni su sila a sta smo mi.miodrage, je u pravu,ovde nasi politicari moraju samo da slusaju i klimaju glavom sta ce reci solana i ostali ako zele da dobiju neki zajam koji ce kozana kako i neko ipak morati da vraca.Slika

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

fannY, da gledamo Rusiju? Odlicno - pogledajmo je jako dobro. Ne znam da li si bio u Rusiji ikada, ja jesam. Moskva je velegrad, sjaj i glamur, bogatstvo kakvo se ne moze zamisliti. Petrograd takodje. U poredjenju sa zapadom, New York, Londom, Amsterdam, Pariz... sve je to bledunjavo prema sjaju ova 2 velegrada.
Nazalost - Rusija je MNOGO veca od ta 2 gradica. I sve sto ima tamo, nema nigde drugde u Rusiji. Kad odes samo 50 km od prestonice, vidis sta je nalicje zivota u Rusiji. Vidis jad, bedu i cemer, kakve jos teze mozes da zamislis, nego sve ono bogatstvo koje sam malocas pomenuo. Vidis ljude koji su gladni, koje je tesko i pogledati a da ti ne zastane knedla u grlu, i da ti se oci u casu napune suzama. Veruj mi video sam to. Podsaharska Afrika mi ne deluje tako strasno!
Da pogledamo jos malo Rusiju: u Moskvi zivi oko 8 miliona ljudi, sa predgradjima oko 12.5, u Petrogradu upola toliko. Rusija ima oko 140 miliona stanovnika. Znachi 90% njih zivi u bedi, da bi 10% zivelo kako treba...
Meni se ti procenti ne svidjaju.
To, kao Rusija sila i gluposti... to su price za malu decu. Pa Rusija je takodje prepuna tajkuna. Da ne mislis da su Oleg Deripaska, Berezovski, Roman Abramovic i slicni na posten nacin dosli do svoje imovine? Pa oni su se upravo obogatili zahvaljujuci Jeljcinu i onom politickom sistemu.

No, previse smo odlutali od teme. Da se vrnemo na to....

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

miodrage, kada sam rekao da su rusi sila nisam misleo na njihovo blagostanje.Jednostavno je vlast Srbije mora slusati mmf jer od njih zavise,a rusi sigurno ne.
U Rusiju nikada nisam bio ali da su pa tpliko bedni koliko napisa ....a onolika nafta otuda i gas.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

deksicom, pogrešno si razumeo. miodrage, nije rekao da su Rusi bedni, naprotiv oni su veoma veoma bogati. Problem je u tome što je to bogatstvo loše raspoređeno, tj. 10% ljudi živi dobro a 90% loše.
Ako ćemo o MMF-u, i tu se u potpunosti slažem sa miodrage-om, mi MORAMO da ih slušamo jer smo zavisni od njihovih kredita i donacija. Radimo kako nam oni sviraju, kratkoročno nam to i odgovara jer ćemo malo zakrpiti rupu u budžetu, ali na duže staze smo nagrabusili. Naročito kada se ta sredstva potroše.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

miodrage, nam sigurno niko nije reko privatizujte Telekom jer bi onda mogl ia kazu Privatizujte postu,privatizujte EPS itd.Nama su rekli da nece biti vise kredita ako ne uradimo nesto da poboljsamo stanje kupovne moci ako ne uspemo da ublazimo deficit budzeta itd, a nasi politcari su sami dosli na ideju da prodaju Teleko jer jedino od njega mogu da uzvucu postene pare a da se ne digne mnogo velika frka oko toga.Ako neko ovde misli da neko nas sa strane tera da radimo nesto (osim da priznamo Kosovo) kao da prodamo Telekom onda se grdno vara njima uopste nije vazno kako cemo mi doci do novca za oporavak zemlje njih jedino interesuje da mi nabavimo novac a mozemo i deo Srbije da prodamo sto se njih tice.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Мамини и татини синови, патриотизам и тежање ка унији, исток или запад...од једног дрвета не видите шуму.
Продајом Телекома се директно урушава национална безбедност Републике Србије то вам одговорно тврдим и сваки иоле образовани безбедњак ће вам то рећи. То нико не помиње, сви се хватају за детаље ко Марица за ... :oops:
И онај горепоменути "кнез" ће увек бити бољи избор као будући власник од странаца. Зашто?
Њега ће, колико год био моћан, служба моћи да ако пожели да исконтролише и присили на плаћање пореза(не обичног него "јединственог") и велики део профита да се усмери у буџет и подизање посрнуле привреде.

miodrage
Ала. Јеси упознао неке Русе тамо? Јеси приметио да скоро свако има два посла?
Сећам се, у гимназији смо се збратимили са једном гимназијом из Петерсбурга, и поред оних уобичајених питања(Ђе си, како си :) ) питају они мене шта радиш? Одговорим им идем у школу, спремам се полако за факс, често у сам у тренингу...Кхм ШТА РАДИШ?
Па имам 18 година, шта да радим бре!? Разумеш? :)
Тамо сви имају неки посао од којег се убије нека рубља.

Русија је суперсила. Као и свака држава која поседује нуклеарно наоружање.
Невероване резерве нафте на Кавказу, рудна богаства у Сибиру, највећа житница у свету ће бити Западносибирска низија, до тога нас дели пар деценија...да скратим причу.
Да ти исти тајкуни су крвици за препород Русије који је у току, Путин је искористивши дебело кгбовско искуство приморао све те тајкуне да се одрекну огромног дела своје имовине у корист државе да не би остали без главе. Највећи поменути "једниствени" порез је платио Роман Абрамович и то му је дало слободу и могућност за даље комбиновање у послу а неке неки нови гулаг.
Слобода или смрт

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Jes, ja ti ukradem telefon a ti me onda moliš da ti vratim barem sim karticu, pa te onda ja častim još i sa memorijskom... Man'te se politike, postoje specijalističke ordinacije, pardon sajtovi, za to.
Hoćete da ovde na Forumu organizujemo demonstracije protiv prodaje Telekoma? Nema problema, evo ja za mesto predlažem Kolarčevu, pošto nas neće biti mnogo a to je "usko grlo" (već viđeno).
:wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

bestboy, upoznao sam i neke Ruse za tih metar dana koliko sam bio, i znam da neki rade i po 3 posla, samo da ubiju bilo koju rublju, da imaju sta da pojedu danas, a za sutra ce da se razmisljaju i cesu.
Rusija ima naftu, ima zito... Ima sopstveno trziste i jedna je od retkih zemalja na svetu (SAD, Kanada, Japan, Rusija, Turska, Kina, Brazil) koje su dovoljne samoj sebi. Ne zavise preterano od uvoza ili izvoza, jer sve mogu da stvore, i sve mogu da plasiraju na trziste.
Ali - obican narod bedno zivi. A sve to zato sto i oni imaju svoje Miskovice i razne druge...
A kod nas je situacija DALEKO drugacija. Ovde skoro SVI imaju da piju kafu po ceo dan u nekom kaficu, a posla nemaju, a samim tim nemaju ni zaradu (pokoju rublju), a novaca opet odnekle imaju.
Bitno mi je da smo se slozili da prodaja Telekoma nije nesto sto smo prizeljkivali nego je nametnuto. A sad kad je vec tako, najvaznije je da neko kupi Telekom za velike pare, i da mi krajnji korisnici to ne osetimo na svojim ledjima, nego da se stvari po nas poboljsaju.

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

Ovo je jedino sto ce dobiti korisnici iz cijele ove prodaje:

Prema pisanju B92, korisnicima se usluga neće popraviti osim u segmentu pristupa internetu.
- Novi vlasnici željet će samo profit, ali bez velikih ulaganja u infrastrukturu, jer imat će monopolsku situaciju, tvrdi Aleksandra Smiljanić, bivša ministrica, i u takvim uvjetima neće ulagati.

To je identican scenariji koji je prosla Hrv. a mislim i ostale zemlje u regionu. :-(

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Što se mene tiče, glasao sam za Vodafone iz razloga što oni su u partnerstvu sa Vip-om, a bazne stanice Telekoma bi ujedno poboljšale kvalitet usluga. Tačno je da bi izbor spao na dva operatera, ali opet mislim da ne bi trebalo zavlačiti narod i krasti od istog zbog loše provere stanja na postpaid-u. Što se tiče poboljšanja kvaliteta usluga kod Telekoma smo dosta čekali, takođe mislim da bi takva situacija bila bolja od ostalih rešenja kako-tako. Što se tiče poskupljenja, mislim da ne bi trebalo da ih bude ili bar na nekom pristojnom nivou - maksimalno 10-15%. E tu dolazim na temu PUMT - kada bi se prodajom Telekoma ukinuo u šta sumnjam, ali recimo neka bude tako, mislim da bi itekako bilo prostora za poskupljenje usluga.
Nokia Lumia 630

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

djolex, PUMT - ili porez na upotrebu mobilnuh telefona se ukida od 1. januara 2011 god. Ili barem tako kaze ministarka.Operateri su takodje najavili (ne zvanicko al ise dosta suska) da se da poskupe svoje usluge i ako stavimo zdrav razum to ce biti bas za tih 10% koliko je bio PUMT tako da mu dodjemo na isto.Ako Vodafone kupi Telekom onda ce to biti primer iz udzbenika za monopol na trzistu.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

bestboy, odličan si primer naveo, ali sve dok ne shvatimo da treba da se radi i zaradi novac, a ne da nam nešto pripada rođenjem ili kolektivitetnom moraćemo da prodajemo porodičnu srebrninu, i to ovako bahato i ne razmišljajući o posledicama (tipa restitucije oduzete imovine i sl.). Tako da druže drš' se ti lepo telefona a man' se srbovanja, rusovanja i ostalih, barem na ovom forumu :wink: (imaš istomišljenika na NSP/FM kol'ko oćeš)

djolex, ne slažem se da će se ukrupnjavanjem scene nešto dobiti pod izgovorom da su se i ova 3 operatera odlino dogovarali ili odlično prepisivali domaće zadatke. Upravo suprotno, ali ništa dobro ne očekujem posebno zbog onoga što je Lobachewsky napisao u ovoj temi. I Telenor je došao kao sveski poznata firma koja će da uvede standarde pa su nešto korisno uradili tek kad je VIP krenuo s promocijama. Što znači - svejedno mi je, samo da ga još nismo videli (kako posluje).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

gargamel4 napisao: ...man' se srbovanja, rusovanja i ostalih, barem na ovom forumu
Као што рекох
патриотизам и тежање ка унији, исток или запад...од једног дрвета не видите шуму.
Изнео сам чињенично стање и из стручно и личног угла а то не видиш због поменутог дрвета. Можда би мој коментар на нивоу "мени се свиђа ово а не свиђа нешто друго" био прихватљивији али рађе бирам конфронтацију него аутоцензуру, штоб рекао Шкабо.
Иначе као и увек, скрећеш тему са главног тока, инсистрирајући на детаљима, водиш је под кључ.
Слобода или смрт

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Jel to znači da si prenebregao drugi deo odgovora na temu, a samo ti je bitan onaj upućen tebi? Alal vera za Škaba srbina i ruski model :disgust:

dimi89, djolex, nastavite :)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori