Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Sada je fora na prepaidu da ima promocija pa da bude povoljno u nekim situacijama.
Zato su cene hopala :D :D :D :D

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Izeš promocije kada sve traju nedelju dana. Četiri uplate mesečno, ne verujem da se to nekome isplati. Ja ne uplaćujem ništa što traje manje od 30 dana. 8)

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

vlada1970 napisao:N-tchbl, naravno.
Pa da, silly me sto se uopste i ponadah da je drugacije,
Zivela hajka na nove korisnike - vi ste se stari jadni vec upecali :roll: :D
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Znaci, ovaj omiljeni broj gde se uplacuje 290 din i gde nema uspostave veze, je za post paid. E pa, onda ni Telenor omiljeni necu uplacivati. :P

Ostaje mi da kazem devojci da ona uplati sad na svoj Telenor post paid, pa da ona zove.

Isto mislim o promocijama. Lepo je sve to, ali samo za kratkorocnu ustedu. A ne "svakonedeljno" uplacivanje. :) Inace, procitah "klauzulu" na stranici gde je omiljeni, u "Fair usage" :

Slika

Znaci, ako preteramo sa koriscenjem, vrlo brzo i lako ce promeniti uslove i ko zna kako ce izgledati omiljeni onda. Izgleda da ni Telenor nema kapacitete za sve ove promocije i omiljene brojeve, pa se ogradjuju da ako sistem pocne da puca, da ce sa cenom stopirati preterano koriscenje. A bas mi prica devojka da je pre neki dan htela da uplati pricu do ponoci, i nije mogla da zavrsi proces do kraja, sigurno jedno sat vremena. Preoptereceni su sigurno skroz.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

vlada1970, ako su preoptereceni, to znaci da dobro zaradjuju. Videcemo koliko to mreza moze da izdrzi...
Da li neko zna sta tacno podrazumevaju pod tim "Fair usage"? Pretpostavljam da negde u sistemu postoji ogranicenje u vidu minuta koji mogu da se iskoriste na mesecnom nivou. Ranije su davali besplatne razgovore sa jednim brojem ako se potpise novi postpaid ugovor, s tim sto je postojalo ogranicenje od 1000 minuta mesecno.

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Fair usage policy podrazumeva da ako se operateru cini da previse ("nefer") koristis promociju, ima pravo da te pozove ili posalje poruku da ti je do daljnjeg koriscenje usluge onemoguceno. Znaci ne menjaju uslove svima, nego samo ukidaju speciifcnom korisniku.
Slusao sam skoro Amere i kazu da kod njih iskljucju net zbog fair usage klauzule onima koji torrentuju ili non-stop downloaduju preko data konekcije, a da nikome ko regularno koristi net ne iskljucuju.
Pretpostavljam da ce tako i ovde da bude - ako koristis normalno ne treba da brines. Verovatno ce ovo da se primenjuje na one koji su svaki dan po par h (svako)dnevno na telefonu sa istim brojem ili recimo ako se nadje neki genije da se preko omiljenog broja kaci na neki VoIP gateway.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Ja sa devojkom pričam svakog dana, 30-60 minuta. Na mesečnom nivou izađe oko 1500 minuta. Nadam se da to nije previše po njihovim standardima. Ovo je prvi mesec kako sam aktivirao pa ću videti. Javiću ako me isključe. Ili je možda pametnije da odmah pozovem CC i da ih lično pitam... :oops:

Dzeki Cen
Banned
Pridružio se: Čet, 11. Nov 2010. 14:53

Post od Dzeki Cen »

Aleksa,ja bi rekao da ces ti uskoro sa devojkom da pricas preko fiksnog :lol: :lol: :lol: Mnogo je kume :D

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Aleksaboy, pa to (meni) ne zvuci narocito "unfair". Svakako ce da znaci da podelis iskustvo sa nama.

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 15:58

Post od aleksaa »

Aleksaboy napisao:Ja sa devojkom pričam svakog dana, 30-60 minuta.
Auuu brate... :blinky: :blinky: :blinky:
Sony Xperia P

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Znam da je možda mnogo ali šta da radim... Ona studira u jednom mestu, ja živim u drugom i prilično smo razdvojeni. Često koristim slušalice kada razgovaramo da ne bih zračio glavu. :oops:
Inače, upravo sam zvao CC i rekli su mi da ne postoji nikakvo ograničenje tj. da je to "Fair usage" stavljeno, citiram "eto tako". Operaterka koja mi se javila je pitala i ostale kolege ali niko ne zna da postoji neko ograničenje. Takođe nisu znali ni da mi kažu do kada će takav način tarifiranja biti na snazi. Pretpostavljaju da će tako ostati za ubuduće. Eto toliko...
Ako neko bude saznao nešto više, neka javi ovde. Ne bi bilo loše da se Evolution uključi u diskusiju.

markomarko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 10:14

Post od markomarko »

@Aleksaboj, ako vam ukinu tarifni dodatak, mozda ce ipak da ti se vise isplati da se preselis?!?!?

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Iskreno, ja znam sa devojkom da pricam i duze. Zovem je par puta dnevno po 10-15 minuta, dok smo razdvojeni i to zna da ispade nekad i vise od sat vremena dnevno. A koliko puta nam se desilo, kad nismo zajedno po nekoliko dana, da uvece drzim vezu 2 puta po sat vremena. Ihahaj puta. :D Na mts-u sam razvaljivao i razvaljivao sa pricom. I nikad nisu pravili nikakav problem.

Ja se nadam da ovo za fair usage, kod Telenora, vazi ne za pojedinacne slucajeve, nego u globalu, ako previse njih bude koristilo omiljeni broj i previse njih bude pricalo svaki dan po par sati. Pa sistem bude trpeo mnogo zbog dodatka omiljeni broj.

Moguce da ti je operaterka to rekla, da je stavljeno na sajtu "eto tako", jer ce u nekim slucajevima fakticki to "eto tako" da bude zaledjina za stvarnu promenu cene omiljenog broja, iliti slicna ogranicenja u koriscenju istog.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Aleksaboy, vlada1970, ah ljubav Slika + Slika = Slika .Blago vama mumci.
Ja sam nekad za ljubavisanje davao mnogo mnogo para a ovo danas je prava blagodet koju nude operateri.
Da je ranije bilo tako Slika....

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Ja kad sam poceo da pravim takvu minutazu, preracunao sam se i ipak resio da je jeftinije da pocnemo da zivimo zajedno...

Sada svaki mesec prenosim nove ne istrosene minute (matorce jako retko zovem :) ) o porukama da i ne pricam
HOX Titanium gray

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

SMS spamovanje

10. decembar 2010
- Povodom uznemiravanja SMS porukama koje stižu sa različitih brojeva iz mreže MTS u kojima se promoviše sajt za sportske stipendije, skrećemo pažnju korisnicima na sledeće činjenice:

• Ovaj način uznemiravanja upućivanjem neželjenih SMS poruka naziva se spamovanje i poznat je već godinama na gotovo svim tržištima u elektronskoj komunikaciji

• SMS poruke ovim putem šalju se nasumično ili upotrebom telefonskih brojeva iz neke baze podataka korisnika, npr. baze podataka korisnika nekog kluba, restorana, prodajnog lanca, itd. gde su korisnici ostavili svoje podatke izmedju ostalih i svoje brojeve mobilnih telefona.

Telenor, kao ni drugi operateri, nije u mogućnosti da blokira ove poruke zato što stižu sa uvek novih brojeva. Zato vam savetujemo da ne odgovarate pozivom ili SMS porukama na nepoznate brojeve.

Ukoliko ste se ipak odazvali na ovakvu poruku, ona će biti tarifirana prema važećem cenovniku.

Opširnije

Promocija "Pričaj i kuckaj" ponovo je aktuelna.
Poslednja izmena od evolution u Sre, 15. Dec 2010. 17:17, izmenjeno 1 put ukupno.
iPhone 6 Plus

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

dobro j eda se vratilo PIK ali kod mene je došlo u vidu sms-a.na 111 je još uvek nemam 8)
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

evolution, takve poruke su meni stizale oko 4 komada sve istog sadrzaja,nesto kao da posetim neki sajt u vezi nekih sportskih stipendija,sa potpisom mili.Na taj sajt nisam iso ali sam im poslao sms jer sam misleo da neko gresi pa da ga upozorim kad posle su mi stigle jos dve poruke.Sve sam ih pobrisao pa nemogu ovde da je kopiram.Koliko se secam mislim da je bila sa vip mreze.
EDIT-evo sada sam proverio u dnevniku broj ga ima i sa mts mreze je a pocinje ovako +38166937..49

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Takođe isti slučaj kao deksicom, ali mi je poruka stigla samo jednom. Ne znam šta se krije iza te navlakuše, ali čim Telenor upozorava, mora da tu postoji nešto.
Nokia Lumia 630

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Telenor prepaid tarifni dodaci su promenjeni tj. njihova stranica.
http://www.telenor.rs/?section=private&page=3460
Sada ne pise za koje pakete vazi, verovatno vazi za sve.

Tako da VIP i MTS nemaju ni priblizno dobro resenje za SMS kao Telenor. :blinky:

Odgovori