GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ma to je najlakse nepraviti ali kada ga sam garmin napravi u njega postoje jos neki folderi sem garmina.
Poceh ja danas to da mu uradim ali taj prijatelj nije imao vemena da isprobamo i tako.
Probacu da mu restartujem telefon pa ako i tad nece probacu i tako da mu napravim folder i ubacim u njega vice i mapu pa ce vidimo sta ce biti.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

deksicom, ne znam kako instaliras Garmin, ali nacin ti nije bas najbolji. Garmin folder je vec napravljen kad otpakujes instlacionu arhivu na racunaru. Udje prvo u GMobileCard i tu ti je taj folder Garmin. U tu fasciklu takodje extraktujes i Support files (i ovo se nalazi na Garminovom sajtu i moze se skinuti ako i instalacioni). Uradivsi tako folder je vec napravljen i samo na telefonu instaliras sis aplikaciju. Ovako napravljen folder je univerzalan i mozes da ga koristis za svaki telefon.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Evo koji je nacin ubacivanja u telefon i na ovaj nacin se sem folder napravi.Ovo je prepiska sa jednog foruma.
Telefon spojite Data kablom sa računarom u modu masovno skladištenje
2. Na računaru pokrenuti garmin zipovani fajl kojeg ste skinuli sa gornjeg linka.
Na prvom dijalogu kliknuti na setap a zatim sačekati da se automatski unzipuje i pojavi instalacioni dijalog.

3. Instalacioni dialog ustvari prebacuje Garmin automatski na telefon to jest Mem Karticu u telfonu.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

deksicom, pretpostavio sam da si tako radio.
Ako imas instaliran garmin na svom telefonu uzmi lepo iskopiraj svoj Garmin folder na taj telefon i zatim samo instaliraj sis fajl, odnosno prvo instaliras sis, pa pokrenes aplikaciju. Kada to uradis odmah ce da te izbaci iz iste. Zatim prekopiraj Garmin folder na root memrijske kartice i to je to....

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

jerkann, hvala ti na savetima.Probacu nesto sigurno cim taj prijatelj dodje kod mene.
Mada je covek direktor vodovoda pa dok on nadje vreme da dodje ima da se Slika.
Poz...Slika

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Pitanjac: koje mi mape preporucujete za Garmina na E72, kada je u pitanju kompletna Evropa? Sta da trazim? I da li ubacujem isto kao i mapu Srbije, kroz map loader? Da li jednostavno mogu samo da dodajem nove mape, kao sto sam na iGO radio?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

araphel, koliko pratim za Evropu ti treba Garmin Europe NT 2011.30
E sad vecia tih zemalja ima i posebne mape (npr. Grcka) koje su dosta bolje, ali i ove su sasvim OK. Postoji vise nacina za ubacivanje vise mapa. Prvi je da u Mapsourcu napravis jedinstvenu mapu (koja ce sadrzati npr. SCG Route, Adria Route i Europe NT) ili da napravis vise img fajla i svaki imenujes razlicito (pronadji na netu kako koji posto postoje odredjena pravila).
U sustini nezgodan posao jer dok ga napravis da sve radi kako treba ima da :x :x :x :x

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pa to me i buni, mnogo mi je sve komplikovanije nego iGO na Androidu. Mislio sam da ima neki komplet koji objedinjuje sve te posebne mape u jedan fajl, pa da njega skinem, da imam kad zujim naokolo. U sustini dobre su i ove Ovi mape, ali mi se sam prikaz na ekranu ne svidja bas najvise.

Predpostavljam da je lakse da lepo sve sklopim u map source, pa da onda to komplet loadujem....uf....stvarno ce mi trebati pomoc oko ovoga :wacko:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

araphel napisao:...Mislio sam da ima neki komplet koji objedinjuje sve te posebne mape u jedan fajl, pa da njega skinem, da imam kad zujim naokolo...
Recimo da ima nesto slicno.Imas P.P. ;)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

araphel, ima komplet samo treba da nadjes neki img fajl koji je neko pre tebe napravio a da tebi odgovaraju mape u njemu.
Verovatno ti je Fox, ponudio tako nesto vec.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Hvala narode! Poskidam pa probam....pa cu videti sta i kako. Treba li da mapu preimenujem nekako pre nego sto je ubacim, ili je bitno da bude samo .img format?

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

ljudi kako i odakle da skinem mapu Madjarske za fabricki NOKIA gps?

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

Cao svima ,imam Nokiu N 82 i hocu da instaliram Garmin pa me interesuje koja je najnovija verzija Garmina.I imam pitanje vezano za mape koje mape da stavim ,tj koja je detaljnija da li Adria route 3.10 ili SCG route 2.30 i da li su to najnovije verzije mapa ,Sta mi vi preporucujete .....Hvala unapred... :)
Forever !!!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

darkonda, za fabrički, tojest OVI Maps, samo pokreneš Ovi Suite na kompu, i tu imaš mogućnost downloadovanja mapa koje želiš.

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

Treba mi pomoc dobio sam na poklon nokiu n95 i voleo bih da instaliram neku navigaciju za njega jer stalno setam,koju preporucujete i ako moze gde da nabavim mape za nju.moze pvt odg ako je neki problem
Iphone 4s white clear install

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

Moze li mi neko dati link da skinem zadnji Garmin ...? Po mogucnosti sa onim uputama ili nesto slicno , hocu da formatiram i tel i karticu pa da skinem prvo sve sta mi treba...a davno sam ga instalirao, pa se ne sjecam kako ide :disgust:

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

jel se zna kada ce biti mapa srbije za fabricki nokia GPS? vidim Makedonija ima, zaprepastio sam se :o

saxyu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Okt 2009. 18:23

Post od saxyu »

Da li neko ima iskustva sa IGO primo navigacijom ? Imam Samsung Omnia I900 telefon sa instaliranom IGO 8 navigacijom (instaliranom prema iskustvima clanova ovog foruma ;) ) koja mi se dobro pokazala. Razmisljam o instalaciji prima, pa me interesuje kako radi.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Cao narode! Secam se da je svojevremeno bilo price o menjanju rezolucije na iGO ili na Motonav, kako bi aplikacija odgovarala za Desire. Ono sto ja sad pokusavam da uradim je to isto, samo da sliku razvucem na 1024x600, za Galaxy Tab. Ako neko zna kako to da izvedem, bicu vrlo zahvalan na odgovoru, ili uputstvu gde da nadjem odgovor 8)

benkam
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 12. Mar 2007. 17:01

Post od benkam »

Pozdrav svima, imam nokiu E71 i instalirao sam garmin 6.00.10 sve radi OK, ali prilikom pregleda i zumiranja jako sporo iscrtava mapu! Inace ukombinovao sam europu, adriu i srbiju! Dali je to normalno, odnosno dali svima tako sporo iscrtava mapu?
Hvala unapres na odgovoru
miroslav

Zaključana tema