iPhone za 350$

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

iPhone za 350$

Post od Leonel »

Pozdrav.
Ove godine sam u Americi, zavrsavam treci razred srednje skole ovdje.
Imam Nokiu N97, stara godinu dana, spora i zamrla potpuno :/
Navikao sam da moju muziku drzim na njoj, ali vise nema smisla, telefon baguje konstantno. Vise se restartuje nego sto radi, kao sto procitaj prije neki dan na ovom forumu :)

Cim sam dosao trebala mi je americka kartica, tel. I tako sam otisao i kupio neki telefoncic, mali, qwerty tastatura, 1.3 kamera, sa rezimom za 20$ sve neograniceno, vrh! :)

Ali, kako sam stalno u pokretu.... Da nosim njega (txt&calls) N97 (muzika i eventoalno kamera) + slusalice, i fotoaprat (ipak sam ja ovdje turista :D ) i jos novcanik, previse.

Tako da jednim uredjajem moram da ubijem dvoje.

iPhone mi zvuci savrseno. Dobijam najbolji mp3 uredjaj, da ne pominjem sve te igrice, aplikacije, dzidzabidze, plus sto mene odusevljava gomila malih gageta koje mogu da nabudzim na iPhone :D

N97 se necu zamarati da prodajem Nokiu itd, saljem ga direktno na reciklazu i dobijam stotinak dolara za njega. Sto je zalosno, ali dok ne pronadjem nesto drugo, to mu je sudbina.

I ide pitanje.... Koji iPhone ispod 350$?

Mogu da uzmem 3G 16GB White Unlocked USED/REFUBRISHED odlican za te pare, jos da mi ostane za chips.
ili ipak uzeti solidan 3GS, sto je jos veci rizik?
Sta ima 3GS osim te brzine? Kameru i GPS znam, i koliko vidim to je to.
Samo bi mi ta kamera trebala, realno.
Jel jos aktuelna ona prica da se baterije na iPhone raspadaju posle 500-tinak punjenja? ili da gube 20% snage posle godinu dana?
Pomagajte ljudi :))
UNAPRIJED HVALA SVIMA.
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Leonel, evo kao korisnik 3G uredjaja vec 2 godine kazem ti ako mozes idi na 3Gs i Bog da te vidi. Kamera ce ti biti sasvim solidna za slikanje, GPS ima i 3G, jos ces imati brzi uredjaj i vise memorije. Uzmi i ne se mislis. Naravno - ako planiras da radis unlock - pazi sta radis i kako updatujes. Ako nemas nameru da koristis unlock, nego samo jailbreak - lepo se informisi i uzivaj. Ako bas mozes da biras, biraj MB a ne MC model :D
I poslednje, ako mozes - pristedi i uzmi iPhone4
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Meni je trebao uredjaj kome je primarna funkcija reprodukovanje muzike u pokretu i pazario sam "jabukicu" kao trajno "all in one" resenje...
Koliko sam bio zadovoljan i koliko je trajno resenje bilo trajno govori podatak da sam prodao jabuku posle metar dana, razocaran(mozda sam previse i ocekivao) kvalitetom i jacinom zvuka,mislio sam da je do slusalica,mislio, dok nisam probao bolje sluske.
Mozda nam zahtevi i ocekivanja od uredjaja nisu isti,mozda ce tebi u potpunosti iPhon da odgovara ali moj savet je da ga iprobas pre kupovine.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

ione, ne znam sta si ocekivao, ali nadam se da ne zaglusujucu buku nekog disko kluba. To ne moze da ti pruzi nijedan uredjaj. Meni sa default sluskama radi sjajno, cak retko pojacam do maximuma jer mi je i 80% dovoljno da me izoluje od spoljnog sveta. Naravno, za "tihe" pesme - SoundForge ili nesto slicno.

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

miodrage, reci mi kako te sluzi baterija sad posle dvije godine? Uredjaj koji bih ja kupio vjerovatno nebi bio star toliko, ali ipak.
unlock je operacija posle koje imas full telefon, a jalibreak samo neke + Cydia? Jesam li u pravu..?
Sta je MB a sta MC model?

Ne brini, ione, uz Beats sluske se ne brinem :) A sem toga koristio sam iPhone, davno zaista, prvi iPhone 2G u Crnoj gori je bio mojl.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Leonel, posto ja svaki dan ceprkam po telefonu barem 4-5 sati uz dosta WiFi-a, 30-ak min priche, 20-ak SMSova, ponekad mjuza, vrlo cesto igrice, moram da ga punim svako vece. Ako ga ne diram puno, izdrzao bi 2 dana, ali ne volim da reskiram. Imam i dodatnu bateriju za njega ako mi punjenje nije pri ruci :D
Unlock - mogucnost da ga koristis na svim mrezama. Jailbreak - koriscenje 3rd party apps koje Apple nije odobrio (Cydia+gomila "narodnog" softvera)
MB je stariji model sa starijim bootrom-om, koji obicno mnogo lakse i brze patchuju nego MC model.

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

pa dobro, ne bjezim od punjenja svakog dana :P
Mislim da mi je kupovina polovnog iPhone-a 3G bolja, jer mi je sigurnije (narucujem online, macka u dzaku :ohmy: )
A opet mogu da kupim i neke 3GS, naravno nisu bEli i nisu unlocked :/

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Leonel, bolje uzmi 3Gs, ako krenes da se zezas sa zahtevnijim aplikacijama, modifikacijama i sl, zazalices sto tvoj 3G nije brzi... ako mozes uzmi 3Gs i k'o sto miodrage rece, da te bog vidi...! :wink:
Samo nek se rolaju....sarme.

Odgovori