Jeste post za postom, ali valjda ce mi moderatori oprostiti, posto je proslo dovoljno vremena izmedju postova.
Elem, provodim treci dan sa ovom spravicom, i mislim da sam je vec skopcao dovoljno da bih mogao da napisem par stvari.
O samom pakovanju nemam nista specijalno da kazem. Tu je Tab, USB kabl koji se stekne u adapter za struju (punjac), nesto uputstava, i slusalice sa mikrofonom. O slusalicama mogu samo pozitivne stvari da kazem, isti su tip (in ear bubice sa silikonima) koji me je odusevio jos na G600 modelu. Odlicno gruvaju, dobar bas, dobra izolacija, mikrofon prilikom poziva se sasvim normalno ponasa, nemam zamerki.
Tab je ceo izradjen od plastike, ali kao sto sam vec rekao, to mi ni malo ne smeta da izgleda kvalitetno i da ostavlja osecaj robusnog i izdrzljivog uredjaja. Moj konstantni utisak kad ga drzim u ruci je da uopste u pitanju nije uredjj, vec jedan komad nekog materijala kao neki crni mermer ili tako nesto. Nikakvog skripanja ni krckanja nema, nikakvih zazora niti bilo cega sto bi ukazivalo na probleme u izradi. Moj uredjaj je skroz crn, samo su ledja bela, i to mi se pomalo ne svidja, ali ok, pala je odmah silikonska futrolica i sad je sve lepo crno
Na gornjoj strani se ne nalazi nista osim jacka za slusalice. Na gornjoj cetvrtini leve strane otprilike, nalazi se mikrofon, i to je sve sto je na levoj strani uredjaja. Na desnoj strani je power/lock taster, i volume rocker u gornjem delu. U donjem delu desne strane su slotovi za sim karticu i micro sd. na donjoj strani su dva zvucnika sa metalnim resetkicama, izmedju njih je port za punjenje i povezivanje na pc. Nalazim da je veliki minus sto je upotrebljen proprietary Samsungov port, umesto micro usb ili tako nesto, ali sta da se radi.....vucem kabl sa sobom i to je to

Cela prednja strana je ekran, o kojem mogu samo da kazem: PREDIVNO! Ispod njega su 4 senzorska tastera. Nisam ljubitelj senzorskih tastera, ali oni dobro funkcionisu i nemam zalbi. Poslednja stvar koju bih rekao o spoljasnjosti uredjaja je to da i pored naizgled velikih gabarita, lepo staje u jednu saku, ako imate krupnije sake, kao ja. Jako malo toga se moze uraditi jednom rukom, ali ovaj uredjaj i nije namenjen za to.
Idemo dalje. Froyo na ekranu rezolucije 1024x600. Uzivancija za koriscenje, malo frustrirajuce jer ne rade sve aplikacije na ovoj rezoluciji. Ali o tome nesto malo kasnije. UI je nesto izmedju stock Androida i Samsungovog TouchWiz. Homescreenovi su organizovani kao na Galaxy S, takodje i meni aplikacija, medjutim dock je stock Android koliko ja vidim. Sve radi fluidno, lepo i tacno, i sto je najbitnije brzo. Nigde nije bilo kocenja, nigde seckanja, nikakvih problema. Izbor widgeta je naravno manji nego na Sense UI, ali tu je Market, odakle sam vec pokupio gomilu stvari. Da se vratim na pricu o kompatibilnosti aplikacija: jeste, neke ne rade preko celog ekrana. Za ovo postoji delimicno resenje u vidu Spare Parts aplikacije sa marketa, uz ciju pomoc veliki broj aplikacija radi u Compatibility modu, i razvuce se na ceo ekran sto izgleda sasvim okej. medjutim, ovo resenje ne funkcionise za sve aplikacije, i sa time se jednostavno treba pomiriti. Recimo, stavio sam Motonav, i iako je sasvim upotrebljiv i sve se lepo vidi i radi daleko fluidnije nego sto je Motonav radio kod mene na Desire, malo me nervira crni okvir na desnoj i donjoj strani ekrana. Za to trazim resenje, ali koristim Motonav i u medjuvremenu bez problema. natrcao sam na jos poneke aplikacije koje se ne razvuku na ceo ekran, ali ono sto mi je bitno radi sasvim normalno.....
Kad sam kod aplikacija, moram reci da mi se mnogo vise svidja messaging klijent na Tabu nego na Desire. Oni obojeni stripski baloncici su mi totalni hit. tastatura je odlicna za rad i u portrait i u landscape modu. U landscape modu cak se moze normalno spustiti Tab na sto, i kucati sa vise prstiju. Mnogo mi se dopada pregled konverzacija u landscape rezimu, gde u levom delu vidim listu konverzacija, a u desnom delu ekrana samu konverzaciju na koju sam kliknuo. Gmail aplikacija radi odlicno, i za nju vazi isto sto i za messaging - odlicno izgleda i super je ugodjaj raditi na toliko velikom ekranu. Facebook radi sasvim normalno, mada me Samsungov Facebook klijent recimo uopste nije odusevio, koristim standardnu Android aplikaciju koja odlicno radi na Tabu. Moram da pohvalim Phone aplikaciju, koja je veoma dobro uradjena, korisna i upotrebljiva. u okviru nje su tabovi sa dnevnikom poziva, kontaktima, itd.....Kontakti su odlicno uradjeni, sa jako dobrim prikazom (skrolabilna lista kontakata levo, detalji odabranog kontakta desno, sa sve linkovima ka FB nalogu, i sta god jos taj kontakt ima. Muzicki plejer je siromasa, osim pozitivne cinjenice da ima ekvilajzere. Skinuo sam Winamp i njega koristim, i vise sam nego zadovoljan. Zvuk je glasan i na zvucnicima i na slusalicama. Posebno ovo drugo. Zadovoljan sam kvalitetom zvuka i na originalnim sluskama, a o kombinaciji sa Skullcandy Titan ne treba trositi reci

Browser radi dobro, iako ponekad malcice zastuca na stranicama koje su prepune Flash animacija. Nista strasno, jednostavno se primeti malcice sporije skrolovanje. Ali zato koje je uzivanje surfovati na ovolikom ekranu!
Kamera je solidna, kvalitet slika je dobar, ali generalno, ja nisam neki strucnjak na tom polju, i dovoljno mi je to sto sam ja zadovoljan fotkama....ne upustam se u detalje. Blic je malo prejak, pa ga iskljucujem uvek osim pri bas skroz mracnim situacijama, jer u suprotnom fotke budu previse osvetljene. Sa video zapisom se nisam previse bavio, ali deluje mi cisto, glasno, bez seckanja ili zamrzavanja slike.
Vec sam doziveo da me ljudi pitaju: kako bre koristiti to cudo kao telefon? Po meni, zaista ne vidim neki preteran problem. jeste, slusalice nema, zvucnici su sa donje strane, a mikrofon na gornjem delu leve strane telefona. Realno, Tab se moze drzati u ruci i pricati na njega koristeci zvucnike umesto slusalice, ali to izgleda retardirano. Bluetooth sluska mi je sasvim solidna opcija. Ja licno ionako vise kucam poruke ili mailove nego sto pricama, mada da se ne lazemo, ubijem i jedno pola sata razgovora dnevno, otprilike. Kako je to najcesce u kolima, onda je sluska svejedno tu. Za one koji ne vole da izgledaju kao da pricaju u vazduh, tu je i opcija obicnih sluski sa mikrofonom. Dok sam slusao muziku sa fona redovno, ionako nisam nikada skidao sluske kad fon pozvoni, tako da meni ovo takodje nije strana opcija. Skullcandy Titan imaju i mikrofon na sebi, tako da meni problema ni tu nema.Sto se velicine tice, ja Tab komotno drzim u jednoj ruci a drugom prckam po njemu, a staje bez problema u dzep jakne, ili u dzep military pantalona, koje najcesce i nosim, tako da mi stvarno ne predstavlja problem. Isprva je bilo malo cudno izvuci u javnosti to cudo iz dzepa, ali polako sam prestao da obracam paznju na to sta bi drugi ljudi mogli da misle.
I za kraj da pomenem bateriju. Skinut je sa punjaca juce oko 4 popodne. od tada je Tab dosta mrcvaren, primio je i pregledao desetak mailova, razmenio desetak poruka, visio i po netu i na marketu, downloadovao desetak aplikacija, obavio par kratkih poziva, izvrteo par YouTube klipova, isterao par partija Fruit Ninja i Angry Birds, instalirao, isprobao i deinstalirao par desetina aplikacija, izvozao par krugova na Need For Speed Shift. Takodje je doziveo i rootovanje, par reboota u okviru istog, jos malo mrcvarenja po menijima, probu navigacije od par minuta. pritom je prakticno non stop zakacen na kucni WiFi od podneva, i baterija je trenutno na 50%. Ja zadovoljan....za sada
Toliko za sada, umorise mi se prsti.......uskoro i neke slicice, ako ne budem lenj